Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Küld el a nyáktervet ma, holnap megy valaki a nyomdában mert neki is kell egy panel, arra felrakjuk. Vagy a nyákterv kell, vagy az inverz top(vagy bottom ha ott van), via, pad, nem kitöltött via-val és paddal, és kell a nem inverz kitöltött via és pad.
Na elkészültem vele véglegesen! Ha rajt a teteje alig kell fűteni neki mert jobban tartja a hőt! Egy dolog még nincs bent a trafó ez most ideiglenesen külső DC tápról üzemel! a lét helipotit is lehet állítani kívül így nem kell szétszedni! Ja és persze működik is mert már így is ment!
Idézet: „itthon nálunk kemény a víz és ha hagyom vizessen megszáradni, akkor a vízkő rászáradhat” Jé, ez okos meglátás. :yes: Ebből látszik, minden apró részletet számba kell venni a "technológia kifejlesztésekor".
Ez csak egy tesztábra, és a mil-DPI-mm anomáliák elkerülése érdekében Photoshoppal csináltam 600DPI-re optimalizálva (nekünk ezt tudja a nyomtató)
Csatoltam sima és negatív ábrát. Via nem fontos, tehát nincs, pad van, de az lenne a legjobb, ha nem lenne lőtstoppozva, hanem csak ónozva és csupaszon, hogy fényképezhető legyen. A vezetékek állapota lenne érdekes. TIF-ből meg tudjátok oldani?
Az az egy szerencséd, hogy neked nem kell magas hőfok! Nekem már leolvadt volna a teteje!
Egyébként jól néz ki, várjuk a teszteket!
A feliratok olyan kicsik, hogy már eleve olvashatatlanok.
Közben volt egy 800-as polírral szárazon egy teszt, fel sem teszem...
A via-k közepén valóban ott maradt a fólia és valóban elszúrtam a rétegválasztást. De ha már a via-kat úgyis ki kell fúrni, akkor mindegy, hogy van-e ott lötstopp... Nem figyeltem eléggé, de vannak itt olyan szemfüles emberek, hogy csak no...
És mi lenne, ha megpróbálnátok felforralt (vagy desztillált) vízzel az előkészített NYÁK-ot még utoljára jól lemosni, a laminálást megelőzően?
Most meg totál csőd, mert felpolíroztam tükörre VIM-el és nem maradt rajta a fele sem! Én feladom, az OKI-t meg eladom!
Lehet, hogy rosszul tudom, de:
Idézet a Octamex honlapján lévő (egyébként itt-ott elnagyolt) leírásból: "A Dynamask kikeményítését intenzív UV megvilágítással és adott esetben egy ezt követő forrólevegős hőkezeléssel érjük el. A szokásos eljárás: 30 perces UV megvilágítás, majd hőkezelés 150 C fokon, levegőkeringetéssel. Ha nem áll rendelkezésre levegőkeringtetős kemence, akkor hosszabb ideig kell UV fénnyel kezelni (és nincs hőkezelés). Levegőkeringtetés nélkül fennáll a veszélye, hogy megég a felület." Ez áll a dokuban. Mondom, ez eléggé elnagyolt, egy szót sem szól pl. arról, hogy laminálás előtt húzzuk le a matt fóliát, de a celofános réteget is elfelejtik megemlíteni. A Te dokumentációd lehet, hogy kicsit részletesebb, de én egyelőre csak ezt találtam. Ebben meg nem szólnak arról, hogy 150 fokon hány percig kell sütni.
Szárazon csiszolom, a rézpor, meg a levegőbe száll miközben csiszolom. Ipari méretekben még soha nem gyártottam nyákot, így a por nem okozott problémát még soha.
A fémforgácsvattánál elég nehéz meghatározni a szemcseméretet, mivel nincs neki olyan. Megpróbálok képet készíteni róla. Az alsó a durvább, a fölsővel egész fényesre tudom már polírozni, az puhább is.
Lehet kellene csinálnunk egy klubbot, ahol összejövünk és együtt bénázunk... ja és sör mellett
Kipróbálhatjuk egymás cuccát
Bocs, egy válasz kimaradt, bár nem tudom, melyik fóliára gondoltál:
- a lötstopp-ot kézzel "lamináltam" fel, a laminálóm jeleleg romokban... - a maszk tintasugaras nyomtatóval készült tintás fóliára Tehát minden "home (and hand) made"
Én írtam régebben,hogy nem jó a sima inkább az érdes felületre tapad! Én körkörösen csiszolom. Na lenne is egy ötletem! Csak nem tudom milyen savval lehetne előtte megmaratni,hogy olyan szép mattos legyen
Esetleg ráereszteni a NYÁK-ra 2 percre vasklorid oldatot, laminálás előtt? Ennyi idő alatt egyáltalán nem sok rézréteget marat, de mégis mikromaratás történik, ahogyan az elektrolit kondiknál csinálják, felület növelésére. Mikroszkopikus szinten kicsit egyenetlen lesz a felület, a tonerpor jobban tapadhat lamináláskor.
Tehát esteleg ki kéne próbálni, hogy vaskloridos oldatban 2-3 percre lekezelni, aztán deszt. vízzel gyorsan lemosni a NYÁK-ot, és azonnal mehet be a lamináló alá.
Szia! Ki fogom próbálni de nem ma mert megyek melóba
Nem úgy értettem, hanem hogy az szennyeződéskén rajta marad.
Ez jó ötlet, de az a fájó gyanúm, hogy az OKI festéke nem ideális erre. Kár, hogy hagytam rábeszélni magam!
Én már kezdek kiborulni, nem lennék jó társaság most!
Nagyon jó hírem van!
Van egy ember aki lamináló-javítással foglalkozott és van 10-20db olyan motorja ami a teszkós laminálóba jó. Ugyan úgy néz ki, ugyan akkora, ugyan olyan elvileg a tengelye, ugyan ott van a felfogatása. A különbség annyi, hogy ez két irányba tud forogni! Az apróhirdetések közt (Bővebben: Link) 500Ft-ért árulja. Beszélgettem vele negyed órát telefonon... A kérdésem az, ki az aki Budapesten lakik és kell neki ilyen motor? Mert akkor vegyük meg egyszerre hogy kevesebb legyen a postaköltség. (Eddig kettőnél tartunk.) Ja és van eladó A4-es laminálója 3000Ft-ért. (Mondjuk a teszkós is ennyi.)
Ne aggódj meg lesz oldva a probléma szerintem csak idő kérdése!
Kösz az infót!Egyre lecsaptam én is.
Azért az ajánlott a 150 fok, ha nincs akkor uv. Egyetemen is 150 fokon sütik 30 percig, és nekem is bevált.
A 150 foktól keményedik be igazán. Az uv-sat még a tömény lemosóval le lehet szedni. Sütés után már csak dörzspapírral.
Nem gond... csatolva
600DPI kb 23x23 mmm
Egész jó lett. :yes:
Mi lett a lötstopp fólia végleges eljárása, ami a legjobban bevált?
Ez nagyon gázul néz ki. Photoshoppal csinálni valamit 2010-ben hááááát. Használd az eagle demóját, 100*100mm-es nyákot lehet vele csinálni. Ez a 12*12-es bőven belefér! Nem tudom a nyomda nem küld e el vele a francba. Mondtam ott nem 600DPI-vel dolgoznak, hanem 3600-al. Nem kérhetem meg őket, hogy ugyan már állítsák át a gépeiket egy 23*23-as filmcafat miatt.
Vektoros PDF-et kérek ha lehet, vagy eagle-t. Egy RT-s nyákot még csak bevállalok, hogy pdf-et gyártok belőle, de egy ilyen miniatürizált rajzot ne haragudj de nem. Photosop.... 2010-ben. Megáll az eszem!
Sziasztok!
Nagyon kreatív ez a módszer, nem gondoltam volna, hogy ilyen szépen lehet vele nyákot marni, pici-nek külön gratulálok a BGA tokjához. A végén még én is befektetek egy lézer nyomtatóba. Tehát akkor a tapasztalatok szerint HP-t érdemes venni? Csak remélni merem, hogy a következő módszer valami ehhez hasonló lesz. Ez lenne a kiindulási alap 2:30-nál |
Bejelentkezés
Hirdetés |