Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
BU-t cseréltem. De lehet belepróbálok még 1-et. Bár mind a kettőt jónak mértem. Az eredetit is meg amit beleraktam azt is.
Bársonyosan mély tiszteletem az uraknak!
A következő probléma merült fel, - remélem ti tudtok segíteni - a múlt századból itt maradt Videoton televíziómban nincs piros szín. Szerintetek egy kis felújítás , mint elkocsere repedt forrasztások javítása segít a hibán? Üdv, Zsolt.
Szia!
Én még Videotonban nem találkoztam repedt forrasztással. Az elkóhiba is ritka. Inkább a videóvégfokozat tranzisztorai közül lehet rossz valamelyik, pláne ha a PE sorozatból valóak. Persze képcsőhiba is lehet, de az ritkább.
Ha a bázis bekötése nélkül forrasztod be a a BU-t akkor nem folyhat áram a kollektorba, és ezért nem is foghatja meg a tápot, kivéve, ha rossz a tranzisztor.
Sziasztok!
Van egy kb. 6-7 éves Grundig TV-m, és a hátul a paneljén kilazult az a része, ahová az Euro-SCART kábelt kell bedugni. Szerintem emiatt van, hogy csak úgy kikapcsol magától, vagy elkeskenyedik a képe, és utána kapcsol ki. Van esetleg vmi ötletetek, mit csináljak? Válaszaitokat előre is köszi! Gábor
Sziasztok!
Van egy kb. 6-7 éves Grundig TV-m, és a hátul a paneljén kilazult az a része, ahová az Euro-SCART kábelt kell bedugni. Szerintem emiatt van, hogy csak úgy kikapcsol magától, vagy elkeskenyedik a képe, és utána kapcsol ki. Van esetleg vmi ötletetek, mit csináljak? Válaszaitokat előre is köszi! Gábor
Sziasztok!
Szia!
Ellenőrizd a forrasztásokat. Ha a Scart kilazult, akkor máshol is lehetnek forrasztásgondok.
Sziasztok!
A minap kaptam egy Sony KV-M2150L tipusu TV-t es ha bekapcsolom, akkor a kep elkezd nagyon erosen vilagosodni szinte zavaro egyebkent a tap es a sortrafo koruli osszes kondit csereltem de a jelenseg ugyan az tudja esetleg valaki, hogy mit nezzek at rajta? Elore is koszonom. Sanya
Szia!
Fényerőszabályozásra reagál?
Szia!
Szerintem nézd át a forrasztásokat a panelen. Ha már a Scart is kilazult, akkor más is.
Szia!
Igazabol nem is olyan hangyas a kep hanem teljesen vakito feher egyebkent elerheto a fenyeroszabalyzas de nem reagal ra, tehat a menu elvileg mukodik halvany zolden lehet latni csak eleg vakito a kep. Kosz
Szóval kicseréltem a tranzisztort, és megy a TV rendesen. Igaz a TVben S2000N-es volt, de tettem bele egy BU2508AF-et. és volt 4repedt forrasztásom is a sorkimenőn, valszínű azért lett zárlatos a tranyó.
Én kicserélném az elkót amivel a sorkimenő van csatolva az eltérítő kártyához, olyan 35V 2200µF szokott lenni, de ez TV függő.
Üdv! Úgy döntöttem kap még egy utolsó esélyt a tv-m Csináltam egy videót, amin jól létszik a probléma kb a 4. másodpercnél. Még annyi, hogy a jelenség ismétlődik, és körülbelül azonos időközönként. Elöre is köszönöm.
Szia! Az elkókat nem ártana ellenőrizni cserélni!
Mintha visszaszabályozna a kontraszt. Valami képcsővédelem működhet rosszul. Képcsőpanel OK?
üdv. megint. időközben eszembe jutott hogy van egy másik tv-m ami egy orion. azon viszont erős fölényben dominál a kék szín. valami ötlet valakinek? előre is köszönöm. üdv. zoli
Lehet kicserélem az összeset, csak feleslegesen nem akarok sok pénzt bele ölni. Amúgy átnéztem, és amit tudtam ki is mértem, nem volt hibás.
Átnéztem, azon sem láttam hibát, egy vezették félig meddig levolt szakadva, az újra forrasztottam, de a hiba ugyan úgy megmaradt.
A két ic adatai.
amire az alsó nyíl mutat az egy: BR D2012 J48 A felső nyíl: LA7804 70 Bekapcsoltam próbaképpen a tv-t(saját szemmel is látni akartam ) Bekapcsoláskor standby üzemmódban a nyilas képen látható bal alsó sarokban a sorvégfok "zizeg". Majd távirányítóval való bekapcsolásra nem reagált. de a zöld lámpa világított. Majd távir.-val újra kikapcs majd bekapcs.Sorvégfok jobban zizgett és a képcső hátulján 1pillanatra megjelent egy kis fény(mint a villám, de belül a képcsövön).De, se kép se hang. Sorvégfokot kéne cserélnem? Érdekel hogy is működik, mert megszeretném tanulni.
Találtam egy másik tv-nél hasonló sasszi számmal ellátott nyáktervet. csak ez thp1008a, ami nekem van az meg thp1008pcb. a különbséget én nem látom
De azért keresek még tovább. Mellékelek 2 képet az első a végfok forrasztási pontjai(látszik már volt javítva), a második egy érdekes forrasztás(nem szakadt, csak nem tudom hogy ez valaminek a következménye vagy csak ilyen )
Ha a képcső belül villódzik, akkor az már régen rossz, levegős. Véletlenül nem Litván képcső van benne? Az LA kezdetű IC a függőleges eltérítés végfokozata.
Az a forrasztott fóliacsík nem csatlakozik semmilyen alkatrészhez, szerepe nincs jelen esetben.
Valami híres márkájú képcsöve van, mint pilips vagy mi. Ha fontos, este megnézem pontosan. csak a végfokot hogyan tudnám megjavítani?
A végfok tápfeszültségeit kell ellenőrizni. Ha ezek megvannak, akkor a forrasztásokat. De Nálad valószínű, hogy (az előzményeket ismerve) elfüstölt szegény IC. A zizgő hang szerintem a táptrafótól jöhet, hisz amíg készenlétben van a tv, addig a sorvégfok nem működik.
Akkor kicserélem a LA7804 IC-t. Az lesz a legegyszerübb, aztán mérek előtte és utána. Kb. hány voltot kell mérnem mert nemtaláltam adatlapot az ic-ről.
Nem LA78040 az IC típusa? Mert akkor ez az adatlapja:LA78040N
Sajna nincs rajta az utolsó 2 karakter,de az a lényeg hogy 24VDC-t tápot kell kapnia. Este ráméricskézek, csak nemtom tudok-e ilyen ic-t szerezni. vagy hasonlót. Megnézem ma egy elektrós boltba. Majd írok a fejleményekről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |