Fórum témák
» Több friss téma |
Valószínűleg a táp puffer kondija sül ki...
A tranyó is jó, ha kiszedem, ugyanezt műveli azzal a különbséggel, hogy nem változik a polaritása. Szerintem ez egy igazi parajelenség
Egyébként megépítette már valaki ezt a kapcsolást? Nincs benne valami elírva? Vagy felcserélve valaminek a lába? Nekem sehogyse akar működni
Én már nem bízok a bss-es rajzokban. Fele szerintem hibás. Én felraktam ebbe a topicba egy hangszínszabályzót, nagyon jól szuperál, nyáktervvel, meg mindennel együtt, eagle formátumban. Ha gondolod, nézd meg! Megépítve, tesztelve, én meg vagyok vele elégedve, mindent úgy csinál, ahogyan kell! Üdv!
Hali!
Megtaláltam a hozzászólásodat, valószínűleg másikat építek, ez zsákutca. Említetted hogy az LM1036-al páran kínlódtak, tehát az is lehet felejtős lesz. Az általad megépített verziót választom valószínűleg, csak nincs Eagle-m Tudnál csatolni egy képet a NYÁK-ról? Nem vasalgatok, megrajzolom filccel azt' jojszakát' .
Jajj nekem és ilyenkor meg működik áá
Csak búg mint egy mosógép
Most nem vagyok otthon, ezért nem tudok képet adni a nyákról, maximum majd az ősziszünetben. Szerintem egyszerűbb, ha leszeded az eagle shareware verzióját, és megnyitod az általam felrakott tervet, esetleg kinyomtatva könnyebb lesz a nyák rajzolása! Üdv!
Ha nem sikerül elnyomni a búgást, akkor csinálok másikat, de nem értem hogy az elején miért nem működött, biztos valami kontakthiba volt
Van tipped mitől búghat? A test közös. Az egyetlen ok, hogy a potik kivannak madzagolva.
Nagyon sok ok közbeszólhat. Én pl. sokáig kerestem az erősítőmben a ciripelést, hogy honnan is jön, aztán kiderült, hogy a laptop tápja hozza be :S
Csak egy stab IC kellett neki...
(Köszönet a segítségért Scooby kollégának )
Viszont nem erősít szinte semmit, amit elvesz az áramkör hangot, kb annyit erősít vissza... Egy discman-ről meghajtva kb akkor a hangereje mint egy telefonnak, gépre rádugva pedig már igen hangos.
Nem magamnak készítem, hanem másnak, akinek DVD lejátszóra kéne, de nem tudom milyen erősségű lehet a vonalkimenet egy DVD lejátszón (nincs itthon nekem DVD lejátszó).. Esetleg építek bele még valami előfokot
Sziasztok!
Van nekem egy Technics SU-V60-as erősítőből bontott előlap amibe minden benne van. Én a hangszínszabályzót szeretném használni belőle de nem tudom,hogy hová mit kellene kötni. Van benne 3 IC is de ezek közül csak 1-nek találtam adatlapot sajnos. A másik kettőnek a neve:5219 és 5218 Ha még kellenek más infók is róla írjatok.
Szia!
Kösz a másik IC- adatát. Biztos,hogy SU-V60-as. Bővebben: Link Bővebben: Link Egyébként én sem találtam róla túl sok infót sajna.
Sziasztok!
Van egy hangszínszabályzóm aminek ha a potiját megfogom akkor a kimeneten hallok egy kicsit zúgást. Ez miért lehet szerintetek? A képen látható hangszínszabályzóról van szó.Mind a magas mind a mély potinál ez a helyzet.
Halihó! Az lenne a kérdésem,hogy egy eq-ban frekvenciavágásra kizárólag Lineáris potmétereket használhatunk?
A te nyákterved 1:1 es arányú?
Ha 1:1-et állítasz be EAGLE-ben, akkor az lesz. De ez egy buta kérdés volt, hiszen nyáktervezővel nézed meg a nyáktervet, és nem egy JPG képről van szó.
Bocsi a kérdésért de még kezdő vagyok....
Nem baj, megoldunk mindent
Esetleg a hangszínszabályzó kapcsoláshoz, aminek a nyákterve fentebb megtalálható, annyit fűznék hozzá, hogy a potik állása nagy mértékben kihat a szabályzásra, szóval nem lineáris az egész. Ha fent van a közép maxon, akkor csökken a magas, akárhol van, ha maxon van a magas, és a közép pedig 90%-on kb, akkor pedig magaskiemelés jön létre A mély is hasonlókat csinál. Használható, nem azzal van a gond, csak mégis jó lenne, ha a három csatorna egymástól független lenne. Érdemes összedobni próbanyákon, és mivel rengeteg kapcsolás hasonlóan van felépítve, ezért csak cserélgetni kell az alkatrészeket, és amelyik jól szól, azt kell megépíteni. Üdv!
Megépítem és majd megnézem, hogy szabályoz
figyelj már! én valamit nem értek... a kapcsolási rajzba (mixer+hangszín.gif) csak 1IC van ha jól látom....
Viszont a nyákterven (hangszin.brd) 2 Ic-t látok.... Akkor most mennyi kell?
Szia!
Kettő az az egy IC. IC1 és IC2.
Akkor kettő, igen! Két darab kettős műveletierősítő.
Ami összetartozik, az a .sch és a .brd kiterjesztésű fájlok! Az összes többi csak úgy van mellette, plusz információ! Nézted már a .sch kiterjesztésű fájlokat? Egyébként meg sztereó a cucc.
Google- Eagle download, a hivatalos oldalról le tudod tölteni a programot, igaz, hogy korlátozva van, de tökéletesen használható lesz! Azzal tudod kinyomtatni is. Ha további kérdésed lesz a programmal kapcsolatban, akkor a saját témájában tedd fel. Egyébként szerintem felraktam .sch formátum mellett valami alapból nézhető (jpg, pfd) formátumban is. Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |