Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Én már írtam ezzel kapcsolatban, de eddig nem érkezett válasz, nagyon fontos lenne. Egy dell 2000fp típusú monitorról lenne szó. A tápja jó. Bekapcsoláskor minden led ég és nem indul. Jó pár hét pihentetés után indul, majd egy idő után a gombok lefagynak, de kép van. Majd megint egy kis idő után ismételten kigyulladnak a ledek és az egész kezdődik elölről.....Mi lehet a baj???
Szia! Az elkókat nézted? Külső vagy belső tápos?
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy kaptam egy belinea 15"os monitort. Bekapcsolás után kb 5 másodpercig halk sercegést hallok, majd utána kikapcsol. Szétszedtem, nem láttam rajt semmi hibát. Összeraktam. Csinálja tovább. A kép sem jelenik meg szépen. Van valakinek ötlete, találkozott már valaki hasonló problémával? Javítható? Köszi!
Közben tanulmányoztam a fórumot. Miután a sercegés abbamarad és a kép is eltűnik, változatlanul világít a bekapcsolást jelző led. Zseblámpával bevilágítottam hátulról, és a kép ott van továbbra is. Viszont annyi még van, hogy rózsaszínes a kép. Ha háttérvilágítás, akkor honnan lehet szerezni neon-t a gépezetbe?
Szia!
Innen beszerezheted a lámpákat:Bővebben: Link
szia, köszi a linket. A rózsaszínesség is emiatt lehet vagy az teljesen más probléma? Köszi! Illetve ha valaki szerint nem ez a probléma, kérem ha tud valamit segítsen, Köszi!!!
A kábel csatlakozóját kéne megnézni érintkezik e a videókártyában rendesen! Meg kell próbálni a gépen a színkezelésben állítani a piroson (kicsit lehúzni)
A rózsaszín kép az az valóban a csatlakozó hibája lehet-magam is ezzel küzdök,aztán megmozgatom a csatlakozót és akkor jó a kép--,de amikor ez a hiba fenn áll akkor a jel nélküli állapotban -ha közben kikapcsoljuk a gépet-a "No signal" felirat a monitor közepén teljesen hibátlan színnel látható!
Így, ha a "no signal" is rózsaszín ,az nem a csatlakozó hibája,mert ezt a feliratot a monitor állítja elő! gyuszuSS
Szia, értem. Azt hiszem az normálisan megjelenik. Ha viszont mégsem jelenik meg jól, akkor mi okozhatja a gondot? Sajnos most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni. Másrészről a videokari kimenetig tuti jó minden, mert a tv-t kikötve szépen bejön rajt a kép.
Bizony öreg fénycsövek képesek rózsaszínes háttérvilágítást produkálni.
Bővebben: Link
Újra megy a Samsung SyncMaster 940N. Ma megjött az inverter trafó, a cseréje után teljesen tökéletesen működik a monitor. Kicsit aggódtam, hogy talán mégsem a trafó, de mostmár tudok örülni a sikeres javításnak.
Néhány felvétel a működő monitorről.
Szia! örülök,hogy sikerült! Nekem is hasonló monitor van mit meg akarok javítani és az lesz a műhelyes itt a szobámban meg egy Mirai 19"-os van ezen szeretek tervezni mert jól látom hátradőlve a székemben is! A CRT monitorokkal nem is foglalkozok egy van vésztartaléknak a többit elosztogattam meg kidobáltam
Szia, köszönöm a hsz-eket, még annyit kérdeznék, hogy nem lehet hogy az inverterem sz@rt be? mert serceg valami. Mérni még nem tudtam, csak a sercegés miatt kérdezem. Hétvégén rámérek, de addig hátha tudja valaki a frankót. Köszi.
Lehet, hogy a csatlakozó húz át a fénycső végén, és annak a hangját hallod.
Sziasztok, szétszedtem a monitort, megvan a rossz fénycső is, de a hqvideo-n kapható 350x2,6-os mérettel szemben ennek az átmérője 2,2mm, mit lehet tenni? honnan tudnék ilyet szerezni? köszi
Nagyon szoros a tok, amiben volt a vékony cső? Vastagabb nem fér bele?
hát elég szoros, de lehet hogy épp beférne. Feltéve hogy nem baj ha a két cső összeér. Állitolag a sini kft-nél 2.4-es csövek is vannak, bár én ott nem találtam. Elvileg még olcsóbb is lenne.
Üdv!
Kaptam ma egy IBM LCD monitort azzal a panasszal, hogy nem indul a monitor csak nagyon ritkán, és néha villognak a csövek. Egyből táp gondra gyanakodtam. Elhozták és szemügyre vettem. Sajnos a táp panelnek nincsenek feltüntetve a feszültség értékek amiknek lennie kéne. A főpanelre 3.3V-nál nagyobb feszültség nem megy. Gondolom ez már eleve érdekes. Ennél mind csak kisebb, 1, 2.2 V és ilyenek jellennek meg és ezek is ingadoznak. Sajnos már a tápon is van pár smd alkatrész. Szerintem valahol a trafó primer oldalán ütött be a csőd, mivel sehol semmit se lehet mérni a szekundereken. A primer oldalon található pár BC tranzisztor egy FET és egy 8 lábas kapcsolóüzemű IC, na meg jópár ellenállás és kondi, és egy visszacsatolás optóval. Szerintetek hol kell keressem a hibát a primer oldalon (FET, tranyók, IC) és hogy? Vagy egyáltalán bármi vélemény az általam felállított diagnózisra jó lenne. Sajnos felszíni károk nem látszanak. Köszönöm elore is.
Szia!
Mi a típusa?
Szia!
Pár kép. Remélem ezekre az adatokra gondolsz. Az első képen a tápegység paneljének hibás, primer oldala van.
A szokásos elkócserékkel végeztél?
Nem Csak egy elektrolit van a panelon, vagyis kettő, de a puffer az funkcionál. A "nem elektrolit" kondikat kicsit nehézkesebb lesz helyetesíteni, de azok elvégre nem száradhatnának ki, vagy más is történhetett? És ha az az egy elektrolit kiszáradna ennyire leromolhat a hatásfoka? Lényegébe 50 beindításból egyszer mutat életjelt.
A tápegységben csak kettő elkó van? Kérlek készíts még képeket a panel(ok)ról.
A bekeretezett rész a primer oldal. És ahogy nézem a pufferen kívüli másik elektrolit elkó is csak szűrésnek van betéve az IC-nek. Több elektrolit elkó nincs.
Ha jól látom akkor van egy pár púpos kondi is, azokat is cserélném.
Akkor ezek mik? Savanyúcukorkák? Bizony, szinte mid rossz (púpos).
De ezek a szekunder oldalon vannak már és már a trafó szekunder leágazásainál nem mérni semmit, csak nagy ritkán. A hálózati puffer meg nem púpos és hibátlan, 315V-ot mérek rajta. Nem azt mondom, hogy a szekunder oldali kondik mind épek, de már a trafó szekunder oldalán nem észlelni semmi működésre utaló jelt, ebből gondoltam, hogy a primer oldalon van a fő gubanc, és ott csak két elkó van és kivettem és megmértem és jók.
Ha a szekunder oldalon nincs sima egyenfeszültség, hanem nagyfrekis impulzusok a kondihiba miatt, akkor a tápegység szabályzása is csődöt mond. Cseréld ki az elkókat (mindet), és figyeld meg jó lesz.
Rendben. Amúgy ha egy kondi púpos az mennyire biztos, hogy hibás is? És ha a kondikat kiveszem, mérek zárlatot és kapacitást és megegyezik a rajta feltüntetett értékkel?
Cseréld ki őket. 105°-osat építs be! Most nem a filozofálás ideje jött el!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |