Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   209 / 1171
(#) efcsabi hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Samsung videó kamera ami processzorhibás lett, nem rögzít, nem mai darab mert még kis mini kazettával működik amit jó lenne számítógépre átmásolni. Van ez a kábel hozzá de ez nem megy a gépembe. Milyen kábel ez, és van e valami kütyü ami esetleg átalakítja USB-re? Vagy kell a számítógépbe valamilyen kártya és milyen programmal tudom átmásolni a gépbe? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam, de tanulékony vagyok ..... remélem Üdv efcsabi
(#) Ricsi89 válasza efcsabi hozzászólására (») Feb 9, 2010 / 1

A kábelen azt látom, hogy ez egy Firewire kábel. Laptopokon általában szokott ilyen lenni alapból, asztali gépeken kicsit ritkább. USB-re nem lehet átalakítani venni kell hozzá egy ilyen kártyát a gépbe, vagy ismerőshöz elmenni, akinek a gépén van ilyen port.
(#) efcsabi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Köszi szépen a választ.
Csak ennyiért nem igazán éri meg, hogy ilyen kártyával tuningoljam a gépemet. Lám az ismerőseimnek van ilyen
(#) sprofan válasza efcsabi hozzászólására (») Feb 9, 2010 / 1

Vaterán 1500Ft-ért kapsz, nem egy nagy összeg.
(#) Ricsi89 válasza efcsabi hozzászólására (») Feb 9, 2010 / 1

Na akkor irány az ismerős, ott felteszitek gépre és lehet kiírni cd/dvd-re vagy bármilyen más adathordozóra.
(#) efcsabi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Erre az egy alkalomra nekem nem éri meg még egy ilyen kis összegért sem. Pláne, hogy nem Magyarországon lakom. De a segítségeteket nagyon szépen köszönöm, mondom én, hogy tanulok mindig valamit Az meg nem szégyen Üdv efcsabi
(#) llaci56 válasza efcsabi hozzászólására (») Feb 10, 2010 / 1

Azért nézd meg a gépedet hátul, biztosan nincs-e ilyen bemenet rajta, mert nagyon soknak alaplapi tartozéka a Firewire, és sokan nem is tudnak róla, hogy rendelkeznek ilyennel!
(#) efcsabi válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Köszönöm a tippet de megnéztem a gépemet (Dell Optiplex GX 260 ) már korábban de sajnos nincs. Ma egy szaküzletben, kb. 2200 Ft -ért már láttam. De 8-10 kazetta átmásolásáért (az sem az enyém) nem érdemes megvegyem.
(#) mfeco10 hozzászólása Feb 10, 2010 /

Hello

azt szeretném megkérdezni hogy enek az lcd kijelzönek az adatait nemtalálom tudna esetleg valaki segiteni.

elöreis köszi

lcd.JPG

(#) Ricsi89 válasza mfeco10 hozzászólására (») Feb 10, 2010 / 1

Na erről ak épről sokat tudtunk meg. Esetleg ha valami típust vagy valamit megadnál...Ha valaki ennyiből ki tudja találni, hogy ez milyen kijelző, akkor fizetek neki egy sört.
(#) mfeco10 hozzászólása Feb 10, 2010 /

hello

a hátoldalán van egy levono amire ezvan irva:

2425259-01
erf0002d-01.a
611231r 51/2006
env06 lcd ontop

más semi nincs rajta
egyébként hütögép kijelzöje lene 4 szinü hátérvilágitásal
(#) Moderátor hozzászólása mfeco10 hozzászólására (») Feb 10, 2010

Szia
Két dolgot nagyon utálnak a moderátorok:
1. A dupla post-ot
2. A kisbetűs igénytelen írásmódot.
(#) lezer.m hozzászólása Feb 10, 2010 /

Segítséget kérnék szépen, hogy ez milyen alkatrész. A Junkers ZWR24 1K típusú kombi cirkó vezérlőpanelján található. Tippem szerint tranzisztor, de persze hatalmasat tévedhetek. Még mielőtt megfeddnének a moderátorok, természetesen a Google-ban kezdtem a keresgélést. A továbbiakban, ha valakinek használható dokumentációja van a fentebb említett cirkóval kapcsolatban, azt is hálásan megköszönném.

kep01.jpg

(#) _ampervadasz_ válasza mfeco10 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szerintem a kijelző alatti két kis SMD SOP tokozású IC típusát kapirgáld be ide, vagy a kugliba, és szerintem fogsz találni adatlapot.

Szerintem ez egy alfanumerikus 9x7 szegmenses folyadékkristályos kijelző, első ránézésre a kevés lábszám, és mivel a kijelző lapkán nem található kijelzővezérlő szilícium lapka. A szegmensek természetesen mátrixolva vannak.

gr89! Két Sopronit kérek, behűtve! :pias: Az egyiket neked, a másikat nekem természetesen!
(#) CsemanAttila hozzászólása Feb 11, 2010 /

Helló mindenkinek!

A válságra való tekintettel van ilyen bedolgozós meló a családban. Valami napelemekbe kerülnek ezek az alkatrészek... Kérdésem az lenne, hogy ez mit csinálhat, és lehet e valami másra is használni őket?

Az alap "dob" amire a rézhuzal megy: étmérője 46mm mélyésége 9mm

A rézhuzal: 5mm széles és 1mm vastag, ebből 15 menet kell rá. (hossza kb 1,35 méter)

A szürke rész nem tudom micsoda, de nem fém.

Várom a tippeket, kíváncsi vagyok mi ez
(#) CsemanAttila válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Akkor használható valami értelmes célra? Mibe lehet beéípteni?
(#) Halász Z. válasza proli007 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Köszi!
Megmolyolom.
(#) proli007 válasza Halász Z. hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Hello!
Bocs, most néztem, hogy mit írtam, de az RS lábat is kell vezérelni. Én minden esetre azt tenném, hogy írnák egy kis progit egy PIC-re. Ennek porta lábait kitenném egy dugi panelre és itt a másikat össze-vissza dugdosnám. Persze közben a PIC Reset gombját meg szorgalmasan nyomkodnám, minden variációnál. Mert minden variációnál inicializálni is kell az LCD-t.
üdv! proli007
(#) pucuka válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Amire tervezték, nagyáramú áramátalakítóba.
(#) Saggitarius válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Nem lesz ebbol gond, hogy "csak ugy" feldobsz egy gyartas alatt levo termek reszenek fotoit? (Raadasul adatokat is kozolsz rola)
(#) pocok1 hozzászólása Feb 13, 2010 /

Sziasztok!
Van 1 SONY CDX-L480X tipusú kocsiba való CD lejátszóm, de nincs hozzá csatlakozó. Arra gondoltam ki vezetékelem, de nem találtam hozzá rajzot.Ha tudtok segítsetek.
(#) CsemanAttila válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Kétlem, hogy ez akkora hatalmas nagy titok lenne, különben nem csinálhatná bármilyen utcáról beesett jöttment. Úgyhogy semmi gond nem lesz ebből.
(#) pucuka válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 14, 2010 / 1

Azért milyen érdekes. . .
Ha más szellemi termékét (aki megtevezte, kifejlesztette, elvégzett egy csomó mérést, hogy a célt megbízhatóan és stabilan ellássa) nyilvánosságra lehet hozni, de ha a te hasonló termékeddel ugyanezt csinálja valaki, akkor fel vagy háborodva, és jogí úttal fenyegetőzöl.
Nem azért kaptad ezeket az alkatrészeket, hogy áruba bocsásd, máshol felhasználd, hanem azért, hogy összeszerelj vele egy valamilyen kész, vagy félkész terméket. Ne csodálkozz, ha a megbízód ha ez tudomására jut, nem ad többé semilyen bedolgozói munkát. (lehet, hogy számodra ezek, hogy lojalitás, erkölcs ismeretlen fogalmak?)
(#) gg630504 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Teljesen egyetértek, de nagyon szemérmesen fogalmazol. Mások, máshol már magyar hordát emlegetnének, akiknek amit a szeműk meglát, a kezük nem hagyja ott.
(#) llaci56 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Idézet:
„megtevezte, kifejlesztette, elvégzett egy csomó mérést, hogy a célt megbízhatóan és stabilan ellássa”

...akkor odadja a szomszéd Mariska néninek, hogy rakja össze. Na ne!
(#) guliver83 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tud valami helyettesítőt a következó alkatrésznek,
vagy holl lehet ilyet kapni?
F30U60DN 30A 600V
(#) emmzolee hozzászólása Feb 14, 2010 /

Hello
Javítanék egy erősítőt aminek az előfoka tele smd tranyó. Vannak olyanok, amiket nem találok sehol. Leírom melyikek ezek:
1., Ez egy sot-23 -nak tűnik.
ASY
24
ALY
10
Talán komplementerek lehetnek.

2., Ez meg egy SOT-89, vagy SOT-223 tokozású páros
Az egyik:
DY
232

A másik
CY
237
Mik lehetnek ezek?
Kösz
(#) Moderátor hozzászólása Feb 14, 2010

OFF-TOPIC hozzászólások kitakarítva.
Kérem, hogy a felvetett kérdésre koncentráljunk, ne a flame-elésre, és lehetőleg ne húzzuk szerteszét a hozzászólásokat!
Köszönöm.
(#) kadarist válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia!
Itt nézz szét:smd code book
(#) kadarist válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia!
Ez jó lesz helyette:DSEK60-06A
Következő: »»   209 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem