Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Az lene a kérdésem hogy a Li-ionos telefon akumlátorokban van egy kis nyák hogy ez most mi, a töltésvezérlő vagy valami más?
Szia!
Igen, töltésvezérlő. Az akksi így elintézi magának a túltöltés elleni védelmet.
És max hány voltot lehet rákötni? És még az lenne a kérdésem hogy az áramerősséget is beállitja magának?
Hali skacok!
a neten találtam egy KAPCSOLÁST amiben van két fényellenállás, de nincs ott hogy mekkora. -teljesen mind1 hogy milyet rakok bele? előre is köszi
Szerintem mindegy. Úgyis a potival szabályzol rá.
köszi a gyors választ.
- és vajon mi szerint kell beállítani a potmétereket?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha NYÁK-ot készítek be kell vonnom valamilyen lakkal?Vagy akkor ez mire való?
Sziasztok megint én.
- ebben a KAPCSOLÁSBAN van 2 potméter 1 potméterben 3 lába van, viszont ezen a kapcsoláson csak kettő Összekötötte a két lábat vagy...?
A kapcsolásban is 3 láb van csak az ellenálláspálya egyik vége össze van kötve a csúszkával.
Hello,
egy fém szálat szeretnék felizzítani a lehető legegyszerűbben (műanyag vágás céljából) hogyan érhető el ?
A legegyszerűbb, hogy ráakasztasz egy trafót, és ha pont megfelelő a trafó feszültsége és árama a huzalod hosszához, illetve az adott ellenállásához, akkor máris tudsz vele vágni, ha meg nem jó, akkor építs hozzá egy triacos szabályzót, és a trafó primer körét tudod vele szabályozni, így gyakorlatilag bármilyen hőfokot elő tudsz állítani majd. Látogass el ebbe a topicba: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_4520.html , ott látsz egy egyszerű kapcsolást, amit majdnem pont ugyan erre használok én is, hóót egyszerű.
köszönöm gyors válaszod meglátom mire jutok
Jó estét Urak! A kérdésem: 3,7V-os LiPo akkumulátorból milyen módon facsarhatok ki tartósan, stabilan, nem túl veszteségesen 3,3V-ot? Köszönöm!
Sziasztok
Keresek valami kapcsolást, ami egy fogyasztó bekapcsolásának hatására egy másik fogyasztót kapcsol be. Mondjuk a TV áramfelvételének hatására bekapcsolódik a beltéri egység, vagy hasonló!? Van valakinek ötlete, hogy mit keressek?
Ez a topik hasonlót tárgyal, bár másik oldalról megközelítve. De a lényeg hasonló. Bővebben: Link
Amúgy az eredeti ötletedre a megoldás, hogy egy áramváltóval mérni a terhelést, s egy komparátorral vezérelni egy relét. Ha az áram magasabb a beállítottnál, a relé meghúz, ha kevesebb, elejt.
Közte van ami neked kell. hvlabs Az optóra még egy bc 337 és egy relét meghuzathatsz vele. Csak kell még valami kisméretű alacsony feszültségű táp pl telefontöltő SMPS.
hello! Tudna valaki tippeket adni a hűtőborda felfogatásához NYÁKlapra? Próbálkoztam forrasztással , de nem jött össze :sir:
kössz! csak az a kérdés,hogy egyszerű technokol rapid ragasztó is megteszi?
Szilikon ragasztó a legjobb, ha a ragasztásban gondolkodsz. Például a Siloplast-termékek jók erre a célra.
Segitseget kerek toletek !!
Koszonom elore ! Van ez a rajz : Bővebben: Link Ezen vagy egy R= ? Kiszamitottam hogy : Tápfeszültség: 32 V LED-en eső feszültseg : 2 V LED-en átfolyó áram: 10 mA LED-ek száma: 14 db Számított ellenállás: 400 ohm Szabványos érték:470 ohm Ellenállás teljesítménye: 0.04W Es azt szeretnem kerdezni hogy csak egy ellenallas kell ? az az " R " a rajzon ? Vagy Minden led ele kell egy 470 Ohm elanallas ?
Esetleg sziloplaszt, két komponensű ragasztók, vagy egyéb ötletem nincs. És miért kell fölragasztani?
Igen csak egy kell és az az R a rajzon.
jól van az úgy (ha csak világításra lessz)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |