Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hopsz, akkor ezt elnéztem.
Mostmár ezt is tudom! @variszabi: Offnak offja: Van a memóriáknál is ilyen jellegű hiba. Sok használat után jelentősen nő a memória olvasási hibák száma. Ezt egy ideig lehet szoftveresen korrigálni, aztán már nehezebben.
Jólvan na...
![]() Leállok! ![]() ![]()
Látod ezért jó a templomban harangozni mert ott egy-két ujj az nem probléma. Ez is hangszer..Csak egyet nem szabad félreverni mert annak futás a vége.
![]()
Inkább tűrt kategória. Egy két gyors válaszváltás esetéig.
Mától van egy új kis háziállatom. Még csak most kelt ki a tojásból
![]()
De jó lenne, ha nekem is ilyen kicsi lenne a feleségem...! (házisárkányom)
![]()
Csak nem Szabi83 első turnusából való?
![]()
csak az a baj, hogy én nem értem. :no:
A mágneses topicban tombol az elmebajnokok harca:
Idézet: „.A föld 30 Km/ó sebességének és a centrifugális erejének köszönhetően nem repülünk ki a világűrbe .Ez jó dolog mert ha elejtünk egy szerszámot akkor mit kéne érte nyújtózkodnunk (világűr)” ![]() Valamiről nagyon lecsúsztam. Írtak valahol róla, hogy érdeklődés hiányában betiltották a gravitációt, vagy mi?
Ááh, csupán a mai fizika oktatás már más, legalábbis a most felnövőfélben lévő generáció általános tudásából ez szűrhető le. Most már nélkülöz minden tudományos alapot, sőt szembemegy a józan ésszel. és a "márpedig ennek muszáj működnie" a varázslatos kifejezés (lásd RIAA topik egyik moderált hozzászólása) . Ma - agyi gellert kapott Gyurinak köszönhetően - "mukodj" az általános kifejezés. Persze az elektronika kezdőknek című könyv elolvasása után is jó a ráolvasás az össze heftelt 500 wattos erősítőre - mukodj! Mukodj helyett fustolj.
![]()
Mi a probléma? Most azt akarod mondani, hogy a héliumos lufi, nem a centrifugális erőtől száll fel? :whistle:
![]() ![]() ![]()
Az előző hsz-ed után nem jutok szóhoz. Fel kell dolgozni a kapott nagy mennyiségű információt.
![]() Szerk.: Amúgy itt meg esik a hó. ![]()
Fatal ERROR!
The Human brain is REBOOTING! ![]()
ö, én csak azt akartam, kérdezni, hogy ez kocka alakú földeknél is így van?
![]()
No meg virágföld esetén? :peace:
(Egyre több kérdés merül fel ezzel az elmélettel kapcsolatban!)
Érdekes meglátás, a Bolyai geometria (n)agyonfejlesztett permutációja. Óriási lépés a féreglyukelzáródások feloldásának, prof. Tisasen által félig megoldott elméletének teljes kibontakoztatásához. Minden relatív, vagy ahogy Quasimodo mondta: a specialitás ferde szemszöget okoz.
Sajnos én hiába magyaráztam otthon anyámnak, hogy annak a fekete pontnak a füzetemben valójában nincs is kiterjedése, tehát nem is látni
![]() Egyébként él még a Stephen Hawking? (Most nézem 2008-ban még publikált valamit)
Csak az a baj, hogy az idézett komment egy idősebb, elvileg tapasztalt embertől való. Na mindegy.
Azért rémes, hogy sok ember az alapvető dolgokkal sincs tisztában. Persze, akit nem érdekel, az ne ássa bele magát mélyen, mert megutálja. Én is csak azért kutakodtam egy keveset a kvantumfizika területén, hogy jobban megértsem az űrben fellelhető fekete lyukakban lezajló folyamatokat, ami csak elmélet, de engem érdekel. De könyörgöm, hogyan jut el ember addig, hogy a Föld mágneses tere tart minden tárgyat a felszínen, meg hasonlók? Most ehhez már mekkora kreténnek kell lenni?
Ha már pont: 2010-01-01 Pontgyűjtés
Az a C64 tápegység odaba...
![]() Szerk.: Sőt...lásd csatolmány.
Magyarország ellenállása 2,9 megaohm.
Urak, egy nyelvi kérdésem lenne, ugyanis lépten nyomon ebbe botlok, és nem tudom, mi a helyes. Lényegébe a PIC - ről lenne szó, illetve a nevének a helyes kiejtéséről.
Ha azt mondom PIK akkor az IC-re asszociálva butaság, mivel arra se mondjuk hogy IK, ha azt mondom PéÍCÉ, gondolom, ez a Programmable Integrated Circuitot jelenti, márpedig az IC- kiejtése miatt akkor ezt így kell ejteni, nos ha így mondom, akkor kitör a röhögés, a PIC- ejtve meg mókásan hangzik, és akkor még ott vannak a leírt formái, amit a helyes kiejtés hiányában nem tudunk helyesen ragozni sem. PIC-kel, vagy PIC-el , vagy PIC-cel. Szóval mi a véleményetek erről? |
Bejelentkezés
Hirdetés |