Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Még mindig nem tiszta teljesen. A pc táp használja a hálózati földet. Elég, ha emellett rákötöm még más földpontra, vagy csináljam úgy, hogy kiiktatom a táp földhasználatát.
Idézet: „csináljam úgy, hogy kiiktatom a táp földhasználatát.” A tápról semmi féle képen sem,nemárt ha van,a szekunder "föld" kivezetését pedig kötheted bármi másra pl.radiátorra,villámhárItóra persze nem viharos időben,esetleg ha már nincs más akkor egy nagy felületű fém lemezhez a padlóra fektetve,lényeg, hogy ne a hálózat földjére,ugyanis semmi féle képen sem szabad nagyfrekis hullámnak visszajutnia a hálózatba.
Rendben, értem. Így már tiszta a kép! Köszi!
Hűtőkompresszorral legutóbb 40mbarig lementem. Több mint a semmi, főleg, ha 2 sorba van kötve.
40mbar, az még viszonylag jó,:yes: zerintem ki fogom próbálni,épp porosodik egy hűtőkompresszor a pincében,meg aztán még trafókhoz is jól jöhet,azért jobb mint a "rázós" módszer.
Lehet vele dolgozni, csak nagyobb terekhez elég sokáig tart, mire leszívja. A képen a kis edénynél kb 1 perc volt. Persze a szigetelést is meg kell oldani.
Igen. Az öngerjesztős VTTC-k tulajdonképp Meissner-oszcillátorok, némi blocking-os beütéssel (egy RC-tag lezárja a csövet).
Üdv!
PC tápban szedd ki az 5V-os ág egyenirányítását, puffereket és rakd át a visszacsatoló tagokat a 12V-os ágra.
Különben el fog szálni, ha az 5V-t üresen hagyod és csak a 12V-ot terheled.
Kéne egy jó nagy kivákumozott cella (több köbméteres), és berakni oda valami miniteslát. Néhány x10W-al is lehetne 2 méteres szikrát csinálni
![]() 40mbar nyomáson már eléggé szép plazmákat lehet összehozni 10kV-ról.
Én adok hozzá miniteslát,csak szólj!
![]()
Vigyük ki a világürbe,
![]()
hi!
nincs valahol olyan videó ahol a tesla készítést az elejétől a végéig bemutatják?
Itt csak pár kép van egy összejövetelről,de érdemes megtekinteni,jó kedvcsináló.Bővebben: Steve
Bővebben: Link
Jobb, mint a videó.
Wolfram rudakat hol lehetne a leg egyszerűben beszerezni szikraközhöz
![]()
Hegesztőboltban. Lehet venni tóriumosat, vagy tiszta wolframot (zöld jelzésű). Elég drága, de megéri. A 6-os rúd került 4 ezer forintba (175mm) nekem.
Bocs a tudatlanságomért,
![]()
Wolfram pálcákat AWI (angolul TIG) hegesztőkben használják. Mondjuk 6-os wolframot nem tudom, hogy használják-e, tekintve, hogy a 3mm vastag már 250A-ig jó. A tóriumos meg 320A-ig. De ipari hegesztőkben előfordulhat 800A hegesztőáram esetleg, ahhoz jó.
Kismegszakító, zavarszűrő, kapcsoló, trafó..
Ezek már üzembiztosan működnek ![]() Beraktam minden elé a 800W-os fényerőszabályzót. (egyelőre, aztán lehet, hogy toroid kell majd) ...
A neontrafót felesleges szabályozni, az mehet maxon folyamatosan, nem fog melegedni.
Az a jó, igazából persze a szikraközre kell a szabályzás.
Majd kiderül, mennyire működik a dolog. Kondikkal kapcsolatban van már fejlemény? Kell, nem kell? Vagy szigetelés róluk? Megnéztem, és 380-asból van rengeteg, 11kV-osból nincs is olyan sok, pár 10 darab.
Képeket tudsz felrakni? Melyik ekkora méretű.
A porcelánszigetelő jó dolog. Üdv!
Na akkor holnap már tényleg mindent megnézek szépen.
Képeket max. a telefonnal csinálok, de a lényeg látszik majd talán... ((a válasz opciót mindig elfelejtem, bocs...)) A 380-as kondik olyan 30x20x12cm-esek kb, a kV-osak meg 50x30x20cm-esek. De ha van érdeklődés, akkor komolyabban belevetem magam a dologba.. ![]() Idézet: „A 380-as kondik olyan 30x20x12cm-esek kb, a kV-osak meg 50x30x20cm-esek.” Jéézus ![]() ![]() A méretezéshez jó, ha mellé teszel egy collstokot. Mindenképp jó megszerezni amit ingyé' adnak, ha van hol tárold. A nagy kondik arra is jók, hogy nagyfesszel, lassan feltöltve őket és utána kisütve jó kis "földrengést" lehet csinálni ![]() Mellesleg egyenáramú puffernek jók. Vagy a porcelán róluk átvezetőnek valami egyéb barkács cucchoz. Hümm, thyratronos kisütéshez is jók, nagyfesz impulzusuk előállításához. Meg dobozgyűrőnek. Üdv!
A 380V-osokat is vidd haza,ha nem más még soros kötésben is jók lesznek,igaz a méretekből itélve kissé helyigényesek.
Emailjeidet nem olvasod? 5 napja írtam, azóta sem kaptam választ. A kondikat mentsd meg, mindegyiket, amelyik jó (meg esetleg 1-2 rosszat, aminek ép a szigetelője). Kicsiből is nyugodtan betárazhatsz, érdekelnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |