Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia.az valószinű képcsöves.Kivan az ágyú.Tudom,mert sokat csináltam ilyet.Menetközben ütögesd meg a képcső végét.Reagál rá.
Szia.A sorvégnél valamelyik kondi,vagy sorkimenő menetzárlasodik.
hEllo.A tranzisztort kivettem (BU 808DFI).Milyen ertekeket kellene mérnem?
Nem találok rossz alkatrészt, az elkókat kicseréltem de így sem jó :no: meg már elég sok tranyóm is kárba veszett. Egyszerűen ijen nincs! Mi lehet akkor, ha csak 1 idő múlva szál el a tranyó, addig működik rendesen, és a típus is ugyanazt tettem bele. Mentem volna TV szerelőnek Fodrász vagyok amúgy, hobbiból vagyok ezen téren
Sziasztok urak.
Kis elméleti segítség kellene, adott a splitter hibás Thomson projectoros TV. Nagyon nem részletezem a dolgokat, a lényegre térnék. A rossz splitterét szeretném kiváltani egy samsung splitterre. De az a probléma , hogy a thomsonnál a splitterből nyerik a fókuszfeszt, a samsungnál meg a sorkimenő trafóból. Na itt azt mondtam, hogy halott ötlet. Ma szétszedtem a Thomsont, és látom, hogy a sorkimenő trafóján van kettő csatlakozás, az egyik a 30kV , innen jön a splitterbe a nagyfesz, a másik, az egy ugyanolyan dugó, csak üres. Azt szeretném kérdezni, hogy elképzelhető-e az, hogy az a másik üres csatlakozón is lenne fókusz fesz, és onnan tudnám táplálni a fókuszt, és akkor a samsung splitter csak nagyfesz elosztóként menne? Erre lenne egy olyan ötletem, kipróbálni, hogy kihagyom a splittert, a sorkimenő trafót rákötöm valamelyik CRT-re, ekkor az egyik CRT-nek már el kell indulni, és a fókusz vezetéket benyomom a sorkimenő üres csatlakozójába. Ha van ott fókuszfesz akkor igaz hogy egyszínű de éles lesz a kép, legalábbis reagálni fog a fókusz potira. Mi a véleményetek erről?
Hello! Ha valaki tud segítsen! Volna egy Clatronic tv. Aminek a képjét nem tudom megcsinálni Míg be nem melegszik a kép három negyede látszik. később is rossz a kép de látni legalább valamit és elmnyúlt kép van benne függőlegesen olyanmintha nyúlt fejű rövid lábú emberkék vannak benne . Mit kéne kicserélnem Légyszi segítsetek!
Beállítottam 55-re a g2-t és nem változott, ugyanúgy elsötétül a kép. Egy LG 9700 dvd-videó kombó-ba nem tudod milyen power ic való bele?
Szia!
A függőleges eltérítés végfokozat-IC-je körül kellene cserélni elektrolitkondenzátorokat. Mi a készülék típusa?
Lennie kell még elkónak máshol is. Rajz alapján derítsd fel öket. Lehet, hogy fém árnyékolólemez alatt vannak.
Rakj be egy ilyet:Bővebben: Link
Ez biztosan nem megy tönkre. Egyébként még ellenőrizd az összes ellenállást és a többi kondenzátort is (kapacitásméréssel). A tranyó megfutását akár egy rossz kerámiakondenzátor is okozhatja.
A C-E között egy diódát kell találnod. A többi láb között nem mérvadó a mérés.
Egyszerű rezonancia szokott ilyet csinálni. Valamelyik álló tekercs lehet a bűnös.
Ami a papíron van az ug testnél, az ug2-t 055-re.
a rajz alapján csatoló elektrolit kondi nincs.
csak hidegítő. szerintem vagy program hiba lessz,vagy videó ic. hisz txt tökéletes. és az rgb jel szint alacsony.
Már próbáltam. Teljesen addig, amíg az OK megmaradt, akkor sem változott.
thomson 28dg76dt
type: 328n/tx92 rajzott előző oldalon már mellékeltek hozzá. a txt azért lehet jó mert külön vonalon van becsatolva az stv2118a videó ic be.
A "scart" PDF-ben látható elkókat ellenőrizd, főleg a videojel-átkapcsoló IC körül.
Még azt elfelejtettem, hogy akkor sem sötétül el a kép, ha nincs bedugva az antenna vezeték.
nem. azt ki se nyomtatam.
hisz mind két bemenetnél ugyan ez tapasztalható.
A többi labakon is merek ertekeket
ha a tranyo jo akkr hol folytassam a merest
Tehát a kollektor-emitter között nincs zárlat?
Vedd ki a tranyót és úgy indíts. A készenléti lednek világítania kell, ha nincs zárlat a szekunder oldalon. Feszültségmérést kellene végezni a táp kimenetein.
EEPROM-íróval lehet memóriát írni. A neten lehet találni memóriatartalmat a típushoz. Ezt kell beletölteni. Előtte érdemes lenne egy üres memóriával megpróbálni. Ha nem lesz jó, akkor kell beleírni a tartalmat.
Persze ez egy tipp, de nagy esély van arra, hogy ettől jó lesz.
Ne nyomtasd ki, a képernyőről is megnézheted őket. Az a helyzet, hogy a mindegyik videojel vonal (kimenetek-bemenetek) bele vannak kötve ebbe az LA7221 IC-be, és itt bőven van elkó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |