Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
köszi az oldalt én is igy gondoltam a műkődésüket.a tiedről feltudnál tenni 1 rajzot.kiváncsi lennék a kapcsolásra.
OK
Íme a jelenlegi rajz. Az új verzióban már egy másik PIC ketyeg Rádiósan kommunikál a beltérivel (870Mhz kötnyéke) Csak tápfeszt kell rákötni a lámpáról Az antenna az új tervezésben már a PCB-n lesz kialakítva a PCB fóliával. Gykorlatilag kb 8-10 cm vezetékezés. Ez jobban bejött mint az antenna chip Az új verziónál egy fej kb 35x40x13mm-es műanyagdobozban elfér
Az új verzió egyébként 2x5db LED-del fog ketyegni egy MOSFET meghajtóról
ez nagyon durva főleg ami a chipben lehet.letudod pontosan írni hogy hogy műkődik?
A készülék működhet blokkolóként és detektorként is.
Ezt a beltéri egység dobozán lévő kapcsolóval tudom kiválasztani. Bekapcsolás: Kpmmunikáció folyik a beltéri és a kültéri között, hogy van-e rádiókapcsolat Mivel a beltéri a szivargyűjtóról, a kültéri a lámpáról kapja a tápot, ezért ha a beltérit bekapcsolom ( gyújtáskapcsoló) akkor hívogatja a kültérit (egyben elküldi a kapcsoló állást, hogy blokkoló, vagy csak detektor üzemmód). Ha felkapcsolom a lámpát, akkor a kültéri fej veszi a jelet, beállítja a fej üzemmódját, majd visszaküldi a visszaigazoló jelet a beltérinek. A beltéri veszi a visszaigazoló jelet és pittyeg az üzemmódnak megfelelő szignált Blokkoló működés: Zavarvédelem miatt a PIC figyeli, hogy az egymás után következő impulzusok milyen időtávolsággal jönnek. Ha túl gyorsan, vagy túl lassan (90Hz-6KHz OK), akkor reset. Ha jó akkor az 5. után a PIC beindítja a LED-eket 300/800nS, 4 másodpercig. Közben rádión elküldi a risztást a központnak, ami jelzést ad az utastérben. Menetközben le lehet tiltani, illetve vissza lehet kapcsolni a blokkolást. Ez hasonlóképpen történik, mint a bekapcsolási kommunikáció
én nem szeretem a rádiofrekis átvitelt.szerintem a kábeles a biztos.egyébként jó az ötlet.szerinted hogy kellene megoldani hogy csak 1 fej kerüljön a rendszám fölé.ne kelljen 2 fej.
1 fej kevés lesz, nem az adás, hanem az érzékelés miatt.
Pl 100m-nél a FÁM III lézerátmérője 30cm, így lámpára mérve simán bemérnek. Még visszatérve a rádiófrekis előnyére a vezetékessel szemben: 1. Nem kell átkábelezni a tűzfalon. 2. Az összekötő kábel nem szed össze zavarjeleket (GSM telefon használatánál időnként beindítja a risztást). 3. Nincs kontakthiba (Még a legprofibbaknál is gyakran hallani pl LI, G8) 4. akár 10-20 fejet is felpakolhatok előre, hátra (szoftver beállítás kérdése)
a procival vezérled a fetet illetve a vevőnek az adóját.....ügyes vagy. a freki beállítást 8 lábú piccel is meg lehet oldani?
Nem semmi amit összehoztál! Minden elismerésem!
hát ez most mit jelent ?milyen tipussal lehetne?
Köszönöm
Az alábbi linken látható működés közben a kültéri. A hang a beltériről jön rádiós átvitel után http://www.youtube.com/watch?v=wALsd8tFjp0
8 lábúval nem tudod átvinni a kommunikációt.
Ennyi káb kell, mint amennyi be van kötve a rajzon Mármint ha a rádiós változatra gondolsz
nem akarok rádiósat.csak a vevő frekijét beállítani
Home Made Jammer barátunk csinát egyet 8 éábú PIC-kel.
Lapozz vissza
"a PIC beindítja a LED-eket 300/800nS, 4 másodpercig.
Közben rádión elküldi a risztást a központnak, ami jelzést ad az utastérben." Hát ez tényleg nem lehet egyszerű, erről szívesen hallanék bővebben.
Pedig egyszerű:
PWM-en nyomja folyamatosan a 300/800nS jelet(ez csak egy beállítás engedélyezése), majd mellette küldi a rádiós IC-nek a jelet SPI-on keresztül Az SPI és rádiós kommunikáci az már tényleg bobyi
Azt nem tudam, hogy a PWM ilyen magas frekit is tud. Ez zsír!
Az általam használt 18F1320 40Mhz-es örajellel járatva max 10Mhz-es jelet tud kiadni, akár 25nS széles impulzusokkal
Még csak 18f452-t használtam de a PWM modult még soha. De ami késik nem múlik.
Pedig hasznos dolog'
Mérés mikor lesz? Már nagyon várom az eredményeket
Az a baj, hogy egyedül kellene mindent megoldanom. A haverok nagyon elfoglaltak, ráadásul nekem is sok a munkám. Ráadásul úgy néz ki, hogy az ismerős mérőssel nem fog összejönni, tehát marad a boltos mérés. Az meg nem tudom mennyire lesz türelemmel x db próbálkozásra. Na mindegy jön a jó idő, talán egyszerűsödik a helyzet.
Te milyen progival csinálod a pcb-t.
Protel
Ez nem jó a ledek meghajtására? Szerintem a lézert is meg tudja hajtani.Bővebben: Link
Hogyne lenne jó. Nagyon korrekt kis cucc. Hol lehet beszerezni?
Köszi. És még az ára is jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |