Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   224 / 1273
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 15, 2010 /

Szia Kadarist! Megvan hogy miért nem nézem még a Mátrát! Nincs elegendő nagyfeszültség.. ivhúzásos módszerrel ellenőrizve következő a helyzet:a malomkerék kivezetésénél illetve a szelénceruza csatlakozási pontjánál kb:0,5cm-es ibolyakék szinü ivhúzás és erős ózonszag.. a szelénceruza másik végén alig látható ivecske és a mágnesesség odarántja a csavarhúzót.. szinte semmi.. próba szelénceruzával is ez a helyzet
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

rendben kösszönöm szépen.ha meg mértem kereshetlek még???
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

A szelén után nincs nagy ív, csak kis szikra, normál esetben is.
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Persze! Itt leszek.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 15, 2010 /

A malomkerék pedig jónak tünik.. mert huzamosabb üzem után nem melegszik.. a BU is szinte hideg.. a 24,8V stabil... talán az összerakást szúrtam el? távtartók bennt vannak.. lerajzoltam az összerakás módját,hátha emlékszel..

P1070125.JPG

(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Ó.. igen?

Mi a helyzet a katódfeszültséggel?

A katódon most -55V van

A Katódon most -55V van

A pirossal jelzett vonal a katód. Ott mi van?

Katód.JPG

Valamiért nagyon szaggat a net.. egy csomószor levág.. Igen bocsi.. a mellette lévőt mértem az előbb.. 131V van rajta

Az sok! A T202-nek csak 120V a tápja. Hogy kerül oda 130V? Akkora katódfeszültség mellett nincs fény!

A T202 véletlenül nem zárlatos?

Mondanám hogy lehetséges ha nem cseréltem volna mind a 2 PE-t MPSA42-re... Egyébként nem lehet "megerőszakolni" egy nagyobb katódellenállással?
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Úgyis a hiba okát kell megtalálni.. ez nem az a fajta készülék ami türi az erőszakot..

Totálba kimegy a katód tápfesz a katódra. Vagy valamelyik tranzisztor, ellenállás a rossz, vagy nulla vezérlése van a videovégfoknak.

Pedig az összes ellenállást az összes kondit kimértem... félvezetőket cseréltem a panelon....

A tények makacs dolgok...
(#) hinar83 hozzászólása Feb 15, 2010 /

Sziasztok.
Volna egy videoton waltham ts5355 txt tv-m.
A függőleges eltérítés szált el benne. Hol keressem a hibát? Milyen ic végzi benne a függőleges eltérítést. sehol nem találok róla kapcsolási rajzot.
Aki javított már ilyen hibát vidi tvnél, vagy esetleg tudja hiba forrását kérem irjon.
Igaz nem egy mai darab(20éves), de apám odáig van érte.
Ügv Hinar83

Hát ja.. :yes: Végülis kezdhetem a video kf-modulnál.. szépen aprólékosan.. hiszen a video erősitő modulon nincs olyan amit nem mértem vagy cseréltem... még a glimm helyére is tettem próbának egy 2,2Mohm-ot,de azt is átrágom még egyszer.. vagy kétszer.. vagy többször..

ki cseréltem 1 csomo kondit,tranyotpl:c3807 meg a c5296 ezek zárlatossak.kb fél ora és be forasztom a tranyokat
.utána meg probáljam be kapcsilni?ja találtam 43 ohm-os diodát szakadtan ki cseréltem és egy 15 ohm r329 helyen
(#) tnorbika hozzászólása Feb 15, 2010 /

most ott tartok hogy van teszt jel de pirosrol narancs sárgára vált de nem kapcsol be

A sortápfeszültség meg van?
(#) tnorbika válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

nem merem 10 -15 másodpercnél tovább hagyni félek jobban elszál mit csináljak most???
(#) hinar83 hozzászólása Feb 15, 2010 /

Sziasztok.
Volna egy videoton waltham ts5355 txt tv-m.
A függőleges eltérítés szált el benne. Hol keressem a hibát? Milyen ic végzi benne a függőleges eltérítést. sehol nem találok róla kapcsolási rajzot.
Aki javított már ilyen hibát vidi tvnél, vagy esetleg tudja hiba forrását kérem irjon.
Igaz nem egy mai darab(20éves), de apám odáig van érte.
Ügv Hinar83
(#) kadarist válasza hinar83 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Szia!
Elviekben ez egy jó rajz a típushoz. TDA8145 a függőlegese. Ha mégsem ICC5 sasszi lenne benne, akkor bocs.Bővebben: Link
(#) tnorbika válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

by 228 a dioda mi be zárlatososdot. mivel ptolhato?most csak ugy be heléyetesítettem 1 valami más diodával és már van zöld tsand by jelem csak nem fütt fell a képcsö apro halkabb patogás van.most mit tegyek??elöre is kösszönö9m a türelmet és a segítséget

Oda csak gyors dióda a jó. A rosszak helyébe csak odavaló típust teszünk! Aranyszabály!
Ennél a cégnél mindent megkapsz, ami a tévészereléshez kell, odavaló diódát is:BY228

rendben kösszönöm.az lehet attol nem jo a tv?ill attol nem jön be a kép?

Melyik diódáról van szó? A rajzon rajta van?
Következő: »»   224 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem