Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   226 / 1274
(#) tnorbika válasza Hornyeky hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

az szerintem text panel leszz.de keres valami profit itt sok van
(#) Hornyeky hozzászólása Feb 16, 2010 /

2 fórumba is beraktam hátha tud valaki segíteni...
nekem annyit mindtak hogy mindent a proci csinál benne....
szervízmenüben van néhány opc. a ttx néven van de nem történt válozás ha állítottam rajta....
(#) Hornyeky hozzászólása Feb 16, 2010 /

1× majd megtanulok írni is....
(#) tnorbika válasza Hornyeky hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

bocs de én annyiura nem vágom.én is el vagyok akadval de most nem segit senki
(#) Kisakela hozzászólása Feb 16, 2010 /

Sziasztok !

Kaptam egy hibás SAMSUNG Plano 51-cm tv-t ... ! A sorkimenő trafó megvolt benne sülve ... ki lett cserélve , ha bekapcsolom a tv-t semmi se jön be csak egy szürkeség sok fehér csíkkal , de hang az meg van ! Mi lehet a probléma ? Mit kéne csinálni vele ?
Válaszotokat előre is köszi !
(#) kadarist válasza Kisakela hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Szia!
Nincs nagyon feltekerve a Screen poti a sorkimenő-trafón?
(#) Kisakela hozzászólása Feb 16, 2010 /

Nincs , de volt olyan , hogy be kapcsoltam és 1-2másodpercre bejött a hangyafoci és utána megint a szürkeség ...

Azért csak próbáld meg lejjebb tekerni ezt a Screent.
(#) Kisakela válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Megnézem

Azzal csak sötétebb lesz a képernyő , de semmi változás

Nézd meg, hogy a képcsőpanelon a 200V jelen van-e. Esetleg forrasztáshibát is keress. Mi a pontos típusa a tévének?
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

bocs hogy megint zavarlak de nem tudom melyik az a táp veszültség.a leg nagyobb trafo?annyit tudok a sorkimenö 180 voltjánál a 80-130 közöt ugrál.képcsö hátulja nem izik be.a sorkimenö tetején az a fém részz amivel levan fogatval arra a fázis keresöt rá tettem és ahogy katog ugy vilog a fázis keresöpedig ténnyleg mindent szinte kicseréltem kondikat elkokat tranyokat.ha van valami ötid válszolj légyszi.nagyon szépen köszzönöm és az edigieket is nélküled nem jutottam volna még idáig sem.valami ami szerinted hiba lehet vagy halotál már ilyet vagyí nem tudom csak te maradtál nekem segitségnek és az ur
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

na jo akkor nem idegesitelek.bocs és kösszönök mindent

CZ-21M63N lenne ! Forrasztáshiba nem hiszem , hogy van mert megnézte egy villanyszerelő ismerősöm , de ő nem talált " szépség hibát " ! A képcsőpanelon hol kell azt megnézni ?

A tv így nézz ki (Nem saját kép )
(#) kadarist válasza Kisakela hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Ezen a rajzon a +180V-os vonalat nézd át. Teljes rajz: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Nem idegesítesz, de itt megáll a tudományom. Távolról nehéz segíteni ilyen "bonyolult" esetben. Áldjon meg az Isten Téged és családodat!
(#) Kisakela válasza kadarist hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Én műszaki rajzhoz sajnos nem értek , nekem ez bonyolult

Egy jobb kép. Talán így sikerül beazonosítani a tápfeszültség mérőpontját. A B180V-ról van szó.
(#) Hornyeky hozzászólása Feb 17, 2010 /

üdv!
Van 1 samsung cs-29a7hf tipusú 100 Hz-es televízióm...
A teletex nem hajlandó működni rajta, OSD van...
a led is villog a tv-n, veszi a csúzli jeleit de nem történik semmi... Tudna valaki tanácsot adni?
Kül a tvt használtan vettem és már ilyen volt
3 csúzlit is próbáltam...

Követtem és úgy van mint a rajzon
(#) szilvaarpi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

helló már 1 picit előbbre jutottam már szét megy a kép 1 idő múlva de színek szétdobódnak
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Szia kadarist.
Szereztem splittert a projektoroshoz, de azon nincs rajta a kis elektronika az oldalán, semmi komoly, két tranzisztor, és pár passziv, mindent kimértem, találtam is egy rossz tranzisztort, de egyszerűen nem tudom beazonosítani, annyi van rajta, hogy 3214 illetve hogy T452 , sima kis to-92-es tranzisztor, nincs ötleted mi lehet ez.
Egyébként, az elektronika kettő kábellel csatlakozik a splitterbe, sima kis vezetékekkel, megy be a kiöntött részbe.
Üdv. Doncso
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Ha jól sejtem, ez valami referencia lenne a fókusz fesz számára, valami visszacsatolás, az az érdekes, hogy van rajta még egy tüskesor, de oda nem megy csati, legalábbis, amikor kiszedtem a splittert, akkor nem ment rá semmi, lehet hogy ez miatt szaladt meg a splitter és átütött?
Üdv.
(#) koga2 hozzászólása Feb 17, 2010 /

Nincs ötlete senkinek mi lehet a technika tv-m baja?
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Szia!
Rajz nélkül nehéz... Esetleg valami gyártókód a tokon?

hát ehez nem nagyon értek , én inkább pc-s vagyok ! de ahogy elnéztem semmi hiba jelét nem láttam a tv-nek
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Az a vicces az egészbe, hogy azóta bár működik a TV de szana szét nyálaztam,az egész belsejét, és sehol nincs rá való csatlakozó, de még egy üres tüskesor sem, se egy lógó gazdátlan érpár, semmi, lehet hogy más tv-be lényeges csak ez a panel? Itt nincs használtaba? Mert a 13MB-os komplett service manual egy szót se mond róla

Műszered van? Feszültséget kellene mérni. Ránézéssel nem lehet hibát felderíteni!

Hát az sajnos nincs
Következő: »»   226 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem