Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali mindenki
Szeretnék venni kondenzátort,már van kettő.Autóba hifihez használtam,de nagyobb zenét raktam be.Gondoltam beszerzek még párat.De nem találok. + A kérdésem honnan, és hogy jó ez egyáltalán erre a célra. tipusa: SPRAGUE POWERLYTIC 36DE 83000-15DC 8908L 0504 MADE IN U.S.A. +95 C Mindent leírtam,köszönöm előre is a segítséget.
Ezt a kérdést már egyszer feltetted!
Ha jól látom akkor 83000µF/15DC a kondenzátor kapacitása. Jobb lenne egy 20 vagy 25V-os, mert ez a 15V ez igen határ eset. Remélem valamennyit tudtam segíteni.
Hello, egy havertol kaptam egy egyszerü labortáp rajzot, megépitettem és valami oknál fogva nem tudom szabályozni a kijövő egyenáramot, már több potenciométerrel is probálkoztam, de valaki oknál fogva nem lehet szabályozni. Mi lehet a probléma?
500W-ot hogy nem lehet "állat módra" hallgatni. Az még egy nagy teremben is sok. Kocsiba meg kegyetlen sok. Egyik havernak is 600W-os a mélyládája a kocsiba(bár tuti nincs annyi) és olyan szinten adja a mélyet, hogy majd leszakad a fejem
Még megpróbálhatod autós boltokban is , ahol autóhifi dolgokat árulnak. 1farádos és 16-os kondenzátort kérj.
Van ára. Szerintem autós boltba jóval olcsóbb.
ok
Vágom a spec kondikat,de nincs rá keret. Köszi hogy szántál rám időt.
Vagy még esetleg ebből vagy négy darabot párhuzamosan és akkor is több mint a semmi.
Nagyon sok végfok - hangszóró kombinációt teszteltem. Volt, hogy az erősítő teljesítménye 10-szerese volt a hangszóróénak, mégsem égettem le eddig egyetlen hangszórót sem. Az a titka az egésznek, hogy ha egy picit is torzít a rendszer, vissza kell venni a hangerőből.
Másrészt az, hogy mi van ráírva egy hangszóróra, vagy egy erősítőre, sokszor nem takarja a valóságot. A legtöbb gyártó erősen felfelé kerekít.
Igen ez náluk természetes, hogy "rácsalnak" a valós adatra. A hangteknikához annyira nem értek, de azt mondták, hogy 25%-al legyen nagyobb, én meg nem kérdeztem, hogy miért.
Hát... Képet sajnos nem tudok most jobbat fel tenni, de teszek, amint tudok, a működési leírás meg röviden annyi, ami be lett linkelve.
Vannak hangszórók, amelyek lengőcsévéje el is tudná fűteni a ráírt teljesítményt, de a mozgó alkatrészei (membrán, membránszél, pille) nem birkóznának meg a kitéréssel. Találkoztam már 300W-os hangszóróval, amely 50W-nál már torzított. Később kiderült nem az erősítő hibájából.
Persze, sok mindentől is függ! Én nekem nem sok dolgom volt még hangszórókkal, helyesebben egy MNc-vel és egy SAL-al. Az MNC 300W RMS volt és hidalt TDA7294-el ment. Háromnegyerd hangerőig nem is torzított utána már elég csúnya volt a hangja, szóval olyan 150W-nál kezdett torzítani. Nem mértem műszerrel azér irtam, hogy kb.
Hello!
Nem tudjátok,hogy az RGB ledem mért csak ezeket a színeket tudja:R,G,B,G+B?
Színenként külön áramgenerátort ( előtét ellenállást ) használsz?
Hali
Nem lehet tudni mi van a Te kapcsolasodban. Ez pl csinal minden szint: RGB Led . Es egyszeru. Udv Vili
Szia!
szerintem ezek a kütyük tárcsakondival mennek, mert azok képesek bazinagy kisülést produkálni. pl: "plasma booster" keress rá a youtobe-n üdv szabolcs. (de lehet, hogy tévedek)
Hi
Egy tv-ből van EZ, és találtam itthon már nem tudom minek a tápjába volt egy ilyen STR D6008Y (SK3720). Kinézetre ugyan az és a funkciója is az volt az előző környezetében (trafót hajtott). DE viszont nem találok róla semmit, mintha nem is létezne! Tud nekem valaki segíteni ebben?
Sziasztok.Tudna nekem abban segíteni valaki h h tudok egy régebbi 5csatornás keverőt a PC-re kötni(pl virtual dj-vel szeretém használni).nekem milyen dolgokra lesz szükségem ehhez?
és ténylegesen 2hangkártya kell hozzá vagy meglehet oldani máshogy is?
Sziasztok!
Sajnos a tachográf topicban korábban olvasgató mesterek még nem tudtak válaszolni, ezért belinkelném a hozzászólásom nektek, hátha valaki tudna válaszolni. Ha van valakinek ötlete nyugodtan válaszoljon a tachográf témába, hogy ott legyen meg a válasz. És végül a hozzászólásom: Bővebben: Link Köszönöm!
Üdv!
Egy relére ez van írva: AC125V/15A; DC24V/15A Ez tudna kapcsolni pl: AC230V/1A-t vagy pl DC48V/2A-t? Gondolom azért 125V, mert átütés jöhet létre, na de a kisebb egyenfeszültséggel mi helyzet? Köszönöm!
Szia!
Egyenáramon nagyobb az érintkezők igénybevétele (szikrázáskori anyagvándorlás), mint váltóáramon. Ezért kisebb a maximális megengedett üzemi feszültség egyenáramon.
Sziasztok!
Megszeretném épiteni ezt H-híd . Az lenne a kérdésem ha én csak 4,5V-ról használom kell e valamit változtatni? Gondolok itt a tranzisztor bázis ellenállására. Hogy is kell azt kiszámolni? Elöre is köszönöm a segitséget
Sziasztok!
Azt hallottam hogy MC4558-as IC-ből lehet erősítőt "kreálni". Ha esetleg valaki tudna nekem egy működő kapcsolást feltenni annak nagyon örülnék. A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
Méghozzá sztereót! Hisz ez egy erősítő IC. De maximum fejhallgató erősítőnek elég.
Ez jól hangzik... Fejhallgató erősítő az ok de ez kb. hány wattot jelent? Van esetleg egy kapcsolási rajzod?
Kb 2×70 - 100 mW -ot, de 2 kohm -os fejhallgatóra!
Köszi!
Tudom! Egyenáramot nehéz megszakítani. De a kérdésemre nem válaszoltál ezzel sajnos. Kérdésem továbbra is áll: Ha a max 24V/15A, akkor lehet-e használni pl 48V 2A kapcsolására?
Hali
A MC4558 (LM1458, KA4558, AN1458) sima kettos muveleti erosito. Nem nagyon alkalmas teljesitmeny erositonek. De a neten van ra sok kapcsolas. probalj meg keresni. mc4558 adatlap. Udv Vili |
Bejelentkezés
Hirdetés |