Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. Mert találtam a kapcsolási rajzok között egy fénycső invertert amire szükségem lenne csak nem tudok szerezni Közepes Sárga inverter trafó-t. Eddig 3 boltban kérdeztem és azt mondták még nem is hallottak ilyenről. Hogyan kell ezt kérni? Vagy mi a pontos neve? Előre is köszi.
Üdv!
A szerző szerint ez a neve annak a trafónak.. mondjuk én még nem hallotam róla... De ha kell akkor én adok egy olyan kapcsolást amihez kell egy 2n3055-ös tranyó pár ellenálás meg 1 kondi... meg egy trafó amit egy rádió ferrit antánnájára kell feltekercselni... Ez a kapcsolás 12V-ról megy és max 40W-os fénycső meghajtására képes...
Köszi de nekem egy 8W-os csőhöz kellene. Ahhoz is jó?
Jó hozzá! De ahhoz nem elég gazdaságos, mert nagy áramot vesz fel... Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy valami kisebb sima trafót bekötsz a helyére, hátha azzal is működik...
Üdv!
Még mindig nem sikerült teljesen megoldani a problámát. Ha valaki tudja hol lehet ilyen trafót venni az szóljon! Köszi.
hy én is bele estem ebbe a hibába. A suliban láttam ilyen sárga kis trafótez nem más mint egy kis teljesítményű nyáktrafó. Tehát nyugodtan lehet helyesetíne akár bana kék vagy más színű nyákrafóval. Ha megadod a rajzot akkor megmondom milyen trafó kell. De ha a boltba azt mondod hogy fénycső gyujtóhoz kell kis trafó, lehet adnak is.
Üdv.
Itt találod: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/fenycso_6-12v-rol.html
Üdv.
A boltban azt mondták hogy pontosan mondjam meg mi kell és csak úgy tudnak adni. Ha tudsz valamit írj. Köszi
hellóka ! én tudtam,vagyis még nem szereztem be ,de be fogok tudni szerezni egy ilyen trafót! mivel lessz ilyen trafóm ,meg is épitem a fénycsőgyujtást 9V-rol! el is készült a nyák! de nem vaygok benne biztos h. jó-e,mert nem a rajz szerint csináltam! És még kezdő vagyok,ezért csak filctollal sikerült elkésziteni! Szeretném megkérdezni tőletek h. jól-e készitettem,el! melléke4sen: na nevem azé van ott mert volt egy nehány nyákom amit már elloptak(nemtotom mire jó ez) és azt mondtaák h. ők csinálták,nem az enyém!
na el is készitettem a cuccot! már csak a trafó kell bele! merélem h. jó a nyák!
![]()
Hello. Én monostabil multivibrátorral építettem invertert. Egy Bc212, egy Bc 303, 5 ellenállás, 2 kondi, és egy TIP3055-ös tranyó. Végülis bármilyen tranyó jó, ami bírja ezt az áramot. Én TIP3055-öt használtam, a 2N3055 valami miatt nem bírja. JÓ nagy hűtőborda kell hozzá!!! Közepes sárga...: Én egy 230/6V-os nyáktrafót vettem hozzá, tökéletesen működik! Nekem 18W-os csőig megy.
a nyák igénytelenségét ne nézzétek, én is filctollaztam!
![]()
Bocsi én nem bónyolítottam enyire túl az áramkört egyetlen tranzisztorral építettem egy oszcilátort,és magam tekercseltem trafót fazék vasmagra.Ha megtalálom a rajzot,felteszem.Egyébként fazek vasmag helyett jó bármilyen por vasmag vagy akár lemezvasmag is,csak akkor kisseb frekvencián rezeg.
![]()
Üdv mindenkinek!
Nem akarok okoskodni, de átnéztem Haszuboy kapcsolását, és az lenne a kérdésem, ha az általa használt TIP3055-ös tranzisztor helyett használnám a kapcsolási rajz által írt BUY12-es tranzisztort akkor az úgy működne?Esetleg nem lehet , hogy a TIP3055-ös tranzisztor nem megfelelő neki és aért melegszik? Válaszokat köszönöm. F-BUY12 BUY 12 (SIE) N 210V 10A 70W
Sziasztok!
Én is a trafó után érdeklődnék, mivel táborozáshoz kell majd a világítás. ![]() ![]()
Szia!
A kompakt fénycsőben pont ez a ferritmagos trafó van, folytás céljára alkalmazva, a 20-22 w-osban lévők meg is felelnek,csak más menetszámokkal kell megtekercselni. ![]()
És lehet tudni hogy milyen menetszámokkal kell újra tekercselni?
![]()
Vagy mi alapján lehet ezt kiszámolni?
Trafóméretezővel esetleg? Csak tudni kell a primer frekit/feszültséget meg a szekunder feszültésget? A szekunder feszültségnek mennyinek kell lennie?
Szia Radiomano!
Maradjunk a közepes sárga invertertrafónál. Blocking oszcillátornak készitjük, annak lesz a trafója. Kollektortekercs 22 menet 0,5 mm-es, visszacsatoló bázistekercs 12 menet 0,25 mm-es, fcsőre menő nf.tekercs 220 menet 0,2 mm zománcszig huzal, tekercsek között 1-2 réteg kondipapir. A két fél E-ferritmag között 0,2-0,3 mm prespáncsík távtartónak.
Sziasztok!
van egy 230/12v-os nyáktrafóm azzal milyen (vagy melyik eddigi) kapcsolás építhető meg egy 1wattos neonhoz? ![]()
csináltam róla képeket
Van valakinek egy biztosan működő 12 voltos fénycsőinvertere??? kapcsolásirajza esetleg?
![]() ja és nem 1w-os neonhoz hanem 18wattoshoz ![]() ![]()
Köszi! de hát ettől sem lettem okosabb (de sztem én vagyok hülye hozzá)
![]()
Ezt a kicsi sárga invertertrafós kapcsot levehetnék már az adminok, ha nincs senki aki megadja, hogy mivel helyettesíthető az a bizonyos kis sárga trafó
![]()
Mi megépítettük ezt a kapcsolást. Az inverter trafót egy képcsöves tévé nagyfesz trafójával helyettesítettük. Durva megoldás de hatékony. A "miniatürizálása" minket is érdekelne
Sziasztok!
Nem tudom, sikerült-e valamire jutni az inverterekkel kapcsolatban, de érdeklődnék, hogy eSDI által feltöltött tömörített mappában lévő kapcsoláshoz szerintetek a 2N3055 helyett a régi szovjet 2T803A működne? NPN, 60V és 10A-t bír. Azért, mert ebből otthon van egy zsákkal, vadi újak, ha működne a kapcsolás többet is építenék belőle, így végre ~20 év után venném valami hasznukat is a pakolgatásukon túl. Amúgy kipróbálta valaki azt a kapcsolást? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |