Fórum témák
» Több friss téma |
hangszínszabályzó előerősítőként szeretném asználni egy szimmetrikus tápos LM1875-tel épített erősítő elé. Mikor megláttam a +- bemenetet, felvillanyozódtam A hangszínszabályzás a lényeg, meg a +- jel kezelése.
Kössz a segítséget!
Úgy tudom hogy a szimmetrikus tápos erősítő tud mit kezdeni a GND-től + illetve - potenciáljú jellel, ezért lenne fontos a - + bemenet kezelése.
ezt amit találtál:
eloerosito hangszinszabalyzoval tőkéletes neked! a tápnak, nem kell külön táp.. elég, ha az lm1875 tápjára teszel zéneres tápot, vagy 7812 és 7912-t. üdv [off]nem értem, miért jelent ez olyan nagy problémát :nemtudom:
Az LM1875 2*25V-ról megy (lehet az 2*30V is), ennek meg 2*10V kell. Ezt feszültségosztóval gondoltam megcsinálni. Azt nem tudom hogy ez képes e a földhöz képest + illetve - jelet is szűrni (mert a jelforrásból úgy tudom az jön, és elméletileg a végfok is tud ilyet)
Nem tudod miért van az NE5532-esen + bemenet, nem lenne egyszerűbb a földre kötni? (mert általában - a jel és + a föld)
Az érdekelne hogy pontosan miért jó a + - bemenet ha van föld is?
hmm
A ne5532-nek van: 2 opája (műveleti erősítő) műveleti erősítő-nek van: +in - nem invertáló bemenete -in - invertáló bemenete out - és a kimenete ez már 6 láb!!!! és a +15V(8-as láb) és a -15V(4-es láb) nak a tápja.. remélem érthető volt... ha nem akkor egy kis doksi a műveleti erősítőről üdv
Kössz a doksit, most már mindent értek. (lehet hogy ezzel a doksival kellett volna kezdeni, nem tettem volna fel annyi buta kérdést meg rajzot )
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Tudna nekem abba valaki segíteni hogy kellene nekem egy nagyon jóminősígű előerősítő! Lehetőleg tranzisztoros ! Mert az ic-sekkel nem vagyok elraggatatva ! Előre is kösz!
hello itt van nehany >
Egy Ketto Harom Negy ki sem masolom, az osszeset es meg tobbet itt > Eloerositok, biztos talalsz majd kedvedre valot hello
Összeraktam az előerősítőt, de nem szól. Teljesen a rajz szerint csináltam http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/%21kapcsolasok/audiotechn...it.gif
Van mart nyákom is, de kipróbáltam légszereléssel is. Sehogysem akar összejönni. Azóta már csináltam egy hagszínszabályzót, csak a rajta átmenő jel halkul ezért erősíteni kéne rajta kicsit. Lerajzolná nekem valaki hogy kell bekötni az NE5532-est hogy csak erősítőként működjön? Köszi!
Hi!
Én is elkezdtem építeni az lm1036-os előerősítőt, csak gondom akadt az anyagbeszerzéssel...Nem árulnak 390nF os kondit, amit az alapkapcsolásban írtak. Milyet tegyek be helyette? 330nF, vagy 470nF? Ant
Senki???
Tudjátok a lomex sem árul egyedül a HQnedis, és hát pécsi vagyok, így elég kevéske a kínálat. A Resonatorban és a D-audióban néztem,ezek a legjelentősebbek, szóval milyet kellene használnom, mert azon a helyen van ez a kondi, hogy bass capacitor(6, 15 láb)szóval elhangolódik, ha nem ilyen érték van? ti milyet használtatok?
2 db 220nF párhuzamossan ez így 440nF, vagy 4db 100nf párhuzamossan..
És nem jó 470nF vagy 330nF, így elhangolódik?
Tudod, mert így, ha sokat kötök ide oda kissé ronda lessz
azt se tudod, miért van ott, éppen 390nF, miért pont annyi
lm1036 adatlap 4 -dik oldalon tudod számolni... üdv
Szóval, ha én mást használok mint 0,39uF, akkor az 40Hz és 16kHz között sokat fog torzítani, vagy nem lessz a maximum 15dB, vagy mivan???
Visszhangozni fog???
NEM, de láttom nézted az adatlapot picit
390nF = 40hz 10nF = 16khz itt szabályozza, azaz emeli ki vagy vágja a frekit. üdv
Szóval, ha 470 nF lesz akkor alacsonyabb lesz a bigyusz értéke mint 40Hz? (bigyusz )
Hi!
Nem biztos, hogy jó fórumot választottam, de szerintem ez áll a legközelebb a problémámhoz, szerintem!! Tehát, én a számítógépem kimenő jelét szeretném "3részre" szétosztani. Ehhez szeretnék valami kapcsolást vagy magyarázatot! Eddig egy sima elosztóval volt elosztva, de így nem valami jó!!! üdv: stefi
hi!
Kaptam ilyen ssm2019-es Ic-ket és ebből szeretnék előerősítőt építeni. Elvileg mikrofon előerősítő, de remélem nem csak arra jó.
Hi!
Bátorkodtam új témát nyitni, mert az előerősítős topikok elég kihaltak. Kaptam havertól ilyen ssm2019-es ic-ket és ezekből szeretnék előerősítőt építeni. Mellékelem az adatlapját. Lehet ebből nem mikrofonelőerősítőt csinálni? A válaszokat előre is köszönöm.
Idézet: téma ide áthelyezve! „Előerősítő SSM2019-ből”
Persze, hogy lehet..., a 4. abran van is egy peldakapcsolas 48V-os kondenzator mikrofonhoz.
Bar, ahogy elnezem az adatait, bun lenne ezt az IC-t hasznalni egyszeru mikrofonhoz(tenyleg milyen mikire gondoltal ?), olyan jok az adatai... Idézet: „ebből nem mikrofonelőerősítőt csinálni”
Azt csinálsz belőle amit csak akarsz. Az adatlapján nincs, hogy csak mikrofonhoz......
Éppen ez a bajom, hogy az adatlapján mikrofonelőerősítő kapcsolás van és hogy kéne azt átalakítani, hogy ne legyen ekora az erősítése. Mp3 lejátszó jelét kéne erősítenie.
Hehe..., szakmai artalom...
wins: Ott van az adatlap I. tablazataban az erositesre vonatkozo Rg beallito ellenallas erteke az erosites fuggvenyeben! Ha semmi nincs ott akkor nem erosit semmit(0 dB), ha 10 Ohm akkor 1000(60 dB)-t erosit... |
Bejelentkezés
Hirdetés |