Fórum témák
» Több friss téma |
Mi kizárólag az eszközökbe rakjuk az ellenállásokat.
Kivétel nélkül DEOL. Azt tudom, hogy a kábelt rövidre zárva átverhető a riasztó, ha rosszul van benn az ellenállás, vagy nincs is benne. De hogyan zársz rövidre egy olyan kábelt, ami nem is látszik... Csőbe belehúzva pl. A szirénákat kizárólag úgy szereljük fel, hogy a kábelt takarja, tehát sehogy sem tudsz hozzáférni. És ha esetleg hozzáférsz bármelyik kábelhez, akkor mi a biztosíték, hogy a megfelelő kábelt zárod össze? Hiába méred meg, melyik vezetéken végén van 12V a zóna kimeneten ugyanúgy ott van. Főleg, ha nem a megszokott színeket használod az eszközök táplálására. Ha pedig minden vezetéket egyszerre összezársz, akkor aPTK letilt, így sem táp, sem zóna kimeneti fesz. nem lesz, szintén riasztási állapot, plusz AUX tamper riasztás. Aki ért valamennyire a riasztók lelki világához, az nem is próbálkozik a vezetékekkel. Tippeket nem írok szándékosan ide a fórumba! A lényeg az, hogy ha rendesen ki van építve a vezeték nyomvonal, és az eszközökben rendesen benne vannak az ellenállások, akkor minimális az esély arra, hogy kiiktassa a rendszert.
Lehetséges. PGM attribútumoknál keresd.
Beállítod a PGM üzemmódját, utána az attribútomoknál a működési módot.
Igaz, ha szabályosan van felszerelve. Láttam már sziréna kábelt csatornában, vagy gázcsőhöz fogatva. Én úgy mondanám, hogy aki ismeri a lelki világát nem a kábellel kezd. Még egy tipp a sziréna felszereléséhez: Lehetőleg minél több oldalát határolja valami (pl. a tetőcsúcs sablondeszkája), hogy pl. fúróval ne lehessen hozzáférni (Nem fejtem ki itt miért, aki telepít tudja).
A DEOL-lal egy bajom van, hogy egyes helyeken szeretik ha szirénázik az érzékelők megbontásakor. A DSC új sorozata meg csak hibát generál. Mondjuk PGM-et lehet rá programozni, de plusz macera, viszont kevesebb ér, illetve kábel (6x0,22 elvisz három érzékelőt). Ettől függetlenül mi is DEOL-t használunk.
Sziasztok!
Tell compact GSM-et szeretnék rákötni DSC 1832-re. Tudom közvetlenül is rákötni a központra, vagy kell relét betenni valahová? Köszi.
Kell relé.
A sziréna kimenetre, és a 3-4 vagy 4-5 pontokat kell rövidre zárni. (programozás függő)
Köszi a választ, sejtettem hogy kell.
Ha nem gond és megtudnád mondani a PK5500-t át lehet magyar nyelvűre állítani?
A <> billentyűket folyamatosan nyomvatartod,
előjőn a nyelvválasztás menü. A programozói lap végén ott vannak a kezelők programozásai.
sziasztok!
Szeretném megkérdezni ,hogy vettem belső szirénát hogyan kötöm be? dsc 1616
Pozitív vezeték Bell+
Negatív vezeték Bell- ![]()
Szia!
Szerintem meg tudod spórolni a relét, használd az egyik pgm-et! Tibi
Mármint a szabotázsra generál hibát? alapesetben igen. De éles állapotban ordítani fog a rendszer, és a DSC-t is programozhatod hangos szabotázs jelzésre
6X022 kábel 4 érzékelőt visz el DEOL-ban :yes: Sajnos a sziréna elhelyezés nagyon vátozó. Ahol könnyen bánthatják, és sikerül a megrendelőt rábeszélni, oda dupla kültérit rakunk, jó messze egymástól. Ha még jobban sikerül a rábeszélés, akkor "kifúvás" védett sziréna megy fel. Ez már elég. De a biztos módszer a GSM kommunikátor, ugyanis ezt nem tudják szabotálni, nem futkoznak az "orkok" GSM zavaróval. Szirénánál nem szoktam spórolni az erekkel, az eszközöknél is inkább az egy kábel egy eszköz szerelést követem, de sajna rákényszerülünk néha az egy kábel több eszköz szerelésre. De nem szeretem, nyűgös a kötözés, több a hiba, és nem a kábel ára a meghatározó egy rendszeren.
Persze, éles állapotban ordít szabotázsra, de nekem az kéne, hogy hatástalanban is ordítson. Nagyon le vagyok lassulva, hogy visz el 6x0.22 4 infrát külön zónán? 2 ér a tápnak, 1 a com és a maradék három a három infra egyenként DEOL-ba.
szerintem ha pl. a COM-ot vagy valamelyik másik szálat az árnyékoláson vezeted el, akkor négy infra is elfér, de ez már nagyon nem elegáns megoldás.
Árnyékoláson nem viszek semmit, nem véletlenül van az.
Pedig egyszerű.
A COM és AUX- Black , az ugyanaz a negatív pont. Mérd ki simán szakadás vizsgálóval. Így elég 3 ér egy mozgásérzékelőnek. Plusz, zóna, és a COM/negatív. 100% működőképes, volt ahol kénytelenek voltunk így megvalósítani kötést, a tulaj kitalálta, hogy kell neki még üvegtörés érzékelő is, így egész könnyen megoldottuk. Tehát a negatív szálat csak simán átkötöd az infrán belül. A központ COM pontjait nem kell ekkor bekötni. Ekkor viszont az árnyékolást feltétlen illik rendesen a központnál bekötni. (földhurok mentes kialakítás fontos) Azt hittem, ez ismert módszer. ![]() Hatástalan állapotban való ordíttatásnál Az EOL is elég, a zónát, amire kötöd 24 órás zónára kell programozni.
Nem tenném én sem, csak próbáltam megfejteni a 4 infrás megoldást.
![]()
Akkor végül is ugyan oda kötöm mint a külső szirénát
![]()
Mondtam, hogy le vagyok lassulva
![]() Igazad van tényleg 4. Tudtam, hogy össze vannak kötve, de még soha nem használtam, így nem is ugrott be, hogy erre gondolsz.Ugyan ez van a kezelői zónánál. Igen-igen, de nem viszek külön zónát a tampernak, hanem deol-lal vannak lezárva, akkor van az, hogy hatástalanban zónahibát dob és nem riaszt. A ilyen helyen szoktunk PGM-et ráprogramozni. Bocsi ha nem voltam érthető. Nem megoldást kerestem, csak megemlítettem, hogy ezt nem szeretem a deol-ban ![]()
Ja, akkor félreértettem. Én is le vagyok lassulva... ez a tavaszi tél
![]()
Én nem mértem meg még a készüléket,
ezek szerint a com és negatív pontja ugyan az ? Ebben az esetben tényleg meg lehet spórolni.
Ha meg tudnátok mondani mi a hiba a következő esetben az megköszönném:
PC1832 próbálom élesíti (PK5500) ami nem sikerül, hibaként nyitott zónákat ír. Valamit nem jól állítottam be? Köszi előre is.
Hát ez így eléggé kevés.
Sok minden lehet.
A hiba maga a nyitott zóna. Nincs jól bekötve, nincs jól beállítva a zóna opció, nincs kiprogramozva a nem használt zóna...
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy 1864 /v4.23 eu/-t sikerült e már valakinek DLS szoftverrel frissíteni. Az előző 585-el semmi gondom nem volt, de ez most nagyon nem akar összejönni. Végigolvastam a forumot, de sajna nem segített. ATEN usb-s átalakító van konfigurálva default beállításokkal, amivel pl telcsit at parancsokkal tudok vezérelni, de a 1864 valamiért nem akar vele beszélgetni. *8*5555*499*5555*499 kiírja, hogy DLS letöltés folyamatban, de nem történik semmi és csak folyamatosan várakozik a kapcsolat prompt. Ha valakinek van tapasztalata, kérem segítsen. Köszi: Péter
Köszi, már sikerült beállítani a zónákat.
Most az a gondom, hogy Tell Compact GSM modul riasztás esetén felhív, viszont a rögzített üzenetet nem hallom csak sistereg. Közben az értesítés Led (piros-zöld) villog. A hívást nem hagyja abba, csak abban az esetben ha a program gombot megnyomom. Riasztásról eseményt is küld SMS-ben. A gond az hogy a hívást ismétli többször is. Az igaz hogy távfelügyeleti számnak és első mobilszámnak is ugyanazt a mobilszámot adtam meg. Viszont már próbáltam nyugtázást/nyugtázás nélküli beállítást is nem reagál csak ha megszakítom a hívást. Majd újra hív...
Amit leírtál azt jól csináltad. Ellenőrizd a port és egyéb beállításokat az Eszközök/Modem konfigurációban. Ha az jó, akkor próbáld meg a DSC-sek által adott MOXA átalakítóval. Én azt vettem tőlük, korábban nekem sem ment, azóta mindig.
Tegnap ismét probálkoztam a dsct programozni, 301 opcio hogyan kell a telefonszámot beprogramozni, kell HEX a szám elé és után.Addig gyakoroltam hogy *8 kodott nem fogatta, 1óra mulva ismét müködött,és most nem tudom hogy van tel.szám vagy nincs, az bisztos hogy IT mini sms-t nem küldött és nem is hivott fel riasztáskor,ott tartok lassan, hogy szakembert kell hivni. üdv Pityu
Sziasztok. Paradox-al kapcsolatban, esetleg tudna valaki segíteni? A PC-röl programozás érdekelne, kábel rajz, progi, stb..
Pont az a gond, hogy a gsm leírásában nem szerepel, milyen számot kell beírni az aktiválásához.
Cseszegetni kéne az eladót, hogy adjon hozzá normális leírást. Legalábbis szerintem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |