Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó kis csöves erősítő
![]()
Mint az ÉMÁSZ-nál a mínősítés?? Ez is csak a lóvé beszedésére jó. De ha nem mégy akkor viszont nem végezhetsz bekötést a mérőhelynél.Magyarán az az áramszolgáltató nem köti be az ingatlant.Csak azt nem tudom mi változott meg olyan mértékben ami ezt indokolná.ÉV-relé már30 éve is volt. NEFH most EPH stb. Mind nem egy gyökeres változás.
![]() ![]()
ez még időgépnek is elmenne
![]()
Ha csak a letanított órákat nézzük, akkor ez stimmel. De mi lesz a többivel? Nem sorolom fel az értekezleteket, (tanári, szülői stb) és az egyéb itthoni munkákat. Többször összesítettem már, és minden szépítés nélkül több, mint heti 40 óra.
Ha visszaolvasol pár oldalt láthatod, hogy azokat az ifjakat parodizáljuk, akik az elektronika kezdőknek könyv elolvasása után neki állnának egy párszáz wattos erősítőt építeni. Az XD és társait pedig mellőzd légyszíves, ez nem msn. Valahogy szúrja a szemünket - ne tegyük tönkre a magyar nyelvet, ha pedig valamelyik modinak is szemet szúr, akkor dádá lesz.
Arról nem is beszélve, hogy a gézengúzok idegileg erősen strapálnak mindenkit.
![]()
Renben elnézést nincs több nem mondjuk ki mi
![]()
Miért szerinted normális dolog ADÓ triódákkal 2500-3000v-os feszen végfokot építeni. és ezt HIGH-END oldalon olvastam. Na be is írtam a vendégkönyvbe egy-két gondolatot a szelllemi hovatartozásukat illetőleg..Még egy mindezt A-osztályban hegesztőtrafó méretű kimenővel..
![]() ![]()
És akkor a csávó elkezdte kihúzni a közvetlen villanykábelt Paksról, hogy legyen elég kraft a cuccnak...?
Rá se ránts, fordítva lehet használni...DX formátumú digitális fotóapparát...
![]()
Alapjában véve még a legrosszabb csöves erősjtőnek a minősége is fényévekkel jobb, mint a legjobb tranyósé. A HiFi sugárpentódákat az elsők között elkapkodták, és ma már vagy hiánycikk, vagy pedig 3-4 eFt per db áron árulják. Így hát maradt ami marad, sokszor orosz katonai készletből. A Rávelekben is adócsövek voltak, és szépen szólnak, szintén magas anódfeszültséggel. Gubán Gábornál volt alkalmam hallgatni. A High End sok helyen csak jó marketingfogás, valós méréssel kimutatható vagy akárcsak indikálható előnye nincs. :gumicsirke:
Szerintem szép munka.
![]() Legalább nem vagyok egyedül azzal, hogy a Painttel forradalmasítom az áramkörtervezést! Ebben így benne van maga az ember, nem csak tranzisztorok, ellenállások, csövek stb. Esetleg eljutunk egyszer a "monostabil multivibrátor napkeltében", vagy a "téli táj teljesítményerősítővel"-ig, melyek nem csak esztétikusak, hanem kifejezhetik erősítőnk tulajdonságait is.
Hm, a ruszkik még ma is gyártanak csöveket végfokokba. Az ilyen csövekből készült gyári erősítők ára kb. 1millió-tól indul (Pl. Rotel). Azért azok nem olyan rosszak valószínüleg...
![]()
Ha szerinted Szép akkor alkotok majd az este valami összetettebet
![]()
Itt nem az a baj hanem a hülye gyerek pont az ilyet szúrja ki: ez kell jelszóval.Én mértem már 3000-vot adóban de a kezem kicsit remegett (nem a pia miatt)meg főleg, hogy a mérőcsúcs 2mm-ről már ívelt.Ezek az ilyen nagyfeszültséggel működő erősítők építéséről már a 60-as években is eltanácsoltak mindenkit. Ezek beteg elmék beteg találmányai. Vannak "korszerű" csövek amik pár száz volton tolják a POWERt. Két pl "db OS70/1750 adócső 1750v-nál letol közel 300W-ot.Ugyanakkor ezt 4db PL519 460-500v-on simán tolja. Na most kapni fogok, hogy nem csöves topic. :gumicsirke:
Öö, úgy tudom, hogy van egy ilyen szabály, hogy egy nap, csak egy művet lehet alkotni, csak az igazán nagy művészek tudnak kettőt, mint Leonardo da Paintcsi, vagy Vincent Paint Gogh, ők gyermekkoruk óta ezt csinálják.
![]()
Hát Jó
megcsinálom 24:00 után 2 percel ![]()
Hol van az a nyár, hol a régi szerelem... Volt egy ilyen sláger. Modern átirat elektronika kedvelőknek: Hol van az a gyár, hol a régi reszelem...
![]()
Én ezt így ismerem: Szerelem, szerelem mindig csak szerelem ezt a kiba....ott motort.
![]() ![]()
Szépek a rajzaid
Grat! Leonardo da Paintcsi-től se vagy messze ![]() ![]() :yes:
Köszi. Nekem a "minden" Salvador (paint)Dali mester.
![]()
Ha már a rajzoknál tartunk. Megkérdezném az urakat , hogy melyik programmal lehet kapcsolási rajzot készíteni egyetemi tudás nélkül. Mert a papírt ceruzát már unom. Köszönöm
![]() ![]() ![]() Természtesen ahol megvannak a kedvenc csöveim is.
Frankye Barátom képét akár igazolványképnek is lehetne használni.
Sajnos az én rajztehetségem az emberábrázolásban mindössze a pálcikaemberig jutott. Ezzel az egyetlen ábrázolási móddal tudok leginkább emberhez hasonlító figurát rajzolni.
Bár ez itt off, de én az SPlan-t használom.
@ llaci56: Köszi. Ezt fénykép után rajzoltam, mert akkor még nem találkoztunk személyesen. (Találós kérdés: felfedeztél még egy ismerőst...?)
A paintet tudom ajánlani az előző oldalon vayn egy kép hát ojat egy progival se csinálsz
![]() ![]() ![]()
Ott van Frankye!
![]() @vicsys: az egyik talán te vagy a ki ismerős. A hölgy túl "vad", hogy a párod legyen, nem az ő személyisége. Szerintem. :gumicsirke:
Electronics workbench. Szimulátor program, de az Eagle-vel is lehet készíteni, ráadásul meg is tervezi a nyákot, sőt a Protelben is van schematic modul.
Igen, de őt nem tudom, hogy kicsoda. De NEM a rajzzal van baj, hanem velem!
Van egy olyan betegség(?) aminek van egy szép neve is, mint pl. a diszlexia vagy diszkalkulia, de nem olvasási vagy számolási problémám van, hanem - magyarul - arcvakságom. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ismerem meg a családomat, de ritkán látott ismerőst idegen környezetben nem biztos, hogy felismerek. (Biztos, hogy nem ismerek fel?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |