Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok! Valaki tudja, hogy egy nyáknak hol lehet beállítani a méretét? Kerestem de nem találtam
Hello!
Ha átváltasz boadra ( a sch szerkesztése után) ott láthatod a boad-ot és mellete az alkatrészeket. A board oldalait is ugyan úgy lehet MOZGATNI mint egy alkatrészt.Másik megoldás: a board oldalait Te magad RAJZOLOD a 20-as dimension rétegen.
sziasztok!
Nekiálltam első nyákomnak az Eagle-el, ami még nem teljesen tiszta: melyik alkatrész melyik library-ben van. Az ellenálások a resistor-ban, a DIL tokos IC-k: ic-package library. De hol vannak a 78xx, 79xx stabil IC-k, vagy az elko-k? A capacitor-wirma-ban vannak kondik, de elko-t nem találtam. Magyarul a kishazánkban kereskedelemben kapható "átlagos" alkatrészek library-je érdekelne (ha van ilyen). Az Eagle verziója: 5.7.0 Light köszi
Hello!
A 78xx IC-ket a linear library-ben találod, elkokat az RCL-ben. Ha valamit nem találsz, akkor a keresővel ügyesen ki lehet szűrni a neked kellőt, 78xx-nél mondjuk *78* legyen a kulcsszó.
Alkatrész listát szeretnék nyomtatni eagle-ben, tudja valaki, hogyan kell? (4.11-em van...)
Hát persze, File-Export-Partlist.
Sziasztok!
Egy projekten dolgozom, amihez szeretnék a közeljövőben nyákot gyártatni. A nyákon szerepel néhány olyan alkatrész is, amelyeknek a kivezetései nem kör alakúak, hanem téglalap. Ilyen pl. a DC csatlakotó, és használni szeretnék egy két-áramkörös váltókapcsolót is aminek hat ilyen kivezetése van. Azt szeretném megkérdezni a nálam tapasztaltabb kollégáktól, hogy hogyan lehet definiálni ilyen alakú pad-et? Gondolkodtam azon is hogy hat nagyobb méretű lyukat teszek, de a kapcsolónál ez nem járható út. Előre is köszönöm a segítséget!
Én nem igazán értem mi a probléma. Miért baj, hogy nem kör alakú a PAD?
Üdv!
Edit -> Design Rules -> Shapes -> ott a Pads, majd a bottomnál kiválasztod a Round-ot, ekkor kör alaku lesz.
Úgy nézem nem fogalmaztam elég érthetően.
A probléma az, hogy az eszközök lába nem kör alakú (lásd. mellékelt kép). Na most, megfelelően nagy hosszúkás ("long") pad megfelelne, de viszont annak csak egy lyuk van a közepén. Én viszont azt szeretném, ha a CNC fúró/maró géppel ezt kimarnák olyan méretűre, hogy a kacsoló beleférjen. A darabszám és a furat-galván miatt a kézi után dolgozás nem jöhet szóba. Láttam már ilyen gyári paneleket amiben relék vannak, úgyhogy biztosan meg lehet oldani valahogy.
Szerintem akkora átmérőjű lyuk legyen a pad közepében amilyen széles a kapcsoló padja és akkor a lyukgalvánozás is menni fog és nem fog kelleni házilag átalakítani. A másik megoldás hogy csinálsz egyet méghozzá új könyvtár és csinálsz egy sematikus jelölést meg padot.
Már értem a problémát. Igazából az az alkatrész nem is nyákba való, amit mutattál...
Nem nyákba való Nyákba való Szerintem is az jelenthet jó megoldást, ha lyuk átmérője akkora, hogy beleférjen a nem kör vagy négyszög alapú alkatrészláb. Mi is gyártattunk nyákot, amiben van ilyen tápaljzat és az Eagle-ben alapból akkora furat van, hogy simán belefért az alkatrész lába.
Köszönöm szépen a segítséget!
Akkor megpróbálom nagyobb méretű lyukakkal megoldani. Bár kicsit tartok attól, hogy a kapcsolónál idővel megreped a forrasztás... Edison14: Idézet: „új könyvtár és csinálsz egy sematikus jelölést meg padot.” Ez így nem jó, mert nem elég a PAD megrajzolni, valahogy meg kell adni a kimarni kívánt részt is (esetleg kézzel beírni a Drill fájlba?). Kerüljük a felesleges sortöréseket! Kösz: Frankye
Sziasztok !
Nincs valakinek veletlenul BF961 (vagy hasonlo) library ? Sehol sem talalok. Koszi.
Hali!
Gondolom nem én kérdezem először... Rács méret, és mértékegység. Miszerint célszerű megválasztani az értéket és mértékegységet sematikusnál és board-on? Nyomtatás. Furatszerelt a nyák, tehát tükörkép kellene, ill. melyik layer kell ilyenkor? köszi
Helló !
A rács méreténél mindig arányosan jó választani pl 0,1 inch - 0,05 inch - 0,025 inch. Nyákoknál én a 0,025 inch-et szokom használni a kapcsolásnál pedig a 0,05 inch-et. SMD azaz felületszerelt alkatrészeknél a TOP (felső) réteget míg a furatszerelt alkatrészeknél a BOTTOM (alsó) réteget kell használni. Az eagleban az alsó réteget nem kell tükrözni a felsőt kell.
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy miért tűnhetett el az egész alkatrészkönyvtáram? Jobban mondva Total Commanderben látok mindent az lbr mappában, csak a program nem látja... Tegnap reggel még jó volt, ma már nem. Próbáltam az újratelepítést, Próbáltam az 5.0, 5.6 és az 5.7-es verziót is, de semelyikben nem látszott. Win7-em van, de admin jogokkal indítom a progit és még a XP SP3 kompatibilitást is bepipáltam. Valaki meg tudná írni, hogy tudom visszahozni az alkatrészeket? Köszönöm előre is.
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne, szeretnék egy műszert csinálni a következő ic-vel ICL7107CM44Z, aminek a tokozása a következő MQFP-44. De ezt az ic-t nem találtam meg a programban tudna-e valaki segíteni nekem, hol keresem! Előre is, köszi!
Ez az IC nincs benne a könyvtárakban. Felteszem neked azt amit én készítettem de az csak DIP tokozású ha kell akkor tervezel hozzá MQFP-44 es tokozást
Ha Control Panelen a Libraries mappát megnyitva minden alkatrészkönyvtár mellett egy szürke kis pöttyöt látsz, a program azért nem látja.
A Control Panelen a Libraries-re kattints a jobb egérgombbal, majd a helyi menüben a Use all -ra. A szürke kis pöttyök nagyobb zöldre kell, hogy váljanak. Ekkor a program mindegyiket látja. Egyenként is bekapcsolhatod azokat, amelyeket használod, így nem lesz zavaró a hosszú lista.
Először is köszönöm! Bevallom, töredelmesen nem tudom, hogyan kell az Eagle-be megtervezni a MQFP-44-es tokot, ilyet még nem csináltam! Ha tudsz, segíts! Köszi!
Helló Alex80.
Itt van amit keresel.
Köszönöm ez életmentő volt! Még egy kérdés, ha a közel jövőben hasonló problémám lesz, hogyan tudok .lbr-t létre hozni az Eagle-ben? Lehet, hogy figyelmetlen voltam és már régebben valaki már kérdezte és valaki meg is válaszolta akkor előre is elnézést kérek.
Helló Alex80.
Control panel-File-New-library. Szép napot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |