Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép estét mindenkinek!
Építettem egy hangszín szabályozót. Működik szépen. Csak van egy kis hibája.. Ha a magas kb félúton van, de a mélyet feltolom olyasmi hangja van mintha folyna a víz... Ha egy kicsit feljebb tolom a magasat akkor jó, vagy ha lejjebb húzom a mélyet.. Teljesen lehúzott magassal max mélyen azt hiszem hallani a vágást. Normális dolgok ezek? Üdv!
Az normális, ha a csövet megkopogtatom, hallani a hangszóróban?
Persze, normális. Mechanikai rezgés hatására a katód-rács távolság megváltozik (rezeg) és ez ingadozásokat okoz az anódáramban (az egységnyi idő alatt becsapódó elektronok száma nem állandó a rezgés miatt). Ez a jelenség a Mikrofónia.
Miért? Nem úgy illik?:hide:
Miért van annak az akkunak kiszedve a zárókupakjai? Azok ráadásul gyárilag úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen kinyitni, mivel nincs is rá szükség. Gondozásmentes az akku.
Csak addig gondozásmentes, amíg nem gondozzák.
Úgy értettem, hogy nem kell a savsűrűséget és az elektrolitmennyiséget ellenőrizni, esetleg pótolni azt desztilláltvízzel.
Az már más tészta, hogy ki hogyan tölti.
Köszi szépen, tényleg nagyon sok munka volt.
Töltök fel a belsejéről is képeket.
A rendszámtáblás off-ot átpakoltam ide:
Bővebben: Link
Jóérzés látni egy igényes dobozba szerelt "alkotást" ! A PC táp dobozba szerelt, néha életveszélyes sufnitunningok már unalmasak.
Gratula, szép lesz!
Nagyon klassz lesz amit építesz! Látszik hogy egy nagyon precíz, igényes ember vagy! Öröm ilyen szép munkát látni!
Ja, mindenki mindent abba tapos bele, ha túl kicsi, ha túl nagy… Mert fém, és derékszögek az oldalai
De ha pont jó oda a méret, akkor miért nem jó egy PC táp(persze igényesen megcsinálva)? Olcsó, mindig van kéznél pár darab.
Módosítottam a sörkollektor termosztát kapcsolásom paneljét, "közkívánatra". Az új nyák mindössze 70x32mm-es lett. Kényelmesen elfér az LCD mögött.
Csatolok 1-2 képet.
Szép lett, de ezt mondani sem kell, hiszen mindenki tudja.
Szép és kompakt lett.
Le vagyok maradva egy kicsit, akkor Te is sörkollektort építesz? Mit fog szabályozni a termosztát, a ventilátort fogja kapcsolgatni, a kívánt hőfok fenntartása érdekében? Hogy áll a dolog? Mármint magára a kollektorra gondolok, fogynak a sörikék?
Sziasztok !
Egyrészt nem szokásom több topicban örülni a termékemnek ,másrészt nem szorosan elektronika ,bár az lesz tárolva benne . Bocs ha nagyon off lenne ! Kerestem ilyen dobozkákat ,de a horror árak után úgy döntöttem a meglévőket felhasználva mintának ,megöntöm magamnak gyantából. Ez lett a végeredmény...... Alul vannak a gyáriak..... Üdv
Köszönöm a dícséretet, tényleg jólesik!
Nem iszom a söröcskéket. Csak a vezérlés részét készítettem el. A kollektort egyenlőre nem tervezem megépíteni. Ez is úgy kezdődött, hogy megkerestek, hogy tudnék-e vezérlést készíteni...?
Nekem nagyon tetszik! Ügyes munka! Jó lenne ha Nekem is lenne egy ilyen öntősablonom, mert lenne pár SMD amit el kellene pakolni. Egyébként miből készítetted és hogyan az öntőformát?
Fontolóra vettem, hogy csinálok ilyen kollektort, nem árt egy kis "ingyen" hő a hideg időkre. A sörös dobozok gyűlnek, de nem én iszom őket, nem vagyok sörös Keresztapám viszont "utálja", azért pusztítja
Igaz még nem teljesen kész, meg nem is tisztán elektronika, de azért hátha helye van itt.
Lowcost hatlábú A neten található példányok árának töredékéből. Egyenlőre csak a mechanika és a szervókat vezérlő egység beültetési fázisban. Az összedrótozott béta verzió nem elég szalonképes
Szia. 6processzoros vezérlővel szerelve. Nem sok az egy kicsit? Én is szeretem elosztani a munkát 2 processzorra, vezetékezés és sebesség okok alapján, de 6 soknak tűnik. SPI-n kommunikálnak majd?
Még szép, hogy itt a helye! Igényes munka! Csak így tovább! Várjuk a fejleményeket!
Kellett a 6 proci, mivel nem számítógépről kapja az adatokat, hanem számolja az inverz kinematikát, ami pedig nem egyszerű, és memória igényes. I2C vonalra vannak felfűzve a lábak, de teszthez egyenként sorosportra is lehet tenni őket jumperekkel.
Így már érthető. Nekem az inverz kinematika neve is sok nemhogy a matematikája. Eddig nagyon jól néz ki. A következő verzióban gondolom helyet kap majd egy közeledésérzékelő valamint egy távirányítóféle. A belegondolva 18 szervó vezérlése nem kis feladat.Eddig nagyon szép. További jó munkát és sok türelmet.
Szia és köszi !
Az öntöttek alatt láthatod a gyári dobozokat ,csak kevésnek bizonyultak.Fogtam egyet és - külön a fedlapot ,külön az aljat - formagumiba (szilikon gumi) öntöttem és már kész is a sablon. Pár óra (6-7) után már megköt annyira ,hogy lehet bele gyantát önteni . Így el lehet készíteni ,kopizni bármit. Üdv
Verziólépés már nem lesz, de az "ős" deszkamodell érzékelőit majd megkapja. Ultrahang, optikai távmérő, és egy induktív érzékelő, valamint a lábak végére a mikrokapcsolók.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |