Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   39 / 214
(#) Tomkiller válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia! Tényleg pontatlan voltam, de a gyári cd-s rádió típusát nem tudom. Azt gondoltam, hogy minden renaultba egy típust raktak. Az új cd-táras magnó típusa pedig: RC399RDS + a hozzá való 6-os cd váltó. Ha több adatot kell még adnom, akkor ki kell vennem a cuccot az autóból, de megteszem csak segítsetek...
(#) janek73 hozzászólása Feb 24, 2010 /

Sziasztok!
Szokásos aksicserés problémám van, de kódom persze nincs.
Ha tudtok kérlek segitsetek!
A tipus GRUNDIG CAR 2002.
GM020231448502
OPEL COMBO a gépkocsi. Előre is kösz mindenkinek.
(#) CsemanAttila válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Ha a gyárira szeretnéd rákötni, akkor annak kéne a pontos tipusa. Elején nincs feltüntetve valami adat?

Cd váltóhoz ilyen kábeled van?? Bővebben: Link
(#) akos70 válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

A nem szabványos kialakitásu, tipusspecifikus autorádiok átka. Nehéz döntés elött állsz.
(#) Tomkiller válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Hajszál pontosan ilyen a kábelem. Egyik vége a cd-tárba, a másik(kék) meg a gyári fejegységbe, és kész. Gondoltam én. Számolás után semmi, de vajon miért?
(#) CsemanAttila válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Át is kell kapcsolni a fejegységet, nekem pl aux-on műkdöik a cd tár. (blau) Kéne a gyári rádió tipusa, és ha van akkor a cd tár tipusa vagy neve is.
(#) Tomkiller válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Szia Attila! Megvan minden: gyári fejegység--22DC 279/62P cd-tár--22RC 026/50B a cd-tárhoz tartozó fejegység--22RC 399/00. Mikor rácsatlakoztattam a cd-tárat az eredeti fejegységre, bár mit próbáltam állítani, csak megszámolta a lemezeket és kész. Ha volt lemez a fejegységben, csak azt játszotta le, ha kivettem, akkor meg semmit nem csinált a számoláson kívül. Ha nem kerülne egy halom pénzbe az a sok átalakító kütyü, már inkább kicserélném a fejegységet is. Várom megoldást nyújtó válaszod, addig is köszönöm a segítséged!
(#) set68i válasza Hitex hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Igen, kösd ki, nem kell máshova tenni, csak szigeteld el, nehogy kárt okozzon majd.
(#) CsemanAttila válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Üdv! Cd tár eléréséhez az "src" gombot kell használni, de a gyári rádió, csak az Alpine cd tárat tudja kezelni.

A sok átalakító kütyü a kijelzőhöz, és a kormánykapcsolóhoz kéne?
(#) Tomkiller válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Hali! Ez elképesztő, hogy egy Philips autorádio csak csak egy Alpine cd-tárat tudjon vezérelni... Na, de ha már ez így van, akkor a projektet feladom. Ahhoz, hogy a rádiót is kicseréljem-- úgy, hogy az után is működjön minden funkció-- először is kell beépítő keret. Utána kell egy kütyü ahhoz, hogy a kormánykapcsoló is működjön, és még agyári kijelző csatlakoztatásához is kellene valami ketyere. Azon felül, hogy (tudtommal) ezek elég drága dolgok, még ki tudja mi más állhat még le a csere miatt, pl: sebesség függő hangerő szabályozás. Egy okos ember elmagyarázhatná nekem, hogy ha a gyártók anyagi megfontolásból olcsó, nem igazán minőségi hangrendszert építenek be járműveikbe, akkor legalább miért nem teszik azt könnyen cserélhetővé? Mintha szándékosan állítanák az autóst választás elé: vagy a gyári lommal beéred, vagy kicseréled jobbra, de arra a gatyád rámegy. Megköszönöm eddigi segítségedet, de azt hiszem feladom a küzdelmet! Ha nyerek a lottón, majd............
(#) akos70 válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Idézet:
„Egy okos ember elmagyarázhatná nekem, hogy ha a gyártók anyagi megfontolásból olcsó, nem igazán minőségi hangrendszert építenek be járműveikbe, akkor legalább miért nem teszik azt könnyen cserélhetővé?”

Nem kell ehhez tul okosnak lenni.
Vedd meg bele a gyári, nagyobb tudásu, beleillö cuccot 2-3-szor annyiért, mint amibe egy hasonlo tudásu, márkás, szabványos kialakitásu készülék kerül.
(#) Tomkiller válasza akos70 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Én pontosan ezen vagyok kiakadva, hogy ami passzol bele az többszörösébe kerül annak, mint amelyik szabványos. Nem figyelsz Ákos, vagy csak cseszegetni akarsz?
(#) akos70 válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Ezt te miért vetted cseszegetésnek? Feltettél egy kérdést, én meg válaszoltam rá.
Ez ma az autogyártok nagy részének az üzletpolitikája. Ha jobb rádiot akarsz, mint a jelenlegi, vedd meg a saját készüléküket, méregdrágán. Elég aljas huzás, de van benne rácio.
(#) oregtamas0202 válasza Tomkiller hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Üdv. Pont ez a lényeg a gyártók szemponjából! Egy jóval butább de beleillő gépet ad 3-4x es áron.Tény hogy jó a kormányról vezérlés de ennyi. Az autón már nemtud keresni a gyár eleget, igy marad az extra és a hifi-meg a kötelező szervíz. Miért gyártattak még 1-2 éve kazettás magnó 40-50 000 Ft ért az autógyárak? Talán nézd meg egy gyári fullos navis audió berendezés árát és egy sokkal profibb más márkát ami 250-300E. Ft. max , a gyári 1/3 vagy 1/4- e.
(#) 7masodperc hozzászólása Márc 1, 2010 /

Hali. Nekem olyan problémám lenne, hogy van 1 mnc innocd fejegységem és egyik napról a másikra nem működik az usb ás a kártyaolvasó része, a rádió viszont hibátlan. Segítséget előre is megköszönöm. Újraindítás megvolt és így sem jó Szép napot...
(#) CsemanAttila válasza 7masodperc hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Az igazi probléma az, hogy mnc. Mivel mind kettő egyszerre szállt el, valami központi dolog lehet. Annyit tudsz tenni, hogy fogsz egy usb dugóval ellátott vezetéket, és megméred, hogy a piros és fekete szálon jelen van e az 5 Volt. Ha az 5v megvan, nézz másik fejegységet.
(#) DigitalSilence válasza 7masodperc hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Az is lehet, hogy át kéne minden pontot újra forrasztani.
Trehány módon van összerakva.
(#) set68i válasza DigitalSilence hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Az utóbbi idôben egyre több MNC problémát látok ebben a topicban, és ma megnéztem, viszonylag nem is olcsók ezek a készülékek. Én is azon gondolkodtam, hogy vegyek egyet, de kezdek kiábrándulni belôle.
Na de hogy ne offoljam a témát kérdezek valamit, ami lehet hogy hülyeség: egy cd-s mp3 lejátszóhoz nem lehet valahogy házilag USB olvasót csatlakoztatni? Csak azért kérdem, mert a cd olvasó része megöregedett és így már csak rádiónak lehetne használni.
(#) CsemanAttila válasza set68i hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Nem nagyon, meg lehet csinálni, de nem éri meg. Lényegében egy mp3 lejátszót kéne építened, mert ugye a fejegység nem tudja kezelni. A fejegységnek már megdolgozott jelet kell kapnia, hogy tudjon vele mit kezdeni.

Ha tud cd-tárat kezelni, (mini iso csatlakozóval van ellátva) akkor nem nagy dolog rákötni telefont, mp3 lejátszót, vagy valami ilyesmit.
(#) DigitalSilence válasza set68i hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Ha a rádió része tökéletes, lehet egy transmitterrel jársz jobban, mint a barkáccsal.
Én 8ezer körül vettem az mnc-t, annyira nem drága, de hulladék a bele. Nem tudom mi módon "meózzák", de azért az rázós, hogy a levágott alkatrészlábak ráragadva a vastagon folyasztószeres panelra bármikor okozhatnak zárlatot. A kézzel beültetett alkatrészek össze-vissza dőlnek, az enyémben is letestelt egy kvarc egy LED-del.
Látszik, hogy a hullámforrasztás nem volt valami tökéletes, ezért a vastagon folyasztószermaradványos panel.
(#) 7masodperc válasza DigitalSilence hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Hali.
Köszi a tippet.
Megtörtént a dolog de nem. Még így is csak a rádió része működik. egyéb tipp? Megöszönném...
(#) CsemanAttila válasza 7masodperc hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Amit én javasoltam, kipróbáltad?
(#) DigitalSilence válasza 7masodperc hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Kuka
(#) CsemanAttila hozzászólása Márc 4, 2010 /

Igazából nem problémám lenne, hanem kérésem. Valaki, tud valami értelmes usb-s fejegységet ami nem kerül egy havi fizetésbe? Nem kell híres márka, vagy csúcsmodell.... Előre is köszönöm
(#) set68i válasza CsemanAttila hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nekem az a véleményem, hogy inkább híres márkát kell venni, persze azokból is vannak olcsóbb kategoriák. Keresgéltem egy kicsit, és úgy láttam, pl. Pioneer usb-s lejátszót lehet hozzáférhető áron kapni:
Bővebben: Link
Ha ennél is olcsóbbat szeretnél, akkor esetleg szóba jöhet egy LG.
Olvass el több véleményt és "dönts okosan"! (káendhá)
(#) CsemanAttila válasza set68i hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

20-at akartam rászánni, de az a 5ezere már nem nagy dolog. És még jóképűnek is tünik. Márcsak vadszánom kell egyett Köszönöm a segítséget, nyáron meghívlak egy fagyira
(#) M.Béla hozzászólása Márc 4, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Clarion DRB6275R típusú cd-s autórádióm.
A gond az hogy ha adok rá hangerőt,nem lehet visszavenni,sőt a halkító gomb megnyomására egy melette lévő gomb funkcióját csinálja(visszalépteti a cd-t,vagy rádió módnál keresi a sávot.)

A mikrokapcsolót már próbáltam kicserélni de nem segített semmit...
Látott már valaki ilyet???
(#) prst14 hozzászólása Márc 5, 2010 /

Sziasztok

Nagy örömömre most ahogy hazaértem az autórádióm tönkrement.
Nem régi darab ,LG LAC-M1600R tipusú.
A hiba a következő...
Egyszer elkezdett a felőlem lévő hangszóró recsegni ,majdan elment a hang...
A rádió tehát működik ,hang nincs...
Gyanakszom hogy a remote szál hozzáért a testhez ,ugyan is elég szűkös helyre volt betuszkolva...
Valaki tudja hogy mi szállhatott el?
Remélem nem a végfok IC...
(#) prst14 válasza prst14 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

A hiba szétszedés után máris elém tárult...egy SMD tranzisztor szált el benne....elég csúnyán...
Szerintetek javítható lenne vagy kuka ???
Kép az égésről
(#) set68i válasza prst14 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Meg lehet próbálni kicserélni azt a tranzisztort, kis szerencsével lehet csak az ment tönkre. Csak így nem látod a típusát... kell szerezni egy kapcsolási rajzot róla.
Következő: »»   39 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem