Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Feszültség szabályzó 230V
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Nandoo hozzászólása Jan 29, 2007 /

Hello,

Olyan gondom volna, hogy egy benzines generátor 230V hálózati áramot kellene előállítson, de sajnos nem teljesen azt teszi.

Frekvencia: 48Hz-49Hz
Feszültség: 230-240V AC

Ez még ok, DE majdnem a csúcs feszültségen esik hirtelen kb 70V-ot a feszültség, ami nem tart sokáig mindössze a freki tizede. Csakhogy ez pont elég ahhoz, hogy pl a szünetmentes tápegység ne tudjon normálisan működni.

A generátor névleges teljesítménye 2200W, tehát jóesetben is max 2000W. A terhelés Kb 300W volt, amikor a képek készültek. Késöbb kb 1800W terhalés lesz rajta.

Milyen módon lehetne eltüntetni a tüskét?

Köszi,
N

220V.jpg

(#) kun dani hozzászólása Jan 29, 2007 /

ezt ugy kéne hogy egy akut feltöt .és az akubol egyenletesn jön az áram és ha kevés egy trafoval
felerösitheted vagy le. :yes:
(#) gulyi88 válasza Nandoo hozzászólására (») Jan 29, 2007 /

csá
ezt minden félperiódusban, terheléstől függetlenül eljátsza???
sztem valami éreinkezési baja lehet a generátorban..
generátortémában nem vok annyira otthon .. de ha kommutátoros a gencsije, akkor én arra tippelnék...
---szerintem---
garancia??
csá
(#) dobo hozzászólása Jan 29, 2007 /

Helóka én sem vagyok annyira othol a témában de próbáltad ohmos fogyasztóval is?
Mondjuk egy reflektor Kb 500w .
Szerintem a generátornak nincs baja hanem a szünetmentes táp (szennyezi )a tápfeszt.
(#) oldman válasza dobo hozzászólására (») Jan 29, 2007 /

Valószínűleg idazságod van, szünetmentes bemeneti kondenzátorának töltőárama okozhatja a letörést amikor a diódák nyitnak.
Jó lenne többet tudni a generátorról! Szinkron v. aszinkron, ha szinkron állandómágneses v, gerjesztett van-e fesszabályzó, ha van milyen. (Ha a frekvencia a fordulatszámtól fúggetlenül is változik valószínűleg aszinkron.)
Az előterhelés megoldhatja a problémát bár a hatásfokot nem javítja. esetleg meglehetne próbálni egy ferrorezonáns stabilizátort. De óvatosan mert a generárort felidegesítheti!
(#) Sebi válasza Nandoo hozzászólására (») Jan 29, 2007 /

Hibátlan generátor ilyet nem produkál. Én feszszabályzó hibára gyanakodnék, mert az esés nélkül is eléggé csipkés a jelalak.
(#) Nandoo hozzászólása Jan 30, 2007 /

No, köszönöm az eddigi segítséget, de valamit nem jól fogalmaztam meg...

Szal a generátoron mért jel ohmikus ellenállás mellett volt mérve (szükségvilágítás kb 300W). A végső cél lenne a szünetmentes táp ellátása, amit csak megpróbáltam, de oriási sípolások közepette tiltakozott...

Az hogy a generátor milyen (aszinkron, szinkron)? Jó kérdés...sajna a könyvében nincs benne, ezt a linket találtam róla: http://www.realm.hu/products_list3.php?id=4

Ami biztos, hogy a szivató ráadása mellett is marad a mért jel.
(#) oldman válasza Nandoo hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Egy kicsit több adatot találtam itt: [url]http//www.sparkmotor.com/[url]
Sajnos angol nyelvű Úgy tűnik kefés szinkron generátorról van szó de nem vagyok otthon az angolban. (Van rengeteg kínai is de nekem az angol is kínai)) Ha igy van lehet szabályzó vagy kefe probléma.[
(#) Rumcájsz hozzászólása Dec 1, 2013 /

Sziasztok!

Jó pár éve nem ment a topic, ideje lenne felfrissíteni!

Van egy hétvégi folyó parti házikónk, ahol nincs elérhető közelségben sem 230V-os konnektor. Ide 12V 110A/h akksit szoktam lecígelni, mivel a kis ház ártérben van a járható úttól 1km-re.
Az akksi jó pár éves és már a végét járja, ezért gondolkodóba estem hogy akkut vegyek vagy egy agregátort! Nos, pillanatnyilag úgy néz ki, agregátor lesz, ha sikerül megoldani a problémát.
Nem akarok méregdrága inverteres, több száz ezer forintosokkal foglalkozni, ugyanis ha ellopnák az nagyon fájna. Láttam 20-40eFt közötti 2 ütemű 8-900W-os csodákat, ami bőven elég is lenne. Egy 12V max 15A (nem folyamatos) áramfelvételű készüléket használnék és laptopot. Idén az egyik ismerős lehozott egy agregátot, 230V/13.8V/20A tápegység ami kimenetén egy 12V 45A/h kocsi akksi volt pufferként. Kis ideig szépen ment a technika, majd a "reterátor" fordulata elkezdett ingadozni és a 20A-es táp 230V oldalán elszállt nagy füst és hanghatás közepedte egy szupresszor.
Gyorsan fel is függesztettem a műsort, össze kellett pakolni és hazajönni, mert elfogyott a villany.
.-.-.-.-.-.-.-.-.
Két alternativát látok. Egyik hogy olyan agregátort vásárolok, amelyen 12V 8-10A egyen kimenet is van. Ezzel tudnék egy akkut pufferban tölteni.
Viszont a másik (de az elsőnél is fő gond) hogy ha ugrál az agregátor fordulata, a 230V is ugrándozni fog. A tüskéket (amely miatt elszállt a szupresszor a nyáron) mivel lehet megfogni és hogyan.
Tudom bőre eresztettem a történetet, de jól le akartam irni a problémát.

Ötlete, tapasztalata volna valakinek???
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem