Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   216 / 1273
(#) patexati válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia! Lenne itt nekem egy Thomson 29DX177-es tv. A probléma a következő! Bekapcsolom elindul a táp van hang lehet kapcsolgatni de a nagyfesz rész nem indul el! A tranyó jó a fesz is rajt van de nem kapcsol be és nem indítja a nagyfeszt és ez miatt nincs képcsőfűtés sem! Ez egy ritka fajta bazi nagy tévé nem találok sehol egy rajzot hozzá! Ezért fordulnák ide lehet,hogy tud valaki segíteni!
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
Mindenképpen keresni kell egy JÓ TL431-et, és azt helyesen beforrasztani a régi helyére. Ebből kell kiindulni.
Ellenőrizd az összes feszültségosztó ellenállást, a tirisztort, meg elkót, ami az indítás-szabályzás körében van. Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
(#) kadarist válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
Biztosan ez a típusa? Ilyet nem ismer a Google.
A sorvezérlést kellene megnézni, szkóppal, vagy frekimérővel. Valahol elakad a 15,6 kHz.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Köszönöm, nekiesek és szétmérek mindent.
(#) Muzulman hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok

Nekem egy Samsung SP43T8HE tv-vel lenne problémám.
A színek elcsúsztak és a kép is homoru lett (két szélén jó a kép magassága, középen viszont össze van ugorva). STK ic-ket kell cserélnem + elko csere?
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Feb 3, 2010 /

Orion t1420 mj tv-ben st92185bn2b1esr microcontroller van. A távirányítóval csatornát lehet váltani, de kép nincs.
A távirányító többi gombjait működtetve a tv kikapcsol. A microcontroller lenne a hibás ?
(#) kadarist válasza Muzulman hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
Van egy külön topic ennek a típusnak: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
Az EEPROM felejtette el a beállításokat. Újra kell programozni. Viszont ha szerencséd van, akkor egy üressel is elindul.
Mi a sassziszáma? 11AK...?
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

11AK20S-E2
(#) Muzulman válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Beirtam oda is, csak ezt azért többen olvasgassák...

Szia!
Itt találsz rajzot, és EEPROM-tartalmat is:Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Muzulman hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szerintem megadtad a választ saját magadnak a kérdésedben.
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia !
A 24C08 ic lenne az eeprom ?

Igen, az.
(#) thomato hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok!
Egy cuc4410 panelszámú grundig tv-hez kérek tippet. Nem fogja az adást antennáról, de hangolás közben változik a kása a képernyőn, illetve ha megérintem a bemenetet, akkor is. AV módban rendben működik, külső forrásról van kép. A zf kártyán gyanakszom a tda5931 -re, esetleg ami előtte van hullámszűrő, vagy kf trafó a rossz?

a TL431A jó-e a 431C helyett? A -C- ről nem találtam adatlapot.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

A C-s adatlap:Bővebben: Link
Az A:Bővebben: Link

Köszönöm :worship:
(#) bubuc17 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

közönöm a segitséget. jó lett a rajz.
de sajna nem találtam hibát.
a kép bekapcsoláskór kezd bejönni majd szép lassan vissza elsötétül.
majd tök sötét......
de viszont txt és menü tökéletes.
ez milyen hiba lenne?
a képcső rossz és az álló kép erősebb? vagy valami feszültség magas? találkozott valaki hasonlóval?
thomson tv
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia4
Rajz alapján keresd meg a videojel útjába eső elektrolit-kondenzátorokat. Egy tipp: fagyasztó sprével fel lehet deríteni a melegedésre romló alkatrészeket.
AV-ról is sötét a kép?
(#) Soldier20 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Tisztelt kadarist!
Ismét volna egy kérdésem.
A panasonic TV-t, ha programozom, ha valamelyik menübe vagyok tökéletes a kép. Ha viszont kilépek a menüből 1-2 perc után elsötétedik, a hang marad. ha újra belépek pl. szervízmenübe azonnal visszatér a kép.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
G2 állításra változik a helyzet? Ezt kellene megnézni.
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

igen AV ról is próbáltam.de semmi.
akkor megpróbálom a forrasztóval melegitem az elkó tetejét egy kicsit.
de ahogy nézem elektrolit kondi csak táp hidegitésre van a videó környékén.
vagy melyikeket ellenőrizzem?

(#) Blade26 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nagyon szépen Köszönöm a segítséget! Most már működik ! Csak 1 kicsit Bunkó vagyok hogy nem köszöntem meg akkor!
(#) skarlik hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok.Most csak azért írok ,hogy tanácsot kértem, a Tosiba tévémhez,mert negatív volt a kép benne.Most rájöttem a hibájára.TA1259N-es íc a rossz benne.Ijet meg égen,földön nemlehet kapni Magyarországon,legalábbis nemtalálok.Szerintem Tosibával nemérdemes kínlódni,mert már ez az 5-ik tosiba volt nálam 15év alatt,amibe nincs alkatrész vagy drága.Ha ilyen kerül hozzátok,akkor aztán ,zsebbe kell nyúlni!
(#) ervina hozzászólása Feb 4, 2010 /

Van egy kis HITACHI TV-m DVD lejátszóval egybeépítve nem szól a hang. A hiba oka bekellene kapcsolni a szervizmenüjében a BG-DK -t. nem tudom a kódot a belépéshez a tv Angliából van ha esetleg valaki tud segiteni az jó lenne Köszi
(#) ferzoo válasza thomato hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Ez ha jól emlékszem régebbi 15év-nél idősebb készülék.
Szerintem a tunert /fém doboz/forraszd át belül és megjavul.Valószínűleg kh.okozza a hibát.Ezután a szükséges méréseket is ejtsd meg.Tunertápfesz.=12V,hangolófesz.g,0-32V.és sávkapcsoló fesz.gek,3X12V,Vhf/L,Vhf/H,Uhf sávnak +felelően.
(#) deck22 hozzászólása Feb 4, 2010 /

Vásároltam egy több éves, nagy képernyős, Grundig tv-t használtan, távirányitó nélkül.

Bekapcsolás után a kép és a hang tökéletes, azonban kb 10-20 perc után a képcső világos szürke lesz, rajta haránt irányú fehér csikok - majd készenléti üzemmódra kapcsol.

A készüléket csak kb fél óra után lehet visszakapcsolni, de a hiba ismétlődik.

Előre is köszönöm.
(#) Muzulman válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Idézet:

kadarist írta:
Szerintem megadtad a választ saját magadnak a kérdésedben.”

Köszönöm
(#) tigriss hozzászólása Feb 4, 2010 /

Sziasztok!

Van egy orion Tv-ém. Pár napja vettem észre hogy esténként mikor nézzük néha elkezd sípolni aztán egy idő után abba hadja Ez mitől lehet?
Következő: »»   216 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem