Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Kutakodtam a neten, nem kétoldalas ez a nyák? Én így találtam meg:
De ,de a Top Layars részt áthidalásokkal helyetesítettem ,mert nekem igy egyszerübb volt . és máshol is így láttam .
hello nekem 2532 es 2732-es uv epromot kellenne egetnem.Kaptam egy eprom egetot "EPROG8" a neve.Ez elmeletileg tudja ezeket,de se kabelem se szoftverem nincs hozza.Nagyon megkosszonnem,ha valaki tudna segiteni,hogy legallabb ezt 2 fajta epromot tudjam irni.Koszi
Üdv!
Építeni szeretnék egy Willemet, de a PCB4.5-től semmiképpen nem régebbit!!! A lényeg hogy olyan kellene amelyiken a plcc foglalatok is rajta vannak, és megírja a P4-es és esetleg a P5-ös alaplapok biosát. A PCB3-asról minden információ fent kering a neten, az újabbakról viszont sehol nem találok NYÁK-rajzot, beültetési rajzot, stb. Ha valaki ebben tud segíteni akkor legyen szíves jelentkezzen már. Köszönöm. Ui.: Csak érdekességképpen itt egy link. Őrület mennyi verzió létezik már a Willemből! Link
Köszönöm mindkettőtöknek.
NYÁK-rajzot készített már vki ebből a kapcsolásból? Milyen tervezőben készülhetett ez? Orcad? Protel? Eagle?
Hát én ingyenes progit használok,nagyon tetszik.Itt van.Csak valami rosz mégis csak van ebben a progiban.Csak 250 forrasztási pontot lehet vele rajzolni.De szerintem az bőven elég.A progi neve DipTrace.Próbáld ki.Szerintem tetszeni fog.Ha nem tetszene akkor nekem még bevált az Orcad és az Eagle is.
Idézet: c. téma ide áthelyezve, illetve az ide is föltett kérdés törölve. „Willem PCB4.5 vagy újabb EPROM-író építése”
Hello mindenki!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Valaki el tudná nekem magyarázni hogy mi a kül a PIC és az EPROM között mert ebben a témában még elég kezdőnek számítok.... Előre is köszönöm....
A PIC egy mikrokontroller, az EPROM egy memória.
Hellódsztok. Tudnátok segíteni?
sst 49lf004b, ill sst39sf020a-t szeretnék flashelni. eléggé fontos lenne számomra. mi a legegyszerűbben elkészíthető programmer hozzá? ha ewgyáltalán van :s
Helló. PAL típusú epromhoz égetőt szeretnék beszerezni (konkrétan PAL16L8-as IC-hez). Van valami tippetek, hogy hol lehetne olcsón beszerezni, vagy van valakinek kapcsolási rajza?
Előre is ksözi a választ. Helló
Szia
A PAL nem eprom hanem programozható logika. (nem kioktatásként mondom) A legegyszerűbb hozzávaló programozót Itt találod, a hozzávaló hardware-t pedig Itt . Én annyi különbséggel építettem meg, hogy fix 12V-os táp van nem állítható (szintén 16L8-hoz kellett) A programja viszotn csak lassabb gépeken megy és max win98 alatt (nálam p1-133). Üdv
Helló. Köszi a gyors választ.
Lenne még egy kérdésem. Nincs véletlenül egy leírásod, hogy hogyan kell programozni ezt a logikát? Helló
Szia
Leírásom nincs, a Lattice oldaláról szedtem le az isplever classicet, ezzel csináltam meg a PAL-hoz a jedec filet úgy, mintha kapcsolási rajzot szerkesztenék.
Sziasztok kollégák!
Azt szeretném kérdezni, hogy ki építette már meg a seeprog nevezetü soros eeprom égetőt az alábbi formában?Mert én most összeraktam egyet és nem nagyon akar működni. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Csaba
Szia! Kicsit több infó sokat segítene annak, aki eddig még nem építette meg...
Üdv.: _jani_
Helló. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Még mindig a PAL programozóval foglalkozok, de elakadtam. A programnál be kell állítani egy olyat, hogy PES. Ez 8 bájtból álló kódsor. Az első 4 bájtját sikerült már megfejteni, de a többit nem tudom. Kedves oxygen, ha te már csináltál ilyet, légyszives írd le, hogy mi volt a megoldás menete. Előre is köszi a segítséget.
Helló
Szia
Ha jól emlékszem ahhoz a beállításhoz nem nyúltam, betöltöttem a jedec filet, és beégettem. Üdv
Helló. Az égetőnél melyik ic-t használtad, a CA3140-t vagy a uA78s40-t? Valamint még azt szeretném kérdezni, hogy a kapcsolási rajz hibátlan-e és hogy milyen géppel porgramoztál?
Köszi. Helló
Szia
Egyiket sem használtam, a minimum effort gal programmer nevűt építettem meg, 1db 7912, 1db 7905, ic foglalat, pár ellenállás, kondik. Programozáshoz egy P1 - 133MHz - es ősrégi notebookot használtam win98-cal. Ha végre az otthoni gépem elé jutok összedobok egy rajzot az égetőről (legkésőbb holnap délutánig meglesz) valamint kipróbálom a mostani gépemmel, hogy megy-e. Üdv
Sziasztok ! Keresek olyan emberkét, aki fel tudna programozni egy AT49BV162AT- flast.
Köszönöm!
Batronix féle programot el tudná valaki nekem küldeni? Kisseprom programozót építek és az oldaláról letöltött progival nem akar működni. Amikor olvasást nyomok, akkor először kiírja, hogy 32768byte (27C256-ot akarok programozni), és kis idővel utána bezáródik a program. Írásnál ugyanez van. Vagy először rá kellene dugni az égetőt? Mert az még nincs kész, csak a programját néztem, hogy mit csinál.
Sziasztok!
Megépítettem a PCB3-as verziót. Csatolom a pdf-t. Valahogy így néz ki, mint a képen. És "Hardware Error: Check Power & connection" -t ír ki amikor a tesztet nyomom neki. 27C1001-et szeretnék programozni. Még nem próbáltam a willemet semmivel sem. Vajon mi lehet a gond? A hardware jónak tűnik, átnéztem 4 szer is. A progit így állítottam be ahogy a képen van.
Helló! Megépítettem én is aWillem programmert ,de nem pont ezt . Amit te építettél aval voltak másoknak is gondjai 27C programozáskor. Van ennek a panelnak egy B verziója is ,amely ki van egészítve 2db diódával és egy 2K2 -os ellenállással .Meg kellene próbálnod más tipust írni próbaként pl.: 24C , ha kell beégethető program az van ,csak azért ,hogy működik e egyátalán a Willemed ! A rajz szerinti U5A Ic /CD4015 - 12-es lába / van kiegészítve a három alkatrésszel .
Helló! Jó lenne kipróbálni, hogy egyáltalán müködik-e.
Mivel próbáljam ki? Küldesz progit? Ami nekem van, lehet az a rossz.
Helló!
Lecsekkoltam a hw-t. Ic-prog kapcsolja a vpp-t meg a vcc-t. Mind az 5V és a 12.5 megvan. Ha állítok a dc/dc converter jumperein, a megfelelő feszek jelennek meg a VPP-n. 12,7 21 25 15.2 Viszont mást nem tudok vele végrehajtani. Az LPT- portot bios-ban, végpróbáltam, mindegyikkel. Annyi különbség volt, hogy bekapcsolás után világitott a sárga vagy a piros, vagy mindkettő. Aztán a Hw-teszt-nél elaludt. , és a felirat a státuszjelzőbe.
Helló!
MEGVAN...! basszus, hogy mekkora baki. Hihetetlen. Az lpt csatiban a szalagkábel megtekeredett és 2 szál öszekeveredett. ACK és a BUSY. Ennyit erről. Azért köszi mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |