Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
Tudja valaki hol lehet toroidot tekertetni Budapesten? üdv
Szia!
Én is kíváncsi lennék rá, hogy milyen a hangja... Jelenleg két videoton 2050e hangfalam van és nézelődtem gyáriak között, de ez a fostex, saját építésben talán kijönne 60000Ft/pár-ból is. Hol szerezted hozzá a hangsugárzókat? Melyik változatot építetted meg? Az állót vagy a bass-reflex dobozt?
Itt egy hely ahol lehet venni Fostex hangszórókat:Bővebben: Link
Köszönöm mindkettőknek. Igazából ezt a céget már megtaláltam, esetleg más cégre lettem volna kíváncsi, de gondolom ennél olcsóbban ezt nem lehet kihozni.
Ez az egyutas, szélessávú hangdoboz téma engem is érdekelne, csak hát itt egy kicsit off ...
Pedig igazán csak a "csövesek" tudják értékelni ezeknek a nagy érzékenységét...
[OFF]Vagy marad a másik út, hogy megfelelő teljesítményű csövest dobunk össze.
Igen-igen, ezt bizonygatjátok nekem már a kezdetek óta
Azt hiszem végre, megtaláltam a jelenlegi hangdobozom "teljesítmény igényét", vagy az enyémet?! Úgy 8-10W körül már minden zenére és hangerőre is megfelelő. Csak közben készült néhány kisebb teljesítményű, ám jó hangú erőlködő, és talán ezért is, időről időre felmerül bennem a kérdés, hogy mit nyújtanának ezek egy érzékenyebb hangdobozon... (Ilyenek viszont ma már nem nagyon készülnek, meg aztán az anyagi lehetőségeim is megváltoztak...) A fülem hosszú időn keresztül a többutas dobozokhoz szokott, abból többet is "elnyűttem" ezért tartok is az egyutastól...
Ezt már láttam valahol ! . érdekes szerekezet. De viszont ez csöves ! Szép kis motor ez !
Ha szeretnél csinálni magadnak ilyet, van hozzá csővem csak el kell jönnöd érte
Szia! Én az erősítőt sajnos már átalakítva kaptam AZ4 nélkül( a foglalatra volt odabiggyesztve 2 szál dióda). Az4 téden nézelődtem a neten és 2000Ft/db áron kicsit szerintem sok( a vicces az az,hogy az Az1 ami kissebb áramot bír drágább).
Mert gyakrabban keresik a rádiókba, és jobban elfogytak
Hát sajnos "kiment a divatból". Azért még nézelődök hátha tudok szerezni valahonnan mert semmiképpen sem szeretnék lemondani a csöves egyenirányításról. A py88-al csak az a bajom,hogy 30V a fűtése és azt nemnagyontudom előteremteni,maximum feszültségtöbbszörözővel de az nem egy elegáns megoldás
egy kicsit off, de mégsem mert ez is cső
Nem tudja valaki hol lehet cső adatlapokat letölteni ? Pl ECC 813 baromi erős kettöstriódának látszik. Meghajtónak biztos nagyon jó lenne Ezenkivül égen földön kerestem,( keressem) egy Telefunken szkópcső adatlapot, bekötést G 14 621 GH a bújkáló tipus Egy HTSZ gyártmányu HO 20, TR 4364-es szkópban van. A gépkönyvben D14H-250GH van feltüntetve, de ez van benne, és más a bekötése Minden infoért hálás köszönet előre is
Szia!
A netet turkálva több helyen az ecc813 megfelelőjének a 6463-at hozzák. Ennek az adatlapját csatolom. Én nem ismerem, de lehet hogy más már találkozott vele... Kapcsolásokra pedig itt bukkantam vele: Bővebben: Link Bővebben: Link
Szia !
Ismerem OZ2CPU oldalát, jó kis leirások vannak nála. Megépitettem ezt a szkóp órát, szkópon szépen ment, de CRT-re nem igazán sikerült rádrótozni, az eltéritésekkel gondom volt. Most pihen a cucc a műhelyben.Ha sok időm lesz majd tovább foglalkozom vele. Ha megépited, AD7302-tőt tudok küldeni, van egy fölös példányom. Üdv! Luki
Szia !
Teljesen korrekt az a kétezer forint.... Majd azt nézd meg, amikor kifogynak az elfekvő készletek,akkor hol lesznek a csőárak Már az nagy dolog, hogy még beszerezhető. Üdv! Luki
Hallgatom a GU50-et, az egyik cső anódja mintha picit izzana a derékszög résznél, nem hiszem, hogy átlátszana a katód izzása az anódon. 410V körüli anódfesznél állítottam be 75mA-t. Dmelyiknél látom, hogy picit izzik, nem érzek a csőnél nagyobb hőt. Amúgy tetszik a hangja, de még macis, ki kell űznöm belőle. Mélye is van rendesen, a magas meg valami tökéletes, nagyon jók ezek a hiperszilek. Képek lesznek majd, de még előlapja meg trafótakarója nincs. Azon is gondolkozom, hogy a hiperszileknek a lefogatóját befestem feketére, meg leszedem a csévén rajtmaradt piros lakkot és csak a hálózatit takarom le.
Szia!
Az az izzás, az nem valami lilás fényű derengés? Olyat nekem is produkál, de azt mondták, hogy az nagyfrekis gerjedés. Én még nem csináltam vele semmit, úgyis átépítem.
Nem, a lilás szerű az a G2-nél van, én meg kívül látom az anódon. Amúgy az azért van, mert új a cső, és valami maradt benn, egy idő múlva el fog múlni. 6P3S-nél, vagy 6L6-nál ez viszonylag sokáig megmarad, azt mondják, na majd kiderül a 6P3S PP-nél.
Értem ,akkor e miatt nem kell aggódnom...
Ahol van ilyen fény, tapőasztalatom szerint mindég megmarad. Újcső, régicső midegy
Régi cső nem vén cső!
Üdv!
Elkészült az El 84-es ellnütemű meghallgattam, nagyon jó! Gondoltam meg is mérem, a vártnál sokkal jobb lett az eredmény a mérés 2-4 és 7W-on volt az RMAA-val. A fotói a mellékletben, csövestől ez szerintem nagyon jó és nem több száz ezerbe került! Köszönöm a segítséget és Luki-nak is, főleg a jó kimenőt Fletának!
Üdv!
Nem láttam választ a kérdésre:"Van közöttük néhány fehér dobozos, logó nélküli EL84." Úgy emlékszem ezek jugoszláv csövek, azok jelentek meg jelölés nélkül a 70-es évek végén az ezermester boltokban jelöletlenül, akkor nagyon olcsón. Ma ilyen nincs
Nem ismert a gyártó, de kizárva:
Tungsram, orosz, Tesla. De a politikai váltásnak nevezett dátum (1989) - előtt is ide oda, politikai ideológia nélkül - gyártottak egymásnak mindent, még az is előfordult, hogy az anód keleten készült, a cső a volt Jugoszláviában, és AEG bélyegzővel került piacra. KÉSZ ÁTVERÉS. Viszont ezek még jó csövek voltak. Különben az "ellenség "nem vette volna át. |
Bejelentkezés
Hirdetés |