Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   233 / 1274
(#) horvathtamas válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

BU-t cseréltem. De lehet belepróbálok még 1-et. Bár mind a kettőt jónak mértem. Az eredetit is meg amit beleraktam azt is.
(#) sk8erzsolti hozzászólása Feb 24, 2010 /

Bársonyosan mély tiszteletem az uraknak!

A következő probléma merült fel, - remélem ti tudtok segíteni - a múlt századból itt maradt Videoton televíziómban nincs piros szín. Szerintetek egy kis felújítás , mint elkocsere repedt forrasztások javítása segít a hibán?

Üdv, Zsolt.
(#) kadarist válasza sk8erzsolti hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia!
Én még Videotonban nem találkoztam repedt forrasztással. Az elkóhiba is ritka. Inkább a videóvégfokozat tranzisztorai közül lehet rossz valamelyik, pláne ha a PE sorozatból valóak. Persze képcsőhiba is lehet, de az ritkább.
(#) kadarist válasza horvathtamas hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Ha a bázis bekötése nélkül forrasztod be a a BU-t akkor nem folyhat áram a kollektorba, és ezért nem is foghatja meg a tápot, kivéve, ha rossz a tranzisztor.
(#) gyöki hozzászólása Feb 24, 2010 /

Sziasztok!

Van egy kb. 6-7 éves Grundig TV-m, és a hátul a paneljén kilazult az a része, ahová az Euro-SCART kábelt kell bedugni. Szerintem emiatt van, hogy csak úgy kikapcsol magától, vagy elkeskenyedik a képe, és utána kapcsol ki. Van esetleg vmi ötletetek, mit csináljak?

Válaszaitokat előre is köszi!

Gábor

Sziasztok!

Van egy kb. 6-7 éves Grundig TV-m, és a hátul a paneljén kilazult az a része, ahová az Euro-SCART kábelt kell bedugni. Szerintem emiatt van, hogy csak úgy kikapcsol magától, vagy elkeskenyedik a képe, és utána kapcsol ki. Van esetleg vmi ötletetek, mit csináljak?

Gábor

Sziasztok!

Gábor
(#) kadarist válasza gyöki hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia!
Ellenőrizd a forrasztásokat. Ha a Scart kilazult, akkor máshol is lehetnek forrasztásgondok.
(#) (Felhasználó 7972) hozzászólása Feb 24, 2010 /

Sziasztok!

A minap kaptam egy Sony KV-M2150L tipusu TV-t es ha bekapcsolom, akkor a kep elkezd nagyon erosen vilagosodni szinte zavaro egyebkent a tap es a sortrafo koruli osszes kondit csereltem de a jelenseg ugyan az tudja esetleg valaki, hogy mit nezzek at rajta?

Elore is koszonom.

Sanya
(#) kadarist válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia!
Fényerőszabályozásra reagál?
(#) kadarist válasza gyöki hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia!
Szerintem nézd át a forrasztásokat a panelen. Ha már a Scart is kilazult, akkor más is.
(#) (Felhasználó 7972) válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia!

Igazabol nem is olyan hangyas a kep hanem teljesen vakito feher egyebkent elerheto a fenyeroszabalyzas de nem reagal ra, tehat a menu elvileg mukodik halvany zolden lehet latni csak eleg vakito a kep.

Kosz
(#) Vadmagyar válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szóval kicseréltem a tranzisztort, és megy a TV rendesen. Igaz a TVben S2000N-es volt, de tettem bele egy BU2508AF-et. és volt 4repedt forrasztásom is a sorkimenőn, valszínű azért lett zárlatos a tranyó.
(#) Vadmagyar válasza gyöki hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Én kicserélném az elkót amivel a sorkimenő van csatolva az eltérítő kártyához, olyan 35V 2200µF szokott lenni, de ez TV függő.
(#) CsemanAttila hozzászólása Feb 24, 2010 /

Üdv! Úgy döntöttem kap még egy utolsó esélyt a tv-m Csináltam egy videót, amin jól létszik a probléma kb a 4. másodpercnél. Még annyi, hogy a jelenség ismétlődik, és körülbelül azonos időközönként. Elöre is köszönöm.

tv.wmv

(#) patexati válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia! Az elkókat nem ártana ellenőrizni cserélni!
(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Mintha visszaszabályozna a kontraszt. Valami képcsővédelem működhet rosszul. Képcsőpanel OK?
(#) kadarist válasza Vadmagyar hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Örülök a sikernek!
(#) babati hozzászólása Feb 24, 2010 /

üdv. megint. időközben eszembe jutott hogy van egy másik tv-m ami egy orion. azon viszont erős fölényben dominál a kék szín. valami ötlet valakinek? előre is köszönöm. üdv. zoli
(#) CsemanAttila válasza patexati hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Lehet kicserélem az összeset, csak feleslegesen nem akarok sok pénzt bele ölni. Amúgy átnéztem, és amit tudtam ki is mértem, nem volt hibás.
(#) CsemanAttila válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Átnéztem, azon sem láttam hibát, egy vezették félig meddig levolt szakadva, az újra forrasztottam, de a hiba ugyan úgy megmaradt.
(#) Tomylee válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

A két ic adatai.
amire az alsó nyíl mutat az egy:
BR
D2012
J48
A felső nyíl:
LA7804
70

Bekapcsoltam próbaképpen a tv-t(saját szemmel is látni akartam ) Bekapcsoláskor standby üzemmódban a nyilas képen látható bal alsó sarokban a sorvégfok "zizeg". Majd távirányítóval való bekapcsolásra nem reagált. de a zöld lámpa világított. Majd távir.-val újra kikapcs majd bekapcs.Sorvégfok jobban zizgett és a képcső hátulján 1pillanatra megjelent egy kis fény(mint a villám, de belül a képcsövön).De, se kép se hang. Sorvégfokot kéne cserélnem? Érdekel hogy is működik, mert megszeretném tanulni.
(#) Tomylee hozzászólása Feb 24, 2010 /

Találtam egy másik tv-nél hasonló sasszi számmal ellátott nyáktervet. csak ez thp1008a, ami nekem van az meg thp1008pcb. a különbséget én nem látom
De azért keresek még tovább.
Mellékelek 2 képet az első a végfok forrasztási pontjai(látszik már volt javítva), a második egy érdekes forrasztás(nem szakadt, csak nem tudom hogy ez valaminek a következménye vagy csak ilyen )
(#) kadarist válasza Tomylee hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Ha a képcső belül villódzik, akkor az már régen rossz, levegős. Véletlenül nem Litván képcső van benne? Az LA kezdetű IC a függőleges eltérítés végfokozata.

Az a forrasztott fóliacsík nem csatlakozik semmilyen alkatrészhez, szerepe nincs jelen esetben.
(#) Tomylee válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Valami híres márkájú képcsöve van, mint pilips vagy mi. Ha fontos, este megnézem pontosan. csak a végfokot hogyan tudnám megjavítani?

A végfok tápfeszültségeit kell ellenőrizni. Ha ezek megvannak, akkor a forrasztásokat. De Nálad valószínű, hogy (az előzményeket ismerve) elfüstölt szegény IC. A zizgő hang szerintem a táptrafótól jöhet, hisz amíg készenlétben van a tv, addig a sorvégfok nem működik.
(#) Tomylee válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Akkor kicserélem a LA7804 IC-t. Az lesz a legegyszerübb, aztán mérek előtte és utána. Kb. hány voltot kell mérnem mert nemtaláltam adatlapot az ic-ről.

Nem LA78040 az IC típusa? Mert akkor ez az adatlapja:LA78040N
(#) Tomylee hozzászólása Feb 25, 2010 /

Sajna nincs rajta az utolsó 2 karakter,de az a lényeg hogy 24VDC-t tápot kell kapnia. Este ráméricskézek, csak nemtom tudok-e ilyen ic-t szerezni. vagy hasonlót. Megnézem ma egy elektrós boltba. Majd írok a fejleményekről.
Következő: »»   233 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem