Fórum témák
» Több friss téma |
Szia erbe.
Nálam 32db mágnes van egyik oldalon, és 32 db mágnes a másik oldalon. Így számoltatok?
32 az összes mágnes darabszáma. Fele egyik oldalon, fele másik oldalon.
Máskülönben nem férne el az osztókörön. De ha megadod a korábban feltett adatlapon a számoláshoz szükséges adataidat, szívesen ellenőrizzük.
Ha tömör vasdarabot raktál a tekercsek belsejébe az nem az igazi, mint ahogy a tömör féktárcsában is örvényáramok fognak létrejönni. Kifelé nem sokat fog termelni a generátorod, viszont nagyon jól fog fékezni és melegedni is lehet majd mellette.
A melegedésről még nincs tapasztalatom de gondoltamrá hogy meghajtom egy motorral csak nem sok kedvem van szétszední(1óra alatt kiderülne).80w ízzót tettemrá azzal müködött az több mint 6A(12v).Úgy hogy ha nem melegszik akkor festés,nem tudom a lakk nem volna-e jobb(a mágnes és a vasmag teteje kimaradna).A neomágnes javítana szerintetek annyit rajta mint amennyível többe kerül?Az áttétel mondjuk fogja1:25 két lépcsöben de ez volt itthon.
Kezd nyomatéka lenní a SZÉLNEK ahogy kinézek!
"a lakk nem volna-e jobb"
Kétkomponensű parkettlakk. Rögzít is, véd is. Több rétegben célszerű felhordani, akkor nem folyik le. Vannak spec. szigetelőlakkok, de ez is elegendő.
Volt egy kis időm délben kiprobáltam meddig birom feltekerní 30v-ig sikerült,rákötöttem egy 75 és egy 45w-os izzót nem tul fényesen de világitott.Kissebbre vettem a légrést kb.6mm nem birtam 13v fölé tekerní.Még egy kérdés a feszültség kétszerezőket hova érdemes kötní,gondolom az egyenírányítók után?
Készítettem gépeket a balogunyomi szélkerékről
Mit jelent az, hogy "a tekercsek kozepebe vasmagot tettem", ezt igy nem nagyon tudom ertelmezni. Most a korrekt esetben az ember vagy bebandazsolja/lakkozza/stb a vasat es ratekeri a huzalt, vagy tekercstestre tekeri a huzalt es az meg szorosan illeszkedik a vasra. Mint azt mar irtak, a tomor vas nem jo, a legjobb egy hiperszil vagy trafolemez alapu vasmag volna, en a helyedben I magokbol fognek ossze egy koteggel es arra tekernek tekercset, plusz a nagy legres sem tul jo otlet, probald megcelozni az 1-2 mm maximalis legrest... Otlet gyanant nezz meg egy halozati trafot, motort, hogyan tekerik, szigetelik, mekkora legresek vannak ott, es probalj valami hasonlo dolgot kiotleni, biztos javulni fog a hatasfok.
Nem birok fogalmazni... tekercstest helyett csevetest ertendo.
Helló
Segítséget szeretnék kérni a légmagos generátoromhoz . Ha vennék 12 pár 40×20×10-es neodim mágneseket , akkor ebből mekkora teljesítményű generátort tudnák készíteni ? Milyen tekercsek kellenének hozzá , és mennyi? A szerkezet már kész van , majd rakok fel képet ha sikerül átalakítanom őket kisebbre . Előre is köszönöm a válaszokat .
A tekercs közepébe utolag csináltattam mágnesméretü lágyvas korongokat ezeket rögzitettem az alsó tárcsára ráültettem a tekercseket egyenlöre igy méricsgélem.Tervezem magasabb lemezes vasmaggal egy másík építését,de lehet olyan lesz mint amilyet a fórumra belépésemkor feltettem.
Ezen megköt a lakk és már megy is a kerékre legalább meg lesz a terhelésí teszt.
Ebben megtalálsz minden infot.
Köszi az oldalt .
De sajnos nem tudok angolul . Angol oldalakon találtam képeket ahol szintén leírják ,de az is angol . De ők 9 db tekercset csináltak hozzá . Mi a különbség a kettő között ?
Szívesen segítünk, ha megadod a szélkereked méreteit és hogy kb. mekkora teljesítményt vársz tőle.
http://translate.google.com/ lefordítja
Jobban jár, ha nem fordíttatja le. Kb olyan, mintha Jedlik Ányostól kérne dinamótervet.
Angolbol én se vagyok guru,kb. annyit tudok angolul mint amit az angolok elfelejtettek.De, van a szükebb pátriámban jó haver aki pár üveg sörért szépen leforditotta nekem.Gondolom találsz te is valakit,aki megteszi a szivességet és leforditja neked a szöveget magyarra.Ha már nem mindjárt az egészet,de a lényeget egész biztosan.Igy jó székelymodra összekötheted a kellemeset a hasznossal.
A szélgépemből hiányzi a 2db fémtárcsa , amit akkor csinálok meg ha tudom hogy milyenek lesznek a tekercsek .
Gondolom a tekercsekhez kell igazítanom a mágneseket . Még a lapátokat sem csináltam , 3 lapátos lesz . A lapátok hossza 120 cm-er . 24 voltosra gondoltam . Csak nem tudom hogy hány tekercset használja mennyi menetszámmal . Köszi
Ha 12 pár mágnesből kilehet hozni 1000wattot akkor ahhoz kellene alakítani .
12 pár mágnesből igen, de 120 cm-es lapátokból, ~2,6-2,7 m átmérőből nehezen. Évente legalább kétszer néhány percre produkálná.
Legelöször döntsd el,mekkora teljesitményre tervezel.Eszerint szerzed be a szükséges számu,és minöségü mágnest,és tekercset.A tervezett feszültség szerint pedig a tekercsek menetszámát.A lapátok hossza szintén a tervezett teljesitménytöl függ.A 12O cm-s lapátokkal ugy kb. 2OO-3OO Wattig mehetsz. A 12 pár mágnessel pedig legjobb esetben 4OO-5OO Wattot produkálhatsz.
A 12 pár mágneshez ugy 1,4-1,5 méteres lapátokra lessz szükséged.Az utobbi egy kis erötartalékként is szolgál,enyhébb szélre.
A kitűzött cél az 1 kw , de ha csak 600 - 800 wattot sikerül el érnem akkor azzal is beérném .
Az 1 Kw-hoz mekkor lapátokra lenne szükségem ? Hány db mágnesre ?
Akkor 12pár mágnessel eltudok érni 1000 wattot , ha 150 cm-es lapátokat használok?
Bocsi ha untatnálak , csak ehhez a részéhez nem nagyon értek . Köszi
Bocsi ,
Nem láttam hogy leírtad mekkora teljesitményt érek el ennyi mágnessel .
Kicsit be keveredtem .
Kezdjük előröl az egészet . 1000 watt a kitűzött cél . Ehhez mit kellene össze szednem ? Miből mennyit ? Köszönöm
24 db 40*20*10-es neodimium mágnessel akár 10 KW-ot is produkálhatsz. Elsődleges feltétel a megfelelő erősségű szél.
Ez sajnos Magyarországon csak néhol vagy ritkán áll rendelkezésre. Másodlagos feltétel a szükséges teljesítményre méretezett lapát és szerkezet. Itt megnézheted, hogy a kívánt teljesítményhez mekkora kerék kell. A hazai hasznosítható gyakori szélsebesség ~4m/s. Szélkerék teljesítmény számoló A harmadik, hol laksz. Vannak területek, ahol a napelem sokkal hamarabb behozza az árát, mint a szélkerék.
Győr mellett lakom 20 km-re .
Szerencsére szinte minden nap fúj a szél .Az átlag mindig meg is volt , sokszor fölötte is . Bár nem mértem meg egyszer sem . Lehet hogy ezzel kellene kezdenem ? Egy négy lapátos szélkereket csináltam generátor nélkül pvc csőből , a lapát hossza 1 méteres volt . Egészen jól pörgött , mind addig mig jött egy nagyobb szél és elszálltak a lapátok. Amatőr volt nagyon , nem raktam rá szélvédelmet . |
Bejelentkezés
Hirdetés |