Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Idézet: „kikapcsolva normál benyomva pedig überbrückt” Az a hidalt üzem kapcsolója. Hídban a két kimenet közé kell kapcsolni a hangszórót. Vigyázz, hogy a terhelő impedancia ne legyen kisebb a megengedettnél!
A 2N3055.tel adják.Én BDY 23 at még nem is találtam netem.
Szia.
Köszönöm mindenkinek a választ, közben megtaláltam a gyártónak a honlapján a kapcsolást.ITT Még annyit kérdeznék hogy kinek van ezzel tapasztalata, és hangminőségben hová sorolható. Hasonlítás képpen pl: a vf2, quad, tda, -hoz képest
Üdv!!
Valami, +-85v rol működő erősítő modul kellene. 1 db, aktív mélyládához. Tud valaki eladót ilyet?? KÖSZÖNÖM!!! majd írjatok!!! KÖSSSZ SZÉPEN!!!
Sziasztok.egy elég érdekes kérdéssel állok elétek ma találtam keresztfaterom padlásán egy erősítőt.de nem tudok róla semmit képet mellékeltem.vki tudna segíteni hogy mi fán terem a dolog annak meg köszönném
Nagyon köszönöm a segítséget. 4ohm van megadva akkor a nyomó is. Már csak az a kérdés hogyan kössem be mert nincs felrajzolva ,hogy bridge csak annyi van hogy l+ l- R- R+ ilyen sorrendben, melyikekre kössem? Mert a másik erősítőmön ami 240 es amit most javítottam ott rajta van hogy bridge és ott egyértelmű na hát itt nem.
Szia!
Általában az L+ R+ közé kell kötni.
Meg tudnád írni melyikre kössem pontosan hogy nehogy tönkremenjen. Köszi előre is
Szia! Szedd le az IC-ről a fémpántot, és írd le a típusát, akkor többet tudunk segíteni.
Ennél pontosabbat nem tudok, mert semmit sem lehet találni az erősítődről.
Rendben én sem találtam semmit ezért fordultam a forumhoz. Mert odáig oké hogy a két kimenet közé de melyik két lábra vajon mert nálam a másikon úgy van hogy az egyiknek a a + másiknak a - lábára és akkor a kettőnek a másik két lába közös. De ennél nem tudtam úgy mérni hogy közös lenne. De még csak felrajzolva sincs:S
A rajz szerint ha normál állásban van a kapcsoló akkor az R+ L- között rövid zár van. Ha viszont hidalt állásban van akkor meg semmi. Nem pont fordítva kellene lennie?
Hali!
Ismét jön a a tavasz, és kicsit melegebb van a műhelyben így kitudok menni a nélkül, hogy befagy a ....... Szóval szeretnék építeni egy texas erősítőt, de mivel a trafó drága és nehéz és most itthon sincs, amit áttekerhetnék, viszont van sok AT-s tápegység. Erről szeretném hajtani persze megbuherálva, hogy nagyobb legyen a fesz. és a terhelhetőség. Ebben az esetbe ugyan úgy kell huzalozni, mint a trafós megoldásnál a közös tápegységes jelenetben(KD mester cikke alapján huzaloznám) vagy itt nem tanácsos a magas frekvencia miatt? És még valami: NYÁK lemezből szeretnék neki dobozt csinálni(legalább is remélem). Ez okozhat gondod vagy nem, ha a csillagpontra kötöm a dobozt? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv!
Nyilván az L-ek közé kell a bal oldali, az R-ek közé meg a jobb oldali hangszórót kötni. A hangszóró polaritását meg az L és R betűk mellé írt + és - jelölik. Hidban ne keress közös pontot a hangszórókimeneteknél.
Sziasztok!
Az unokatesóm kérdezte volna tőlem ezt az erősítőről, amit a napokban vett. Mivel nem vagyok jártas a felépítésében, hogy milyen osztályú és miért ennyi a készenléti fogyasztása, megköszönném, ha valaki tudna róla felvilágosítást adni. Idézet: „Hell! Figyu vettem 1 onkyo TX-SR507-es erősítőt. standby üzemmódban 30w-ot fogyaszt a szervíz szerint vem meglpő mert egy készenléti áramkört egyből kapcsol h melegedjen. A gyár ilyen tekintetben értéket nem ad meg. Szervíz sem tudta. Kikapcsoltam a hálózatból. Szerintem sok. Ha ilyen konstrukció oké,de ha hiba visszavinném. Szerintd? Fórumon ahol regizve vagy kérdésként esetleg? Ha tudnál segíteni. Kösz! (bekapcsolva Kb40-47w-ot mértem...) ” Köszönettel:VIM
Szia!
4x25 W-os autós erősítőről van szó. Az IC adatlapja:TDA8567
és megtudnátok nekem mondani hogy mi kéne a felélesztéséhez?kábelek stb.meghogy melyik kivezetésére mi megy?
A rajz alapján azonosítsd be a kivezetések jelentését. A beazonosítás rajz alapján elég egyszerű. Adsz neki tápfeszültséget(12V), megnézed, hogy a hangszóró-kimeneteken 0 volt van-e. Ha minden rendben van, akkor köthetsz hangszórókat is a kimenetekre.
Szia!
Nézd csak meg ezt a rajzot! Mostanában elég sok ilyen bekötésű erősítővel találkoztam, különösen az autós erősítők körében.
lehet hogy mos hülyeséget írok de mért van rajt akkor egyenírányítás?ráadásul elég szép méretű?
![]()
megvannak a kimenetek már igazság szerint ez egy pc-hez való 5.1
![]()
Üdv azt tudom hogy normál módban hova kell kötni a hangszórókat. Engem most a hidalt állapot érdekelne. Ha rosszul kötöm be ne úgy ahogy kellene attól tönkre mehet a végfok? A hídba kötéskor nem úgy van hogy egyiknél a + ra a másik csatornán pedig a - ra?
Látom. De ha így van bekötve a kérdéses erősítő is, akkor hídban az L+ és R- közé kell kötni a hangszórót, nem a két + ág közé. Nézd meg, az R csatorna (alsó) kimenet normál üzemmódú hangszórója "fejjel lefelé" van.
De a két opamp is fordítva van bennük. Ezért van a kimeneten a hangszóró megfordítva.
Nyilván. De pont ezért a lenti kimeneten a melegpont a "-" jelölésű. Így nem a két "+" közé kell hídban a hangszóró, hanem az egyik "+" és a másik "-" közé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |