Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem két gyakorlati gondom van vele. Led kijelzővel 9V-os elemről nagyon keveset fog működni, valamint ahogy megjön a tavasz nem fogsz látni semmit a kijelzőn.
a szövegben azért nincs hosszú "i" mert angol nyelvű a billentyűzetem, és ez a gomb hiányzik. lehetett volna javítgatni a szöveget, de nagyon gyorsan írtam, nem volt kedvem.bocs.
a fordítással nem értek egyet.ebben a szakmában, és ezt most tényleg nem nagyképűségből mondom ez a doboz a stagebox. a pa az pa, az foh az foh. a csoportkábel az lehet csoportkábel, de ha egy szlovák, osztrák, német, angol vagy magyar zenekarral dolgozunk, az az első kérdés merre van a stagebox.ezt el kell fogadni, ez van. de talán ezért van az is, hogy bárhonnan jön a fellépő anélkül hogy beszélnéd a nyelvét megértitek egymást mert ezeket a dolgokat mindenhol a világon így hívják.és nem ettől fog a magyar nyelv eltűnni.eddig az off. az áthallás nem gond, tapasztalatból mondom még egy 10 millás keverőnek is nagyobb az áthallása mint ott a szalagkábelnek.arról nem is beszélve, hogy mivel teljesen szimmetrikus rendszerről beszélünk, mindig ellen fázisú jelek futnak egymás mellett. valóban a leválasztótrafó lenne a korrekt megoldás, csak egy 8-as trafós splitter/ osztó 1250EUR ( már ami ér valamit)akkor számold ki 48 csatornára? ez már nem elhatározás kérdése....
Építettem rá egy kis kapcsolót amivel a kijelzőt ki lehet kapcsolni. A kijelzőn pedig nappali fény mellett már ma sem láttam semmit - lehet hogy LCD - vel kellett volna
Vagy ki is cserélheted a LED kijelzőt, például egy ilyenre. Ez jóval erősebb fényerejű mint a tied. Ennek viszont sötétben már zavaró a fénye, szóval érdemes rá tenni egy fotoellenállást is, ami segítségével csökkenthetnéd a fényerőt. (A lábkiosztásra is oda kell figyelni, ha cserélni akarok!)
Attila86 ezt Te irtad másnak:
Idézet: „Ebben a topikban hagyomány mindig mindent dicsérni, én nem fogom;” Nos a lamináló berendezésedre azt irnám hogy egy gány, vacak cucc de ha jobban megnézem lehet hogy kedvem volna utánépíteni.... A viccet férretéve, nem akarod részletesen bemutatni a készüléket?
Hát azért szerintem a celluxos dolog az tényleg gányolás.
De, már megkaptam a domainomat és a tárhelymet is, már csak össze kell kapcsolni a kettőt és kész is az új weboldalam. Ez után már csak a cikket kell megírnom a laminálóhoz és kész is. Egyébként itt van pár információ a laminálóról: Bővebben: Hozzászólás 1 Bővebben: Hozzászólás 2 Bővebben: Youtube
Üdv mindenkinek!
Építettem egy másik fényorgonát, igaz nem saját részre. Ne hogy azt higgyetek hogy megszállott fényorgona építő vagyok, ez még (csak a) második. Üdv! Idézet: „ez még (csak a) második.” Minden függőség így kezdődik. Nem tetszik benne: A graetz s a pufferkondi rögzítése kicsit bizar. Az RCA bemenetek lehettek volna egyenesebben rögzítve. Ami tetszik: Ötletes a LED-ek elhelyezése, legfőképp, a kínálkozó nagy ventinyílás kihasználhatósága. Akármennyire is unott, elcsépelt már a PC táp újrahasznosítása, de itt ez, ebben a formában teljesen megállja a helyét nálam.
Tisztában vagyok avval hogy az RCA ferdén van.. de így adta magát a rács..
A kondi és a graezt-nek nem akartam panelt A ledek nekem is tetszenek főleg hogy esztétikus a kivágás is
Nekem tetszik. Az első képen a jobb oldalon lévő felső tápdoboz ki/be gombja sem gyengén van "beépítve"...
Én az ilyen nyitott dobozokat nem szeretem, mert nálam repkednek néha az alkatrészlábak, és bizony már a leglehetetlenebb helyeken is találtam. Amúgy ötletes, meg szép, csak ha ilyen dobozokkal vagy körülvéve figyelj ezekre.
Remélem nem veszed sértésnek, mert nem annak szántam!
Nem, nem veszem sértésnek.
De mint mondtam ez megrendelésre készült Nekem is PC táp dobozban van az orgonám de kellő távolságban a műhelytől, ráadásul nyáron le akarom költöztetni. Üdv! Idézet: „Ne hogy azt higgyetek hogy megszállott fényorgona építő vagyok, ez még (csak a) második.” Ja, ja, persze...! Én az órákkal vagyok pont így...
Ötletes, hobbi célra kitűnő!
Egy kérdés, a fényorgona kapcsolása legalább autómatikusan állítja a gaint? vagy mindig tekergetni kell, igazítani az aktuális hangerőhöz?
Köszönöm!
Nem, mindég utána kel állítani az aktuális hangerőnek.. Üdv!
Hmm.. Lehet benne valami
Mert úgy néz ki kell építenem még egyet
Eszembe jutott még valami, szerintem lefújhatnád a nyákot valami szürkés, ezüstös festékkel, úgy egyrészt fény nem jutna olyan könnyen át a nyáklemezen, így nagyobb lenne a világító felület. Másrészt profibb lenne a készülék megjelenése. Mutatok egy képet az általam épített lámpákról.
Köszönöm a tanácsot!
De én azért már szét nem szedem
Üdv! Haladok a nagyfesz generátorommal, az egyenirányító csöves lesz és rögzítő elemeket is szereztem hozzá. De még sok a tennivaló, hosszú az út az élesztésig. Pár kép:
Sziasztok!
Hát én ma végre készlettem a végfokom dobozolásával Pc házból csináltam elég sok átalakítással.Bár nem igazán elektronikai dolog de gondoltam megmutatom Bővebben: Link Többi kép ittvan róla
Sziasztok!
Amit én ''építettem'' abban ugyan sok elektronika nincs, de azért úgy gondoltam megosztom veletek! Ez a kis hangsugárzó-szerűség fizika órára készült, díszkrét elemekből. A szíve egy valamikori hangszóró állandó mágnese, e körül van a 17 ohm-os tekercs; egy kis mp3-as lejátszóról üzemeltettem eddig, ha közel hajoltam hozzá, elég szépen hallottam a cincogását... És végül egy pár kép, csak érdekességből:
És ezért mit adnak? 5-öst?
Kicsit többet: 10-est; reméljük!
De ehhez a válaszhoz tedd ám hozzá, hogy Te marosvásárhelyi vagy, és ott nem az 5-ös a legjobb osztályzat, - mint nálunk, - hanem a 10 -es!
Tökéletesen így van, hozzá kellet volna tennem!
Üdv! Készült egy szignálgenerátor. Magja egy Colpitts kapcsolás, melynek rezgőköri induktivitása, és visszacsatolása dugaszolható egy D-sub csatlakozóval. Ezek az alkatrészek el is férnek a PC-knél használt csatlakozó házakban. Frekvenciatartománya, nem RF tranzisztorokkal, eddig 300kHz-től 70MHz-ig terjed. Az 500pF-os hangolókondival 2-es frekvenciaátfogást értem el, ami alacsonyabb frekvenciákon kisebb, 20MHz-felett nagyobb. Az előlapi rajzon látható a hangológomb felett egy sáv, ide egy LED sort gondoltam, ami a kimeneti feszültséget indikálná, de ennek működését erősen zavarja az oszcillátor, igy ezt nem sikerült megoldanom. (A LED-ek a fóliaburkolat mögött lettek volna)
Az előlapot mivel tervezted?
Front designer 2.0...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |