Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen de ha nekem a tap :
32V es 583 mA Ha sorba kotok 16 ledet az mar jo lessz nem kell semi elenallas ? mert egy ledre 2 v , es 16 ra mar 32 v de meg van egy baj egy ledre kene essen 10mA de igy ha a tap 583mA essni fog 1Ledre 36mA ? Nem szalnak el a ledek ?
Szia!
Számolj ezzel a programmal:LED előtétellenállás számító
Ez az MSN szleng itt nagyon nem "menő", légy szíves mellőzni! Frankye
Tisztelet az uraknak!
Egy 7,5 KW-os motorra szeretnék csillag-delta kapcsolót tenni. Magát a motort már bekötöttem (delta), viszont a kapcsolónál nem tudom mit hova tegyek, annyit tudok hogy két négyeres kábel kell hozzá. Sajnos képet nem tudok küldeni, így leírnám amit látok. A kapcsoló egyik oldal: 13 9-5 1 15 11-7 3 másik oldal: 2-6 10-14 4-8 12 14 A kötőjeles párok át vannak hidalva, a többi hat szabad bekötési pont. Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia!
Ha ez egy Ganz gyártmányú kapcsoló, akkor ebben a doksiban megtalálod a bekötését:GANZ KK
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy BAT85-öt helyetesíthetem esetleg BA 159-el? Kivezérlésjelzőbe kellene!
Sziasztok mellékeltem egy kapcsolást és ebből ledes stroboszkópot akarnék csinálni aminek lehet szabályotni a vilogási sebeségét. Csak nem tudom hova kel be kötni a poti 3 lábát a képen ? jelel jelöltem meg előre is köszönöm a válaszotokat.
Ebben a rajzban vannak hibák. A ledek fordítva vannak. A két 10k helyére (R1) egy egy 5k s ellenállás + sorba vele egy 5k s poti. A poti középső lábát és az egyik szélsőt kell bekötni. A kimaradó lábat pedig rákötheted a középsőre. Így a kitöltési tényező is szabályozhatod.
A két elkó is fordítva van.
Sziasztok!
Azt hiszem már volt szó róla valahol, de nagyon nem találom. Szóval mikrofon által villogtatott ledről volna szó, de ily módon: Youtube Bár hang sajnos nincs hozzá, szerintem teljesen jó a videó. Írtam a srácnak kapcsolás ügyben )nagyon készséges volt, ezúton is köszönöm neki) idézem a kapcsolásra vonatkozó részt: "A kép elég rossz minőségű, nem látom hogy miket pakoltunk fel a próbapanelre, de ha jól emlékszem akkor egy földelt kollektoros kapcsolás, aminek a bázisárama úgy van beállítva hogy épp ne nyisson ki a tranzisztor, csak akkor ha a kis kondenzátormikrofon kiad magából annyi plusz áramot hogy kinyisson, és akkor felvillannak a ledek." Plusz javasolja, hogy mivel nem számoltak ki semmit, és már nem is emlékszik rá jól, vegyem fel a kapcsolatot valami elektronikában jártas személlyel. Miután sajnos fogalmam sincs mi az a "földelt kollektoros kapcsolás, aminek a bázisárama stb..." hozzátok fordulok. Remélem valakinek beugrik valami egyszerű kapcsolás, amit könnyű összerakni, esetleg valami alternatív megoldás. Már régóta keresgélek ezügyben, nagyon jó lenne már egy működő cuccot építeni. Előre is köszönöm!
Bocsi a rajzért módositva volt. Így gondoltad? Csatoltam a rajzot
ha esetleg nem jó valami akkor szerkezd ezt átt ugy ahogy te gondoltad
Helló!
Ez miféle stroboszkóp lenne? Ez egy mezei astabil multivibrátor. Ezt mire szeretnéd használni? Nem olyat akarnál csinálni ami hangra vezérelt villogó?
Nem, ez stroboszkóp. A másik meg hang-vezérelt villanó. Ő stroboszkópot szeretne.
Bővebben: Stroboszkóp
A trannyókat nem kell megforgatni. Google vel találtam neked egyet.Bővebben: Link
Ez amit belinkeltél ez P-s tranyókkal van. A BC 182 az N
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy kaptam egy taxirádiót amit egy kódkártyával lehet csak bekapcsolni, nagy szerencsétlenségemre a kódkártya nincs meg. A kérdés az lenne hogy ezt hogyan lehetne beüzemelni? PIC programozás nélkül esetleg meg lehetne e oldani?
És milyen jól betudja zavarni a TV-t. 10m-es körzetében senki nem fog kábeltévét nézni. Olyan szép csíkos lesz tőle. De sokat ne teszteld, mert a szomszédok, vagy a tesód nem fog örülni neki.
Persze ez SKY-nak ment.
Sziasztok
Szeretnék csinálni egy fel/le számlálót ICM7217 -el Az alábbi Bővebben: Link van is egy leírás. Azt szeretném kérdezni, hogy a harmadik rajzon az a Thumbweel Switches milyen alkatrész lehet? Esetleg ha van valakinek ezzel az IC -vel müködő kapcsolása(számláló) azt megköszönném. Előre is köszönöm a válaszokat.
Kösz az infót! Még annyi, hogy más kapuval+schmitt triggerel is működik a kapcsolás, valamint a frekvencia szabályzása 1 potival megoldható?
Szia!
BCD-kapcsoló:Bővebben: Link
Helló
Elöször is köszi a választ. Szerinted ez jó hozzá? Bővebben: Link Ebből hány darab kell? És ez? Bővebben: Link
Üdv!
Egy egyszerű kérdés. Tekercseléshez való huzalok átmérőjét mivel mérik pl. a tekercselők? Szimpla tolómércével? Csak azért érdekel, mert nem tudom elképzelni, hogy mennyire pontos egy tolómérce 0-1mm között.
Sziasztok.
Szeretnék készíteni egy ilyen szenzoros kapcsolót. Két ilyen relét szeretnék kapcsolni vele.Azt tudom,hogy egy kapcsoló tranzisztor vagy FET kell utána csak azt nem tudom hogyan kéne megoldani a kapcsolást. Szóval ha valaki segítene ebben azt megköszönném. A relét rosszul linkeltem,olyan csak 12V-os.
Igen ez az! És tényleg: dekád-kapcsoló magyarul.
Mikrométer?
Hali. vezessetek jó helyre, de nem tudom hogy keressek rá. Egy távirányítón keresztül szeretnék a távolba kapcsolni egy relét ki-be... MI az én témám?
Mekkora a távolság? Ez az első fontos kérdés, ami meghatározza az információátvitel módját.
Találtam jobbat...
Ezermester
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi! Azt mondták, hogy a lomex.hu-n tudok találni négy soros LCD kijelzőt, és feszültségszabályzót, de hiába írok be a keresőbe valamit, nem tudok a termék nevére kattintani. Köszönöm előre is!
Szerintem ezt nem nekem akartad írni, vagy én nem értem ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |