Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello.Valaki megépítette már eztBővebben: Link
Működik.A műveleti erősítőnél így?
Nem nagyon értem a kérdésedet. Főleg a vége zavaros nekem 1 picit.
Mindenesetre a linkelt oldal végén ott van a 741 adatlapja. Abban le van írva a bekötése. Mint látható, több féle tokozásban létezik ez az IC, keresd meg azt ami neked van...
Azt már megnéztem azt értem.kérdés hogy épített-e már valaki ilyet és ha igen működik-e?
Az a kérdés, hogy hogyan mérted azt a 2A-t, hisz azt írtad, nem terhelted semmivel. persze egy 0,6 ohm-os rövidzár, az már pont 2A produkálhat, de ez már viszont terhelés. Ha csak simán az ampermérőt tetted rá, akkor pont egy ilyen rövidzárlati áramot mértél. Amúgy nem illik ennyire leterhelni ezeket az akkukat. max 0,8 A (40%) a hosszú élet titka.
Igen az első felére is. De az túlterhelés és ezért tönkre teszi az akkut. A kapacitás meg azért csökken túl nagy áram kivétele esetén, mert az energia egy része hővé alakul. Minél nagyobb az áram annál inkább. Ha csak direktben mérsz áramot az rövidzárlatnak minősül. Ha megkeresed az akkud adatlapját abban megtalálhatod milyen áramot mekkora ideig vehetsz ki belőle. A ráírt kapacitás általában 10 órára vonatkozik. Tehát a te esetedben 200mA-re.
Akkor ez egyben a környezetbarát hulladékkezelést is jelenti (remélem). Tapasztalatod is van valamelyik felújítással foglakozó céggel kapcsolatban?
Meg egyáltalán ha valakinek nagyobb tapasztalata van, ismer olyan helyet, ahol különösen érdemes kameraakkumulátort venni, az is érdekel.
Bocs,ha kicsit értetlen vagyok... Csak simán rátettem, és kicsit gyanús, hogy ez nem az igazi így. Épp ez volt az első kérdésem lényege: az így mért érték valós-e? Ha butaságot csináltam, és ez nem valós érték, akkor pedig hogyan lehet megtudni egyaksi maximális áramleadási képességét. Zolika60 írta, hogy keressem meg a doksiját, de ez valami sosemhallotam aksi , ráírva meg végképp nincs ilyesmi.
Tapasztalatom csak annyi, hogy egyszer régen csináltattam egy ősi laptop-ba. Nem nagy mutatvány a a régi tokot szétszedi, a megfelelő típusú és kapacitású cellákat szépen sorba ponthegeszti beleteszi a tokba és lezárja. Az elpusztult akkukat természetesen gyűjtenie kell és valahol újrahasznosításra leadni. Legalábbis az előírások szerint. :yes:
De nem muszáj SMD?(ugye most jövök 2 forinttal)
ja meg 15 voltot honnan szedek.Ha jól tudom akkor a 12 VAC egyenirányítás + puffer az 18 VDC lesz.Akkor hányből lesz 15?Vagy elég a 12 is?
Ezért írtam:
Idézet: „A ráírt kapacitás általában 10 órára vonatkozik. Tehát a te esetedben 200mA-re.”
Hali!
Szeretnék valamit kérdezni mire való az a Diac és hogy az milyen dióda féle?
Szia!
Bővebben: Link A diak egy kétirányú trigger dióda, általában triak, tirisztor gyújtására használják.
Két olyan dióda antiparallelbe kötve ami egy bizonyos feszültség felett kinyit és vezetővé válik.
Üdv.Csináltam egy alkonykapcsolót,ami egy pincében kapcsolgat két neoncsövet.Az a problémám vele,hogy a csövek hirtelen alszanak ki(ami zavaró,mert lent papagájok vannak és megijednek a hirtelen sötéttől).Megoldható valahogyan,hogy fokozatosan (pl. x perc alatt) aludjon ki teljesen?Alább a kapcsolási rajz.Köszönöm előre is!
Szerintem neoncsövekkel nem megoldható, de várjunk még okosabb válaszokat is.
Ezt hagyományos égővel és valamilyen triakos fázishasítóval lehetne megoldani, de kapcsrajzot én sem tudok adni
Nos próbáltam 47R 5W-ossal és a fesz alig 1V. Ezek szerint ez rossz. Van egy másik ugyan ilyen tápom és az szuperul működik. Rácsatlakoztattam az ellenállást és 5V valamin 100mA folyt rajta. Tehát a táp a rossz mostmár csak azt kell kiderítenem hogy mi okozza ezt a problémát.
A segítségedet köszönöm.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ezt a kapcsolást építem meg az erősítőmnek. A kérdésem az lenne, hogy az LM317/LM337-nél a Vin-GND közé és a Vout-GND közé nem 100nF kerámia kondi kellene? A rajzon előbbinél 0,1µF-os elkó van, utóbbinál meg 1µF-os elkó. Akkor most mit is tegyek oda? Választ előre köszönöm. üdv. Tomi
Teljesen mindegy hogy milyen kondenzátort kötsz be, minél nagyobbat használsz, annál jobban meg lesz szűrve a feszültség. Csak a polaritásra ügyelj
Üdv!
Arra lennék kíváncsi hogy mi a feladatuk az LCD monitorokban, illetve TV-kben levő invertereknek? Még csak a képcsövesekhez értek, de az teljesen más. Kösz előre is!
A szabályzó előtt van tápáganként 10000µF pufferkondi. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy mögé elég e az a 100nF vagy még van itthon 1-1 470µF-osom azt betegyem a végére? Vagy hagyjam csak simán a 100nF nem kell mögé nagyobb. Köszi.
StabIC után nem illik elkót tenni és felesleges is. Elég a 100nF
De illik elkót tenni, csak a kapacitása kisebb legyen, mint a stabkocka előttié. Jobb lesz a brummelnyomás elkóval.
Szia!
Az LCD-panel háttérvilágítását biztosító fénycsövek (CFL) nagyfrekvenciás áramellátását biztosítják az inverterek.
Ha a régi akkumulátorra egy 5 darab AA elemre méretezett elemtartót tennének, akkor az sorba kötve eneloop aksival 6V-ot adna. Pont annyit, amennyi a kamerának kell. Ráadásul akkor, ha nem kell a kamera, lehetne másban (kerékpárvillogó, zseblámpa, stb) használni őket. A kamerának DC 6V és 10,2W kell a működéshez a címkéje szerint. Egy eneloopnak 1,2V a feszültsége a kapacitása 2000mAh. Már nem emlékszem pontossan, de sorba kötve ugye a feszültségük összeadódik, a kapacitásuk nem változik? Együtt 6V-ot és 12W-ot adnak, ami több, mint elég a kamerának. Van hiba a gondolatmenetemben?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |