Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. Mert találtam a kapcsolási rajzok között egy fénycső invertert amire szükségem lenne csak nem tudok szerezni Közepes Sárga inverter trafó-t. Eddig 3 boltban kérdeztem és azt mondták még nem is hallottak ilyenről. Hogyan kell ezt kérni? Vagy mi a pontos neve? Előre is köszi.
Üdv!
A szerző szerint ez a neve annak a trafónak.. mondjuk én még nem hallotam róla... De ha kell akkor én adok egy olyan kapcsolást amihez kell egy 2n3055-ös tranyó pár ellenálás meg 1 kondi... meg egy trafó amit egy rádió ferrit antánnájára kell feltekercselni... Ez a kapcsolás 12V-ról megy és max 40W-os fénycső meghajtására képes...
Köszi de nekem egy 8W-os csőhöz kellene. Ahhoz is jó?
Jó hozzá! De ahhoz nem elég gazdaságos, mert nagy áramot vesz fel... Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy valami kisebb sima trafót bekötsz a helyére, hátha azzal is működik...
Üdv!
Még mindig nem sikerült teljesen megoldani a problámát. Ha valaki tudja hol lehet ilyen trafót venni az szóljon! Köszi.
hy én is bele estem ebbe a hibába. A suliban láttam ilyen sárga kis trafótez nem más mint egy kis teljesítményű nyáktrafó. Tehát nyugodtan lehet helyesetíne akár bana kék vagy más színű nyákrafóval. Ha megadod a rajzot akkor megmondom milyen trafó kell. De ha a boltba azt mondod hogy fénycső gyujtóhoz kell kis trafó, lehet adnak is.
Üdv.
Itt találod: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/fenycso_6-12v-rol.html
Üdv.
A boltban azt mondták hogy pontosan mondjam meg mi kell és csak úgy tudnak adni. Ha tudsz valamit írj. Köszi
hellóka ! én tudtam,vagyis még nem szereztem be ,de be fogok tudni szerezni egy ilyen trafót! mivel lessz ilyen trafóm ,meg is épitem a fénycsőgyujtást 9V-rol! el is készült a nyák! de nem vaygok benne biztos h. jó-e,mert nem a rajz szerint csináltam! És még kezdő vagyok,ezért csak filctollal sikerült elkésziteni! Szeretném megkérdezni tőletek h. jól-e készitettem,el! melléke4sen: na nevem azé van ott mert volt egy nehány nyákom amit már elloptak(nemtotom mire jó ez) és azt mondtaák h. ők csinálták,nem az enyém!
na el is készitettem a cuccot! már csak a trafó kell bele! merélem h. jó a nyák!
Hello. Én monostabil multivibrátorral építettem invertert. Egy Bc212, egy Bc 303, 5 ellenállás, 2 kondi, és egy TIP3055-ös tranyó. Végülis bármilyen tranyó jó, ami bírja ezt az áramot. Én TIP3055-öt használtam, a 2N3055 valami miatt nem bírja. JÓ nagy hűtőborda kell hozzá!!! Közepes sárga...: Én egy 230/6V-os nyáktrafót vettem hozzá, tökéletesen működik! Nekem 18W-os csőig megy.
a nyák igénytelenségét ne nézzétek, én is filctollaztam! . Itt a kapcsolás is, Nekem 3,3nanós kondival nem megy, ezért 150nanosat tettem bele. És a BC 303 alá nem 10k-s ellenállást, hanem 6,8k-sat. Egyszerű monostabil az egész, valahogy ki is lehet számolni a frekit, de én nem foglalkoztam Vele. Viszont nekem ez a nagy hűtőborda is erőteljesen melegszik, és a trafó is. De nem bánom még megy, bár rendszeresen nem használom. Majd ha lesz időm, beépítem valami dobozba, mert ugye rednesen rázhat. Üdv
Bocsi én nem bónyolítottam enyire túl az áramkört egyetlen tranzisztorral építettem egy oszcilátort,és magam tekercseltem trafót fazék vasmagra.Ha megtalálom a rajzot,felteszem.Egyébként fazek vasmag helyett jó bármilyen por vasmag vagy akár lemezvasmag is,csak akkor kisseb frekvencián rezeg.
Üdv mindenkinek!
Nem akarok okoskodni, de átnéztem Haszuboy kapcsolását, és az lenne a kérdésem, ha az általa használt TIP3055-ös tranzisztor helyett használnám a kapcsolási rajz által írt BUY12-es tranzisztort akkor az úgy működne?Esetleg nem lehet , hogy a TIP3055-ös tranzisztor nem megfelelő neki és aért melegszik? Válaszokat köszönöm. F-BUY12 BUY 12 (SIE) N 210V 10A 70W
Sziasztok!
Én is a trafó után érdeklődnék, mivel táborozáshoz kell majd a világítás. Ez a trafó esetleg nem olyan mint ami egy komopakt fénycsőben van? Az is ilyen kicsi és sárga.
Szia!
A kompakt fénycsőben pont ez a ferritmagos trafó van, folytás céljára alkalmazva, a 20-22 w-osban lévők meg is felelnek,csak más menetszámokkal kell megtekercselni.
És lehet tudni hogy milyen menetszámokkal kell újra tekercselni?
Vagy mi alapján lehet ezt kiszámolni?
Trafóméretezővel esetleg? Csak tudni kell a primer frekit/feszültséget meg a szekunder feszültésget? A szekunder feszültségnek mennyinek kell lennie?
Szia Radiomano!
Maradjunk a közepes sárga invertertrafónál. Blocking oszcillátornak készitjük, annak lesz a trafója. Kollektortekercs 22 menet 0,5 mm-es, visszacsatoló bázistekercs 12 menet 0,25 mm-es, fcsőre menő nf.tekercs 220 menet 0,2 mm zománcszig huzal, tekercsek között 1-2 réteg kondipapir. A két fél E-ferritmag között 0,2-0,3 mm prespáncsík távtartónak.
Sziasztok!
van egy 230/12v-os nyáktrafóm azzal milyen (vagy melyik eddigi) kapcsolás építhető meg egy 1wattos neonhoz? a közepes sárga helyén nem működött nálam (de lehet, hogy az áramkör más részén van a baj)
csináltam róla képeket
Van valakinek egy biztosan működő 12 voltos fénycsőinvertere??? kapcsolásirajza esetleg?
ja és nem 1w-os neonhoz hanem 18wattoshoz
Köszi! de hát ettől sem lettem okosabb (de sztem én vagyok hülye hozzá)
Ezt a kicsi sárga invertertrafós kapcsot levehetnék már az adminok, ha nincs senki aki megadja, hogy mivel helyettesíthető az a bizonyos kis sárga trafó
Mi megépítettük ezt a kapcsolást. Az inverter trafót egy képcsöves tévé nagyfesz trafójával helyettesítettük. Durva megoldás de hatékony. A "miniatürizálása" minket is érdekelne
Sziasztok!
Nem tudom, sikerült-e valamire jutni az inverterekkel kapcsolatban, de érdeklődnék, hogy eSDI által feltöltött tömörített mappában lévő kapcsoláshoz szerintetek a 2N3055 helyett a régi szovjet 2T803A működne? NPN, 60V és 10A-t bír. Azért, mert ebből otthon van egy zsákkal, vadi újak, ha működne a kapcsolás többet is építenék belőle, így végre ~20 év után venném valami hasznukat is a pakolgatásukon túl. Amúgy kipróbálta valaki azt a kapcsolást? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |