Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes lcd vezérlés PIC-kel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) suhanc hozzászólása Feb 5, 2007 /

Hello
Van egy hp photosmart fényképezöm de maga a cuc tönkre ment az lcd-ét szeretném hasznositani ha lehet valamilyen formában(ora,mérömüszer,mp3....stb) lehet ilyet?
köccy
(#) Balázs válasza suhanc hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Lehet. Csak tudni kéne a kijelzőről valamit. Ismerni kellene, hogy milyen formában lehet vele kommunkiálni. És ezután fogsz egy PIC-et vagy egy PC-t, és programozol...
(#) suhanc hozzászólása Feb 5, 2007 /

nem tok programozno majd teszek fel képet ha az jo?
(#) Balázs válasza suhanc hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Hát, tehetsz fel képet, de azzal nem kerülünk sokkal közelebb. A kijelző kommunikációs normáját kell megtalálni (internet, adatlapok, hosszas kutakodás). De programozás az kelleni fog mindenképp. Legalább egy PIC.
(#) source2 válasza suhanc hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

hi

komoly feladat, sztem szines telójét ( Sony Ericcson t610) könyebb!, biztos nem lehetelen, de ha még lábkiosztást se találsz hozzá, akkor elég nehézkes.

de leírhattál volna valami számot. , de asszem ezekbe csak sor meg oszlopmeghajtó van.

üdv
(#) Gatery válasza source2 hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Én is csatlakoznék a téméhoz, de egy újjabb kérdéssel.

Nekem is szimpatikus megoldás a mobil kijelzők használata. Nem ismer valaki valami olyan típust amit a lehető legegyszerűbben lehet programozni... (nekem a fekete fehér is megfelel).

Sajnos amiket én néztem telefon kijelzőket azok általában spi-vel komonikáltak vagy i2c-vel. De nem találtam hogy milyen parancsokat lehet nekik küldeni.

Szóval tud valaki valami egyszerűbb kilyelzőt ami esetleg "megfelelően" van dokumentálva?

(#) Darazsx válasza Gatery hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Keress rá gugliban: 3310 display to lpt
A régebbi nokia kijelzőket szinte azonnal rá lehet kötni az lpt portra, magam is ilyesmin munkálkodok, csak még nem találtam hozzá kijelzőt boltban csak az új áráért lehet venni ilyesmit.
(#) Slope válasza Gatery hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Hát anno írtam pic-re egy kis szösszenetet ami, szöveget és grafikát írt ki egy 3310-es nokia kijelzőre.

Így sikerült: így sikerült

Linkelést javítottam, hogy ne nyomja szét az oldalt! Moderator
(#) Slope válasza Darazsx hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

a kijelző 2000ft
nem egy húdenagy összeg érte!
(#) Slope válasza Slope hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

sőt a 3210-es csak 1500
(#) Darazsx válasza Slope hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Addig oké, de ha megveszem és nem is működik a gepemmel vagy mitomén akkor azért az sok. Azért ezt nem lehet 100%-ra mondani, hogy jól fog működni.
(#) Slope válasza Darazsx hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

Nézd... sok elkötnivaló nincs rajta. A kijelzők meg működnek rendesen, PIC-el biztos. Gépre nem kötöttem, abban nincs semmi érdekes
(#) suhanc hozzászólása Feb 6, 2007 /

ezt szeretném mert ez már meg van azt viszont tudom hogy 8"-es
(#) Ardwaark hozzászólása Feb 6, 2007 /

Hello Slope!

Megkérhetnélek hogy közkinccsé tennéd a kapcsrajzot ahogy a NOKIA kijelzöt PC hez vagy PIC hez kötötted?
Engem igencsak érdekelne a dolog!!!!

Üdv: Ardwaark

(#) Slope válasza Ardwaark hozzászólására (») Feb 6, 2007 /

nem rajzoltam le, nem szoktam dokumentálni...

A PIC progit viszont megkeresem, abból ki tudod hámozni (csináltam egy deklarációs részt).

Ja és pascal-ban írtam, és egy kicsit kuszán (sok volt a foltozgatás)... ha így jó akkor majd elküldöm.
(#) Travolta válasza Slope hozzászólására (») Feb 6, 2007 /

http://sandiding.tripod.com/Bertys.html

Hátha vkinek hasznos lehet.Ha már ismeritek, akkor bocsi.
(#) Stadi válasza Ardwaark hozzászólására (») Feb 6, 2007 /

Nézz körül itt is:

http://serdisplib.sourceforge.net/index.html

Én már elkezdtem pár kijelzőt begyűjteni, van már 3210, 3310, 6210, 7110, A2618s, sőt egy 6610-es is van, csak sajnos nem az a fajta, amiről valahol írták, hogy viszonylag könnyen beüzemelhető, hanem a másik gyártóé, aminek állítólag szívás a meghajtása. Én hibás telefonokkal eggyütt vettem őket, csak aztán sok telefon mégis működőnek találtatott, és azokat inkább nemesebb célra használnám, mintsem hogy szétbontsam őket.

Még 2 link 6610 kijelzőhöz:

http://www.deramon.de/nokia6610lcd.php
http://www.myplace.nu/mp3/yabbse/index.php?topic=1.0
(#) suhanc hozzászólása Jan 22, 2008 /

képet tudok feltenide sorszámot nem látem rajta
(#) bbatka hozzászólása Jan 22, 2008 /

Kaptam egy Epson L1F 10085 LCD kijelzőt , Nokia 3300-ba való. Infót nem találok róla. Ha valamelyikőtők esetleg belebotlik akkor
(#) suhanc hozzászólása Dec 20, 2008 /

hali találtam valamit hátha igy tudtok segíteni unipack UP20D01.köszi
(#) suhanc válasza suhanc hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Kis angol infó az lcd-ről:
Idézet:
„The UP20D01 is a 2.0" color TFT-LCD slim module for AV display applications. It accepts alternated RGB signals. The COG (chip on glass) assembly technology is used in this display.
Specifications:

* Input signals: alternated RGB
* Number of dots: 528(W) x 220(H)dot
* Active area: 40.13(W) x 30.36(H)mm
* Screen size (diagonal): 2.0inch
* Dot pitch: 0.076(W) x 0.138(H)mm
* Color configuration: RGB delta
* Back light: CCFT
* Brightness: 250cd/m^2
* Overall dimensions: 54.27(W) x 42.6(H) x 7.7(D)mm
* Weight: 30 g

Features:

* Provide an excellent contrast ratio and superior color image
* Built-in long lifetime CCFT back light unit
* Offer the flexibility of selecting the best viewing direction through the Top/Down and Left/Right scanning pins
* Main applications: digital still camera, pocket monitor, handy TV

van egy ilyen sor benne
Idézet:
„Input signals: alternated RGB”
ez pontosan mit is jelent szinekénti jel vagy mi??
Ez az oldal ahonnan van az infó
Köszi a segítséget elöre is
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem