Fórum témák
» Több friss téma |
És annak van valamilyen egyszerűbb módja, hogy megtudjam más nem szállt-e el? A szemrevételezésen kívül...
Valami egyszerűbb mérés vagy ilyesmi. Vagy próba-szerencse alapon beforrasztom az elkót, aztán vagy működik, vagy nem?
Sokmindent nem tudsz tenni, mert belelátni nem látsz bele az alkatrészekbe, hogy jók-e és megkérdezni sem tudod őket, hogy élnek-e még.
Jól van, tudom hogy fárasztóak a kezdők.
Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal. Akkor szerzek kondit, és kipróbálom. Ha mégsem ilyen értékű volt az eredeti kondi abból lehet gond? Sajnos nem tudom leolvasni a számokat a kis lerepült darabról élőben sem.
Nem lesz gond ha más értékű, csak a feszültség legyen legalább 16V. De azért az értékben se legyen nagy eltérés. Inkább nagyobb legyen, mint kisebb.
Olvass vissza, mit kellene megnézned
Nem írtad ez milyen maxtor, de ha nem olyan, mint amit linkeltem, akkor keress rá a típusára és a preamp szóra, keresd meg hogyan kell kimérni, hogy jó-e még... (ha nem, akkor tulajdonképen kuka, vagy adatmentő cég a megoldás)
Üdv! megint én vagyok a samsung vinyórol lemondtam még alkatrésznek jó lessz. Viszont a Seagate 20gb os vinyóm nem akar menni. Az a baj hogy nem ismeri sehogyse fel a gép pedig felpörög és az olvasófej be is olvassa az adatokat látszólag de még a bios se jelzi ki.
Mi lehet a gon ezt már nem szeretném "kukázni".
Szevasztok...van egy Seagate U6 MODEL ST360020A típusú 60GB-os vinyóm..A gond vele hogy lefüstölt a motorvezérlő chip ha valakinek van esetleg ilyen vinyóhoz elektronikája vagy tudjátok hol lehetne chipet szerezni akk léccc segítsetek...köszi
Üdv!
Az alábbi problémára keresek megoldást. Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 tipusu 120GB os winchesterem aminek a motorja nem pörög fel. Előszőr elekktronika problémára gyanakodtam, sikerült beszerezni egy ugyanolyan winyó elektronikát (hozzáteszem ki tudja hogy jót e) de azzal sem működött. Bekapcsolásnál hallani ahogy a fej elkezd egy kicsit dolgozni, de a motor továbbra sem indul el. Nagyon halk sziszegő hangot lehet hallani mindkét elektronikából. Az elektronika nem melegszik. Az lenne a kérdésem, mennyi esélye van annak hogy a motor ment tönkre, hogyan tudom megállapítani melyik a hibás és ha nem szeretnék sok sok forintot fizetni adatmentésre milyen megoldást tudtok javasolni az életre keltésére? A válaszotokat előre is köszönöm.
Hali!
Szerintem ide is elfért volna a kérdésed: Bővebben: Link Esetleg próbáld finoman megkocogtatni, hátha megszorult a motor...
Üdv.
Ahogy olvastam a postodat, egyből ez jutott eszembe nekem is, hogy talán megszorult a motor. Aztán látom, hogy Titi is erre tippelt. De persze ettől függetlenül lehet szalagkábel törés is a házon belül, de ezt így kívülről, ráadásul látatlanba megmondani lehetetlen. Mindenesetre az szinte 100%, hogy a lemezeid sérültek, mert ha a fej "végigszánkózott" a lemezeken, anélkül hogy azok forogtak volna, egészen biztosan okozott felületi sérülést az olvasófej. Az, hogy ez mekkora sérülés, az nagyban függ attól, hogy hányszor kísérleteztél így vele. A megfelelő működésnek alapfeltétele, hogy a lemezek forogjanak, a fejmozgató mechanika olvasófejei csak így tudnak pár mikron távolságban lebegni a lemezek felülete felett, hogy ne okozzanak azon sérülést. Indításkor és leállításkor is éppen ezért az elektronika egy ún. "parkolósávra" mozgatja a fejeket, hogy ott pihenjenek le a fejek a lemezeken, miközben az felpörög, vagy éppen leáll. Ha sikerül is életre keltened, akkor a jelenlegi szektoraid, amik a fejmozgás sávja alatt találhatóak, nagy valószínűséggel adatvesztéssel lesznek csak olvashatóak, vagy egyáltalán nem lesznek olvashatóak.
Kedves Beradan és bbb!
Nagyon köszönöm a segítséget! Sikerült elektronikát szereznem! Egy informatikus ennek segítségével az adatok és a képek 99%-át le tudta menteni Még egyszer köszönöm! Legyen a ti napotok is olyan boldog mint az enyém üdv. Nensy
Gratulálok szerencsés flótás!
Nekem az adatmentő móka 56k forintomba került és "csak" a képeim jöttek vissza... (a közel 40giga adatból 4.5giga)
Sziasztok!
Nem akartam offolni, úgyhogy átjöttem innen ide, hogy válaszoljak egy hsz-re. 'Andrasaranyos' kollégának írom: Csak egy kérdés: tudsz róla, hogy milyen iszonyat erős mágnes van a HDD-kben, alig két-három centire a forgó lemezektől? Ha csak nem tetted rá a vinyót közvetlenül a mélynyomód mágneskörére, akkor szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyesmi történjen. Igazán nem akarok pánikot kelteni, de például a lemeztányérhoz csak egyetlen egyszer hozzácsapódó olvasófej leszakíthat egy darabot az adathordozó rétegből, ami aztán végigkarcolja a lemezeket. A hiba első fele szoftveresen javítható, mivel a formázás során 'megjegyzi' a HDD, hogy ne írjon az adott területre, azonban a kis lerepült darabka homokszemként keringve odabent elég nagy károkat tud okozni. Ha tényleg ennyire fontosak az adataid, mint amennyire írod, miért nem készítesz rendszeres backup-okat? Hidd el, megérné.
Van egy régi 160GB-os maxtorom, már eléggé a végét járja. Bár hívjuk inkább villanytűzhelynek
A kérdés: mitől lehet 70 fokos egy vinyó? Rossz a lemezek csapágya, és fűt a tekercs? Sok mindenre mondjuk ezt már nem fogom használni.
Csapágy, hatásfok, DSP fogyasztása, fejerősítők, szzervóáramkörök. Sok kicsi sokra megy.
Sziasztok.Van egy Maxtor 160gb-os winyó.
DiamondMax 10, Model:6L160PO, Code:BAH41G10, SN:L410EFOH Az elektronika:A8GLA Csatolófelület: IDE, (P)ATA, ATA133 A probléma, hogy egyik napról a másikra megbolondult. Bekapcsolásnál azt írja ki a bios névnek, hogy Maxtor Sabre BAH41G10 és aztán semmi. Nem kattog hanem ciripelő vagy sípoló hangot ad.Próbáltam másik gépbe is ugyanezt csinálja.Ilyenkor mi a baj? Egy elektronika csere megoldja a problémát? Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm!
Sajnos kuka. Ha nagyon fontos adatok vannak rajta, akkor vidd el egy adatmentő céghez.
Windows nem látja? A maxtor vinyók hihetetlen gagyik, gyakorlatilag ami 60GB-on felüli, azt minél előbb le kell cserélni. Nekem 3 maxtor vinyóm halt meg a semmitől.
Én nem mondanám, hogy dobd ki, elektronika csere (elég kölcsönbe is kérned talán), és lehet, hogy jó lesz, ha nem látni adatokat rajta, akkor pedig rögtön get data back-el lementeni mindent, aztán a vinyót kirakhatod dísznek is, mert másra nem lesz jó.
Ez biztos?Nem segít az elektronika csere?Be se tölt a winyó.A bios-nál meg áll.De rendesen pörög,nem kattog csak csipog vagy mi.Csak honnan szerezzek ilyen elektronikát?
Az elektronikában fontos információk vannak a gyári bad sectorok helyéről és egyéb más paraméterekről. Ez általában nem egy járható út.
Legtöbbször (szinte mindig) a mechanika megy tönkre egy vinyóban és nem az elektronika.
Mindenesetre bevittem egy szervízbe,azt mondták majd telefonálnak meg hogy jó hangja van.Azt mondták 2500ft az adatmentés.kb. 80gb anyag van rajta.Nagyon reménykedek.A vinyó nem érdekel csak az adat.A filmek meg zenék nem érdekelnek ami rajta vanÚgy kb. akkor 30gb ami kell
Nekem eddig mindig sikerült legalább egy kis részét lementeni az adatoknak.
2500 forint nem sok, de szerintem ők is csak gtb-et küldenek rá, ha jó (már ha nem GB-onként 2500 forint).
Hát remélem nem gb-onként,mert azt nem mondtaGet data back se látta mert a biosnál megakadt a vinyó
FW hiba. Másik elektronikával adatmentés erejéig használható. Előfordul, hogy mechanikai problémából eredő a baj.
Nekem csak az adat kell.Meg várom a szervízt mit mondanak.2500ft nem sok ha lementik az adatokat.Reménykedek.
Sziasztok remélem, tud valaki segíteni egy 250 sata vinyóról van szó.
Egyik nap kivetem a rekket és mikor vissza, raktam nem ismerte fel egyik meghajtót sem a sajátgép sem a totalcomkander. Megnéztem az eszközkezelőt és láss csodát, látom bent a vinyóm, ugyanígy jártam a biossnál is ott is látom, de nem tudok róla semmi adatott lementeni se megnézni. Nem akarom leformázni vissza, szeretném állítani a vinyót. Tanácsot kérek, mit tegyek vele?
Lehet csak a windows-nak lett valami baja próbálj meg bebootolni valamiről (dosfloppy, linux livecd) és nézd meg hátha ott látható a winchester, és ha más nem segít telepítsd újra a windowst...
Persze ez csak akkor ha a winchester nem ad furcsa hangokat nincs füstszaga meg ha úgy látod jónak de a másik op rendszerrel bootolás mindenesetre egy rövid gyors próbát megérhet... főleg hogy a bios látja... meg az eszközkezelőben is ott volt...
Szerintem csak rosszul dugtad vissza a racket.
Mobilrekk ilyenkor máris gyanús, anélkül próbád meg berakni a lemezt. Windows alatt a lemezkezelővel lesd meg (futtatás: diskmgmt.msc), hogy van-e rajta partíció, annak milyen állapotot mond és kap-e betűjelet. Egy akármilyen SMART-adatokat megmutatni képes programmal (everest pl) lesd meg a SMART adatokat, másold be ide. Elsőre ennyi, aztán lépünk tovább.
jótanács...., az elektronika csere nem teljesen jó megoldás, mivel van rajta egy eprom amibe a tányérok adatia vannak rajta. ha eletronikát cserélsz akkor az újról le kell venni az epromot és a régit kell vissza tenni, igy vissza tudod olvasni az adatokat! megjegyezem általában nem ebbe az epromban van a firmware, hanem másikban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |