Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
, de mi kattog, engem az idegesít elsősorban, aztán mehetünk majd tovább mert ez már jó támpont lenne. Am kondit még ezek elött kb. egy éve cseréltem, mert ingyen volt. Az alkatrészek, amik mérhetőek azok meg voltak mérve úgy 70%-ban....Azaz nekem is ez volt. a függőleges összeugrásos marhaság, aztán meg gém óver szintén
azt én sem tudom,szerintem a sorkimenö.én a lefogatásáénak a fém részére rá tettem a fázis keresöt ugy villogot ahopgy kattog.de te lehet szerencséseb helyzetben vagy mert az ic és a kondik szoktak ciripelni
én is el vagyok akadval ha hallasz valamit légyszi jelez .elöre is kösszönöm
a teszt jel az szerintem a tranyo miatt ment el én is igy jártam
De nekem semmilyen jelem sincs, és stand by üzemmódot jelző LEDsem világít.jöhetne már valaki aki ért hozzá, vagy volt már dolga ijen TVvel, és sikerült megcsinálnia. OK szólok
Sziasztok!
Kerdes: LG Tv, kepcsoves, keveset hasznalt, 8 eves. Magatol kikapcsol. Elejen a led ugyan ugy vilagit tovabb. Visszakapcsolom, elteleik meg 10 perc es ujra kikapcsol. Fopanelt gyorsan atnezegettem, nem lattam rajta egesnyomot, se hibasnak tuno alkatreszt. Melegedo alkatreszek labait ujraforrasztgattam. Otlet? Elore is koszonom! Tovabbi szep napot!
ahogy gondolod de én azt ajánlom ha kimérted a tápot a következönek a sorkimenö meletti nagy tranyot mérném meg hütöbordára van fogatval ha azon zárlatot mérsz akkor az a hibás
most teszteltem 1 hete csinálom
szivessen ,remélem sikerül kérlek irj vissza hogy mi történt
hát az a helyzet, hogy nem az sajnos szerencsére, most mértem ki, nem zárlatos. A táptot hol mérjem ki? azzal van gondom. légyszi a panelrajzon jelöld már be nekem, vagy írd le. köszi
phu passz én a primér résszén szoktam melyik mennyi voltot ad lea szekunder meg kapja a 230v?
bocs de annyira nem vágom ám a dolgokat ne haragudj
már ne haragudj, de a primer az amit a hálózatra kapcsolunk.
oké, csak megijedtem egy kicsit, hogy véletlenül vak vezet világtalant. (már elnézést) szóval a szekunderen nekem van 5 kivezetés, ott mit mérjek mivel?
Szia!
Nos, valószínű, hogy egy rossz forrasztás volt a kiindulási ok. Ez a bizonytalankodó forrasztás okozhatta a sortranzisztor (T53001, BU508DF)zárlatát, ami miatt ciripel a tápegység, mivel zárlatra dolgozik. Cseréld ki a sortranzisztort. Persze ez csak egy gyors diagnózis, de ez szokott lenni a gond ilyenkor. Keress kilazult, repedt forrasztást az alaplapon, főleg a sortrafó és az eltérítőtekercsek csatlakozójánál. Rajz:CUC2130
sziasztok! legyszi valaki kuldjon nekem egy PLATINIUM RML-21LM03TXT / CTV54001AI tipusu tevehez kapcsrajzot . Mar egy csomo helyen korulneztem a neten es semmi hasznalhatot nem talaltam! Mengment a tap es egy csomo mindent magaval vitt. A hang proci ugy lott szet hogy pont a kodja nem latszik, vagyis a vegebol csk ennyi: 66s . A fuggoleges elterites TDA1771 -el van a mikroprocesszor STV2248 C elore is Koszi
sziasztok ,.van egy tensaj tv ,mar az egesz, ic-ét ki cseréltem de a st by-bol nem indul ,mar mindent átnéztem.
Lehet, hogy máshol van a hiba.
Szia!
Pedig valami kontakthiba lesz, akár még valamelyik trafón belül is.. Esetleg repedt nyák-fólia.
szia , van valami tipped hogy mit ,cseréljek, talán veg fok trafot, vagy már nem ,tudom hogy mitcsináljak vele hol, a hiba.
Sortranzisztor meghajtása, sortápfeszültség stb...
köszi a segitcséget, holnap átnézem ujbol.
Szia!
Fő szabály: tévészerelőnek alapból ne higgy. Csak az a biztos, amire Te jössz rá.
Sassziszám valószínüleg:
TOUSDA Rev1.1 TH-P1008PCB Pár kép a Sassziról
hello. Latom te se szereted a megszokot butorokat kidobni sebaj!
Ha jobban korulnezek nincs kizarva hogy talalok egy ilyen ic-t de nem biztos hogy jo. Ajanlok neked jobbat. Az ic rajza utan talalsz mas hasonlo alkalmazasu alkatreszt mas tipusu tv-bol- nekem ugy remlik hogy mar talalkoztam hasonloval- nemi modositassal es kis szerencsevel zugas nelkul fog mukodni. Masodik lehetoseg hogy a masik ic-t a teljes aramkorevel Vagod KI a masik " halara iteltbol" es csak a be es kimeneteket kapcsolod ossz + nemi hangolas. A harmadiki lehetoseg "Parhuzamos RF modul(nem tudom lehet -e meg kapni?) amit csak rakapcsolsz a regi egysegre.Enek van egy + elonye hogy tobnormas lessz a tv (5.5 es 6.5 ). Bar mielott kibelezned a tevedet elobb ellenorizd egy detektorral hogy valoban hibas-e az ic. Mert ha jol ertettem nem vagy biztos benne. A hiba lehet a MUTTING aramkorben vagy a muttingot vezerlo szakaszban (nem kap jelet a kapcsolo) Sok sikert es ketszer merni ,Egyszer vagni!!! UI. Azert ha talalsz eredetit az a legjobb!
1. kérdés: mi a gond a készülékkel?
2. kérdés: mi a készülék típusa?
szia s bocsi hogy beleszolok ! Lattam olyan keszuleket amelyik igy elte le eletet! Ritkan fordul elo hogy a magok megmozdulnanak. Az ilyen hibak altalaban mehanikai serulesekkor jonnek elo,utes eses.Talalkostam olyan esettel is amikor tulhevules okozta ilyenkor a ragaszto az allando melegedes mijatt kiszaradt es mar nem tartotta ossze a magot. Ezek a hibak viszont nagyon konnyen eszrevehetok hiszen a panel razasara, vagy egy eszkozzel valo mozgatasra eszrevehetove,halhatova valnak. Nalad -mivel meg nem talaltal mozgo reszt- szerintem a rosszabik eset all fenn es ez az esetek tulnyomo reszeben a hibak oka a tekercsek valameikeben meglazultak a menetek.A kerdes melyikben es cserelheto-e pontosabban erdemes-e cserelni ?Ha rajossz melyik tekercs az es az "illeto' nincs beontve, ujralakkozhatod esetleg ujrakotheted (vagy mindketto). MIkortol hallod zugni? Fontos lehet mert a ha TAP trafoja zug(az esetek80%-a) azt a hibat elegtelen szures(vagy megnovekedett fogyasztas) is okozhatta . Ha meg is talalod hol nem jo a szures attol meg a zugas nem szunik meg (legfeljebb halkul) mivel a kilazult drotok tovabra is lazak maradnak(ebben az esetben megprobalhatsz nemi tekercselo lakkot koze onteni es miutan kiszaradt kiprobalni) Es egy jotanacs a vegere, mukodo tv-ben Barmilyen is legyen a csavarhuzo NE kozelits a FIT vezetekekhez sot a kikapcsolas utani par percben sem mert akkor meg veszelyesebb mint mukodes kozben! (ha mindenkeppen babralnod kell sussed ki elobb a megmaradt toltest! UGYES legy
|
Bejelentkezés
Hirdetés |