Fórum témák
» Több friss téma |
Látod,ez az elméleti,és a gyakorlatban nem ellenörzött, számitások csapdája.Mivel ezt a tipusu generátort évek ota használom,nagyon jó eredménnyel,,és nem csak én,hanem több példányban,másoknak is épitetten,akik szintén meg vannak vele elégedve,ezért nagyon sajnálom,de az az érzésem,hogy ujj alapokra kell helyezd a számitási modszereidet.Amit a 36.-ik oldalon ir,érdekes modon,ennél sokkal többet tud,ui.amikor a DC kimenetre rákötöttem egy 7O Wattos halogén izzot,és KÉZZEL megforgattam a generátort,a halogén teljess fénnyel világit.Ezt itt a forumban mások is megcsinálták,és az eredmény ugyanaz(ha visszaolvasol,megtalálod).Amire gyanakszom,a két eltérö eredmény oka,sajtóhiba a leirásban.Ez az eggyik fö oka amiért a gyakorlati megépitést ajánlom ,és nem az elméleti számitásokat.Az elméleti számitások fontosságát messze nem kétlem,de csak fokozott ovatosság mellett,és nagyon sok gyakorlati ellenörzéssel hitelesitve..
8 db biztosan nem lessz elég,de 8 pár,azaz 16 db.-bol már kitelik az 5OO Watt.
uristen már rendesen vitatkoztok !a gyártok szeretnektulozni lehet hogy nemis tudják csak a fele teljesitményt 120 ezres gyári generátorra azt monták hogy semmirese jo tapasztalatbol 1,3méteres lapáttal.
A legtöbb generátorhoz 35-40 KM/Ó szelet adnak meg.
Ezen hozza azt a teljesítményt,amit megadnak. Egy évben nálunk hány alkalommal van ilyen szél? Itt nem lehet elvárni a gyári megadott teljesítményt,Maximum ha van hozzá szélcsatornád ![]()
Üdv Lehár!
Az adatokat nem én számoltam ki, ezt írja az általad javasolt írás, ahogy mondod, a 36. oldalon is. Et azt jelenti, hogy tudok olvasni, és nem azt, hogy nem ér semmit az elméleti számítás. Erbe vagy én ki tudjuk számolni, mit csinál egy ilyen generátor. Szerencsére ennek a mágnesnek a bemérését nem régen rakták fel a másik fórumra.
elkészült az elsö tekercsem 8,5 cm átméröjü 1-es huzalbol120 menet ez jo igy 1,2 ohmot mértem rajta?
Légyszi,mond már meg,melyik az a másik forum.Szivesen megnézném.
kérdezném tölletek van egy 3 fázisu 12 polusu torque motorom 6 amperos 400 rpm-es fordulatu.ha a forgorészbe tennék mágneseket jolenne generátornak?meg hány darab mágnes kéne bele?képeket majd teszek fel rolla.
Szevasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy egy 3 lapátos szélkeréknél mennyi lehet az átlagos tengely fordulat. Azért érdekelne mert közvetlenül szeretném a generátort meghajtani. 235rpm/min generátor fordulatról lenne szó. ![]()
A gyári fd 300-as generátor 280-as fordulaton 5A-t ad le (kb 60W) ha ez segít valamit....
Én is ismerem azokat akik szerint a 120000ft-os generátor semmire sem jó. Tőlük vettem töredék áron..........és érdekes módon nálam meg jók. Ennyit a tapasztalatról.
![]()
Szia !
Ilyen "töredékáron" engem is érdekel. Üdv. Jani
igazad van,de ne felejsd az fd széria vasmagos ezért kevesebb mágnes kell hozzá.régota mondom,hogy teljesitmény/árarány nagyon rossz a légmagos.Nem véletlen hogy az iparban nagyon elvétve használják a légmagos technikát.
Cipőt cipőboltból, mágnest mágnesboltból.
Vaterán is szoktak lenni, illetve mondjuk innen: Bővebben: Link.
A másik fórum:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106929 Ott most két ember is csinál tárcsagenerátort, és nem ismerik még a mindenre jó tárcsagenerátor tippedet. Kellene nekik néhány jó tanács... De szóljál nekik, hogy sajtóhiba van a szövegben, meg a tapasztalatod szerint: amikor a DC kimenetre rákötöttem egy 7O Wattos halogén izzot,és KÉZZEL megforgattam a generátort,a halogén teljess fénnyel világit.Ezt itt a forumban mások is megcsinálták,és az eredmény ugyanaz. Ez hatni fog.
ezis csak annak jo akinek van pénze töredékért megvenni.az meg aki eladta igy járt vagy nemis igazán volt kedve vele foglalkozni.én most szereztem egy 3 fázisu motort 660wattos 12 polusu 400 rpm.ha sikerül belerakni mágneseket akkor reméllem lessz elég olcson generátorom.nem kell venni senkitöl ,de azis lehethogy semmirese fogok velmenni ezzel a sok gyüjtögetéssel mertolyan szépen meg tökéletesen nem fogom tudni megcsinálni mint a gyáriakat ,ja meg nagy energiákra meg nemis számitok csakavágy hogy jolene megcsinálni meg érdekelis a dolog.ha vennék egy gyárit ha ugyadodna hogy lennerá pénzem ami sose lessz akkor is kisérlet miatt csinálnák házilagis .
Felraktam egy nem túl jó minőségű videót , de a lényen azért látszik.(még csak most gyakorlom)
12-13 km/h szélnél (a mérő jó) enyit fordul a lapát. Nem tudom lekövetni hogy mennyit fordul percenként mert nem tudja lekövetni teljesen a fényképezőgép kamerája a lapátokat. Egyszer mintha meg is állna, közben kétszer olyan gyorsan fogott legalább. 3-5 km/h -nál indul. Kíváncsi vagyok ha rajt lesz a légmagos mennyire fogja meg.
Ha egy kicsit jobban odafigyelnétek Lehár írásaira, akkor tudnátok hogy Ő egy jól bevált irányelvet ad. Én nagyon sokat tanultam Tőle. Konkrét hülyeséget nem mond senkinek, mert nem ismeri a lehetőségeit. Ami nálam a leg jobb eredményt hozza, az nálad a legnagyobb hülyeség lehet.
Ma sikerült végre számolnom a lapát fordulatát.
Úgy hogy a szélsebességmérő meg sem mozdult 65 ford/Perc volt. Ha a sebességmérő elindul és kiír 6-10 km/h akkor már szabad szemmel követhetetlen.
Lehet kapni kerékpár kilóméterórát,ami tud fordulatszámot mérni! RPM.Én is evvel mértem be az enyémet. Terhelés nélkül csináltam egy grafikont,a lejövő feszültség után pontosan tudom mennyi a pillanatnyi fordulatszáma
![]()
Még túl nehéz a fara és kis szélváltozásnál nem reagál.
Ha meg nagyobb szél van akkor a súlyánál fogva átlendíti. Volt fent könnyü rétegelt lemez faroklapát is de azt meg minden kis szellőcske ide-oda löködte, jobban "kóválygott" mint most. Márcsak az ideális súly - méret arányt kell eltalálnom.
A videó látni hogy kerékpár seb. mérővel csináltam meg a szélseb. mérőt de ez nem tudja a RPM-et.
Sajnos ebből van még egy itthon. Azt nem lehetne átalakítani valahogy? Végülis a jelet körönként küldi. ![]() Csak valami rögzítő kellene. ![]()
Most nem tudom pontosan,de azt hiszem 26'-ra kell beállítani,és a kapott értéket megszorozni 8-cal.
Már rég olvastam ezt. Az értékek nem biztos hogy pontosak...Ez is egy fordulatszámmérő megoldás.
Még egy megoldás:
Ezek a kilométerórák a fordulatszámot mérik érzékelővel, a fordulatszámot beszorozzák kerület*3.6-al, és azt mutatják km/h-ként. Ha tehát kerületnek beállítasz 27.78 cm-t (100/3,6), akkor pont a fordulatszámot fogják mutatni (érdemes megnézni, nem minden órán lehet teljesen szabadon állítani a kerületet, csak bizonyos határok között. Az a jó ebben a cuccban, hogy a legtöbb képes maximális fordulatot, időt (amennyit forgott) stb. is mérni. ![]() (A neten találtam a leírást)
Nem a jól bevállt elvekkel vagy Lehárral van a gond hanem nem szabad elfelejteni,hogy mi a Kárpátok által egy völgyben vagyunk amig ő Erdélyben a hegyek közt van.Ezért a mi ott jó nálunk nem biztos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |