Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Lenne itt nekem egy Thomson 29DX177-es tv. A probléma a következő! Bekapcsolom elindul a táp van hang lehet kapcsolgatni de a nagyfesz rész nem indul el! A tranyó jó a fesz is rajt van de nem kapcsol be és nem indítja a nagyfeszt és ez miatt nincs képcsőfűtés sem! Ez egy ritka fajta bazi nagy tévé nem találok sehol egy rajzot hozzá! Ezért fordulnák ide lehet,hogy tud valaki segíteni!
Szia!
Mindenképpen keresni kell egy JÓ TL431-et, és azt helyesen beforrasztani a régi helyére. Ebből kell kiindulni. Ellenőrizd az összes feszültségosztó ellenállást, a tirisztort, meg elkót, ami az indítás-szabályzás körében van. Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
Szia!
Biztosan ez a típusa? Ilyet nem ismer a Google. A sorvezérlést kellene megnézni, szkóppal, vagy frekimérővel. Valahol elakad a 15,6 kHz.
Köszönöm, nekiesek és szétmérek mindent.
Sziasztok
Nekem egy Samsung SP43T8HE tv-vel lenne problémám. A színek elcsúsztak és a kép is homoru lett (két szélén jó a kép magassága, középen viszont össze van ugorva). STK ic-ket kell cserélnem + elko csere?
Orion t1420 mj tv-ben st92185bn2b1esr microcontroller van. A távirányítóval csatornát lehet váltani, de kép nincs.
A távirányító többi gombjait működtetve a tv kikapcsol. A microcontroller lenne a hibás ?
Szia!
Van egy külön topic ennek a típusnak: Bővebben: Link
Szia!
Az EEPROM felejtette el a beállításokat. Újra kell programozni. Viszont ha szerencséd van, akkor egy üressel is elindul. Mi a sassziszáma? 11AK...?
11AK20S-E2
Beirtam oda is, csak ezt azért többen olvasgassák...
Szia!
Itt találsz rajzot, és EEPROM-tartalmat is:Bővebben: Link
Szerintem megadtad a választ saját magadnak a kérdésedben.
Szia !
A 24C08 ic lenne az eeprom ?
Igen, az.
Sziasztok!
Egy cuc4410 panelszámú grundig tv-hez kérek tippet. Nem fogja az adást antennáról, de hangolás közben változik a kása a képernyőn, illetve ha megérintem a bemenetet, akkor is. AV módban rendben működik, külső forrásról van kép. A zf kártyán gyanakszom a tda5931 -re, esetleg ami előtte van hullámszűrő, vagy kf trafó a rossz?
a TL431A jó-e a 431C helyett? A -C- ről nem találtam adatlapot.
közönöm a segitséget. jó lett a rajz.
de sajna nem találtam hibát. a kép bekapcsoláskór kezd bejönni majd szép lassan vissza elsötétül. majd tök sötét...... de viszont txt és menü tökéletes. ez milyen hiba lenne? a képcső rossz és az álló kép erősebb? vagy valami feszültség magas? találkozott valaki hasonlóval? thomson tv
Szia4
Rajz alapján keresd meg a videojel útjába eső elektrolit-kondenzátorokat. Egy tipp: fagyasztó sprével fel lehet deríteni a melegedésre romló alkatrészeket. AV-ról is sötét a kép?
Tisztelt kadarist!
Ismét volna egy kérdésem. A panasonic TV-t, ha programozom, ha valamelyik menübe vagyok tökéletes a kép. Ha viszont kilépek a menüből 1-2 perc után elsötétedik, a hang marad. ha újra belépek pl. szervízmenübe azonnal visszatér a kép.
Szia!
G2 állításra változik a helyzet? Ezt kellene megnézni.
igen AV ról is próbáltam.de semmi.
akkor megpróbálom a forrasztóval melegitem az elkó tetejét egy kicsit. de ahogy nézem elektrolit kondi csak táp hidegitésre van a videó környékén. vagy melyikeket ellenőrizzem?
Nagyon szépen Köszönöm a segítséget! Most már működik ! Csak 1 kicsit Bunkó vagyok hogy nem köszöntem meg akkor!
Sziasztok.Most csak azért írok ,hogy tanácsot kértem, a Tosiba tévémhez,mert negatív volt a kép benne.Most rájöttem a hibájára.TA1259N-es íc a rossz benne.Ijet meg égen,földön nemlehet kapni Magyarországon,legalábbis nemtalálok.Szerintem Tosibával nemérdemes kínlódni,mert már ez az 5-ik tosiba volt nálam 15év alatt,amibe nincs alkatrész vagy drága.Ha ilyen kerül hozzátok,akkor aztán ,zsebbe kell nyúlni!
Van egy kis HITACHI TV-m DVD lejátszóval egybeépítve nem szól a hang. A hiba oka bekellene kapcsolni a szervizmenüjében a BG-DK -t. nem tudom a kódot a belépéshez a tv Angliából van ha esetleg valaki tud segiteni az jó lenne Köszi
Ez ha jól emlékszem régebbi 15év-nél idősebb készülék.
Szerintem a tunert /fém doboz/forraszd át belül és megjavul.Valószínűleg kh.okozza a hibát.Ezután a szükséges méréseket is ejtsd meg.Tunertápfesz.=12V,hangolófesz.g,0-32V.és sávkapcsoló fesz.gek,3X12V,Vhf/L,Vhf/H,Uhf sávnak +felelően.
Vásároltam egy több éves, nagy képernyős, Grundig tv-t használtan, távirányitó nélkül.
Bekapcsolás után a kép és a hang tökéletes, azonban kb 10-20 perc után a képcső világos szürke lesz, rajta haránt irányú fehér csikok - majd készenléti üzemmódra kapcsol. A készüléket csak kb fél óra után lehet visszakapcsolni, de a hiba ismétlődik. Előre is köszönöm. Idézet: „ kadarist írta: Szerintem megadtad a választ saját magadnak a kérdésedben.” Köszönöm
Sziasztok!
Van egy orion Tv-ém. Pár napja vettem észre hogy esténként mikor nézzük néha elkezd sípolni aztán egy idő után abba hadja Ez mitől lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |