Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor a sormeghajtással lesznek gondok. Valahogy csak kellene keríteni egy megbízható szerelőt :yes:
AZ CSAK TE VAGY.én nem tudnám kicsrélni meg kb mennyibe lehetárban
hát igen gondoltam rá én is csak a tv nek nincs távja és igy nem lehet hangolni ez a gond
a sor kimenö 140voltos résszén 70 voltot mérek.azért gondoltam sorkimenö
probáld a videot teszt jelre tenni és menyy végig az összes csatornát .hátha bejön
Akkor cserélj elektrolitkondit a 140V-os tápágon. Tudod! Kiszáradt elkó!
a beltérin probáltad a display gombot ha a tv av-én van?
egyiknek sincs képe csak hang van kiprobáltam amit irtál de nem találta meg a videot
ki vannak de holnap ki cserélem ujakra
ha van a videon hátul 1 pici pot méter általában be van sülyesztvel állits rajt mindig 1 picit és nézd végig minden állitás után a csatornákat
szivessen .remélem sikerül.majd holnaqp azért jelez akor leszek további jokat
na megprobáltam beálitani a tuneren keresztül hang itt is van kép nincs itt valami nagyobb a baj de a kép is meghordosodott ??
szia. A csavarhuzom ugylatszik nem ismeri a fizikat mert szigetelesen keresztul a szondan keresztul sult ki a kepcso 1 hetig fajt a kezem . Hidd el nagyot neztem, mar csak azert is mert nem ma kezdtem a szakmat es erre meg nem volt pelda.Tudod mire gondolotam? Valoszinuleg anyaghiba lehetett a szigetelesbe es azon keresztul vezetett. Szerencsem volt hogy gumiszonyegen dolgozom. Nem tudom hogy ha valaki akkor a hatamban al annak megmaradt volna-e a feje a nyakan? Ojat dobott a kezem hogy azt hittem leszakad. Tehat NEM AJANLOM senkinek hogy ilyen toltessel jatszon mivel ha valoban anyaghiba miatt tortent az ilyen dollgot senki nem tudja kiszurni!!!(a hibas szigetelest)
A FIT az eggyeniranyitott magasfeszultseg Vagyis ami a kepcsobe bemegy a trafobol(a vastag szal) Azutan az eset utan en csak abbann vagyok biztos hogy egyszer meghalok! Inkabb ketszer ellenorzom mint meg egyszer feltoltson csak ovatosan
SZia. Nem irtad meg miota van ez a hiba! Ha a sortrafo elofordulhat par meg javithato problema.
Elosszor is feltetlenul ellenorizd hogy nem kiseri-e a zugast valamilyen kepi zavar is(ezt ellenorizd tobb frekvencian) Aztan hogy ne keljen kiszedegetni az osszes kondit noveld az ertekuket kb 10-20%-al csak arra ugyelve hogy a feszultsegturesuk jo legyen a proba-kondiknak. Mindeggyiknel kulon-kulon elinditva halgasd meg valtozott-e a zugas?( ha igen nyomon vagy) Aztan Katodzarlat miatt megno a fogyasztasa a kepcsonek ez szinten vezethet zugashoz.Ezt a hibat a katodok tisztitasaval helyre lehet hozni.Ha ezek kozul eggyik sem akkor meg maradt egy lehetoseg. A sortrafo egy teljesen beontott tekercs. NEM SZABAD beburkolni mert megno a homerseklete (nem tud hulni) es emiatt sokkal hamarabb leeg! Viszont ha szet tudod szedni akkor a vasmag mellet talalsz egy FELHARMONIKUS-nak nevezett tekercset ez az ami rosszalkodni szokott.Nem ninden esetben ontik be egybe a tobbi resszel ezert konnyebben meglazul es sipol. A trafo szetszedesnel nagyon vigyazz mert a mag nagyon konnyen reped Ha eltorik akkor valoban vehetsz masikat.Azert meg valami mielott szetszedned a trafot : mukodes kozben nyomjad meg a vasmagot tobb iranybol hatha csak a taro kapocs engedett meg akkor csupan meg kell fesziteni es megoldodik a bibi. Szedtel mar szet trafot ? Ha nem tudod hogy kell szolj ! most tul keso van es faradt vagyok ,azert nem irom le . Ha nem boldogulsz kerdezz!
szia Probald meg le is irni a hibat mert a kepleiras miatt nem latom konkretan . Ha a halvany csikok azok amik zavarnak , legelosszor nezd at az antenna csatlakozokat, mivel ez inkabb interferencia hibanak tunik,(bar ez johet akarmelyik IF egysegbol), De ez csak egy kosza otlet mivel nem tudom hogy AV -n is csinalja-e. Nem tudom a jelet honnan kapja (antenna , muhold, DVD ,VHS Kabel stb.)?
A diagnozishoz kellene tobb info:"mikor hol hogyan " es aztan meglatjuk a miertet
Sziasztok!
Egy audioton-ctv-5102-tipusu tv,kellene segitség! A R-618 elenálás el van égve. Nem tudom az értékét? A rajz ami van olvashatatlan! Előre is köszönőm!ÜDV..
Szia!
Hol van ez az ellenállás a készülékben?
Szia!
A táptrafó 3 lábáról kapcsolna bck-65tipus kinai ez van csak rajta. A stbi-led ok. A ellenálás szétégve!
Nem R518-as a jelzése? Mert akkor az egy 1,6 kiloohmos ellenállás. Szépen minden tranzisztort és diódát ki kell mérni a táp primer oldalán, és persze a kis elkókat cserélni!
Egy jobb rajz:Recor táp
OKÉ! ezen túl vagyok kimérve minden,
De még mérek mindent újból ,elkokra gyanitok én is. ÜDV-kőszőnőm!
Azt a melegedő diódát azért még nézd meg(D607). Az az elfüstölt ellenállás a szekunder oldalon van, pár ohmos lehet csak, biztos, hogy nem kiloohmos.
szia azt szeretném kérdezni hogy a nagyfesz trafo okozhat e ijen problémát hogy nincs kép mert mikor megkaptam ezt a tvt akor a nagyfesztekercs mágnesénél áthuzot de kivetem megpucoltam és abahagyta néha néha áthuzott az alján de átforasztotam a tranzisztornál meg a környékét és abbahagyta de kép van csak kicsit hordos ??
A dioda-ók ,de a rajzot nézd meg nem jó!
A 3 lábról semmi.a rajzon .annyit ki bírtam olvasni-szürke-ezüst-fehér..az elenálás.ha?jó! Az olyan -0....k.OM.lehet. ÜDV.
Rakj be egy 1 ohmot. Ez egy biztosító-ellenállás, olyan mint egy biztosíték. A rajz valóban nem a Te tévédé. A típusszámot jól adtad meg?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |