Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó reggelt! Gondolom jó ízű volt az ebéd mert az egész topic kihalt.. :miaz: Talán a tegnapi sokat emlegetett tojás megtette a hatását..
Inkább már Jó estét
Végeztél a melóval? Vagy már únod a banánt?
Nagyjából de ennek sose lesz vége. De így jó.. Holnap is kell majd a kenyérke csak sajnos a boltban nincs SAMPLE, hogy elhozhatnám..
A család is kap mindenféle sampon illatszer mintákat, de ezektől csak futkározni lehetne a "szagos bútorig". Ez van..
Szampon szample?
Nekem eddig egyetlen kalandom volt az illatszer sample-kkel, nevezetesen egy nagyon kellemes illatú parfüm, ami AVON-os volt. Nem vagyok kibékülve az ilyen cégekkel (Nyomulnak, és rámenősnek tartom őket) , de ha már a családnak van akár egy nőtagja, akkor bizony kikerülhetetlenek. A parfümöt megkaptam névnapomra. Ezzel a részemről be is van fejezve a dolog, annak ellenére, hogy nem volt egy eget verő összeg.
Remélem nem amortizáltad le szellemileg túlságosan Imi családját. Vagy időben elmenekültek otthonról...?
Szép estét Mindenkinek!
Ma hajnal 4,30 kor keltem, tudom ez Tungsramnak nincs korán de én kis túlzással majd nem belehaltam. De a nap további része jól alakult mert az Abádszalóki böllér versenyen voltam felkérésre fotózni és videózni. A napot többféle pálinka kóstolásával kezdtük, közben a disznó elhalálozott,és hagymás sült vér volt reggelire.Közben már készült a pecsenye, később sült kolbász,hurka, orja leves. közben megkóstoltam a toka szalonnát is. A főétel toros káposzta volt. Közben bor, sör, pálinka. Kaputól kapuig szállítottak. A nap során többször- szám szerint négyszer meglátogatott bennünket egy Berényi nevezetű valami TV sorozatból. Az emberek elhalmozták mindennel Étel, ital, Stb. Nem csodálom, hogy még ezt követően háromszor jöttek lejmolni a faros partnerével. Gusztustalan volt ahogy vissza élt a ismertségével. Persze bőkezűen osztogatta az autógrammot. Lehet, hogy a csapat nem fog örülni de én egy darab képet nem csináltam róla.
Szép estét ! Valami azt súgja nem bántad meg a korai kelést..Ilyen "munkát" szívesen elvállal az ember háztól- házig fuvar étel - ital, szerintem még a Berényit is elviselném...
Szervusz Feri bátyó!Már régen nem voltál , és már hiányoltalak.Akit emlegetsz a Tv-ből "Úriembert"??? azt sejtem ,hogy ki lehet de ezek ebből élnek. Fogyasztói társadalom és az emberek elhisznek mindent akár a képernyőről is. Az meg .hogy idézlek "lejmol" mit vársz egy ócska komédiástól?
Természetesen nem bántam. Jó buli volt. Itt a községben össze állt vagy húsz ember és beneveztek erre a versenyre. Nem nyertek illetve 10.-ek lettek. Szerintem 27 indulóból dicséretes.
Én több mint két éve nem nézek TV-t. Ahogy fogy az idő az ember életéből, át értékeli a dolgokat. Én arra törekszem, hogy a hátralévő napokat, heteket vagy éveket tartalmasan töltsem el. Ha nem írok nem azt jelenti, hogy nem vagyok itt este. De csak este. Addigra össze jön annyi hozzászólás a különböző oldalakon, hogy alig győzöm elolvasni. Én nem ismerem ezt a Berényit de a napszemüvege elárulta hova tartozását.
Hát a Tv az nekem véresrongy mert a nejem Ő aztán sajna nem sajna de képernyőfüggö. Engem idegesít ezért dolgozok inkább éjszaka meg amikor kell. Azért vagyok fennt nagyon sokszor hajnalban amikor más "rendes" emberek indulnak a munkába. Végülis semmit nem veszítesz a szappanoperákkal meg a többi nyugatról áradó szeméttel. Ezekről már régen lemondtam. Ha valami érdekel megnézem a neten. Ez viszont csak egy-két perc és ha a téma dühít akkor megyek egy lappal odébb.
A számból vetted ki a szót. Feleségem egyszerre három csatornát tud nézni. A keze felvette a távirányító alakját. De lehet, hogy a kávéját is azzal keveri meg. Viszont a Duna Tv-t elég sokat nézi, ott talán más a műsor összetétel. Nem tudom.
Na a DUNA Tv-vel semmi gondom de csak akkor tudom esetleg nézni ha a kedves nincs itthon. Az egy korrekt adó: elég megnézni a programját. Na de a nők csodákra képesek ez igaz mert a nejem: egyszerre hallgat rádiót utálom, Tv-t néz beszél a szomszédasszonnyal a kutyák 5!!! ugatnak és megkérdezi kedvesen :mi a bajom? No comment..
Nálam szerencsére nincs ilyen gond, Kutya és szomszéd asszony nincs a Tv is kb nyolc méterre van tőlem a másik szobában.
Jó regelt mindenkinek! Még nem nagyon kelt fel senki az offolók közül.
Számítógéphez TV-tuner + fejhallgató.
Ekkor a probléma átalakul a "Nem figyelsz rám?" kérdésre. A páromnak is tunere van, TV nincs üzemben. (( Előny, hogy meg tudom nézni, ami engem érdekel ( m1, Duna ). A szobában még általában szól az mr1 és amatőr vevő. Csomagrádióra és a távíróra allergiás. )) Persze ő nem bírja a fejhallgatót... Mivel messzebbre jobban lát, megkér, hogy az én monitoromon nézhesse a TV-t. ??? Gyakran szól a TV hang a számítógépéből és fölötte internetezik, rajzol. Nem egyszerű eset ez, kérem!
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Egy hét erejéig kellene csinálni a gépemből egy webservert. Oké, ez nem probléma, már többször is volt, csak most van egy kis bökkenő... Egy wifi router-en keresztül kapcsolódok a netre. Úgy lenne megoldva, hogy a myIP.hu-n keresztül lenne megadva a domain-em. Tehát pl szebence.myip.hu lenne a gépem elérhetősége, eddigez így működött. Na de most így a router mögül vagyok és ez a cím nem az én gépemre mutat. A belső hálózaton belül az én IP-m 192.168.1.xy Hogy tudnám én azt megoldani, hogy a szebence.myip.hu az én gépemre mutasson? Ha jól tudom akkor valamit a router configjában kell állítani a DHCP menüpont alatt. Aki jártas a hálózatokban, router beállításokban, segítsetek! Előre is köszönöm!
Na ezt rosszul gondoltad mert én szokás szerint hajnaltól már tökörészek..Nálatok is fúj a szél? Előbb voltam a füszerben de majd elvitt. Sajna nem a pohárharangozós helységbe. De ezt csak zárójelbe...
A routeren forwaldolni kell az IP-t.
(...de hát ez nem számítástechnikai oldal.)
A router menüjében, nem a DHCPnél, hanem a forwardingnál add meg a 80as portnak a te IP címedet. Esetleg, ha elég vakmerő vagy akkor át tudsz mindent is irányítani a DMZ alatt, ott is a géped lokális IPjét kell megadni.
Igen a szél gyakorlatilag 2 napja itt is megállás nélkül fúj. Tegnapot majdnem végigaludtam, anyira megfáztam munkahelyre menet meg le is fárasztott az egy hét 12 északásba, ma legalább 4:30 kor "kukorékoltam" jó rekedten. Menni akartam én is Abádszalókra de északás után nem vállaltam be. Lassan mehetek az asszonnyal a sógor tortájáért, nem hiszem el ekkora szél van és már két napja !
Hát egy hét éjszakásban még pogácsából is sok. Inkább tedd le magad " STANDBY". A torta meg hát nem tudom milyen alkalomra kell, de még várhat. Nem jó a gyertyát két végén égetni. Tudom magamról..
Szombatot gyakrolatilag délelőtt 9 től kisebb nagyobb megszakítással végigaludtam. Ha nem lennék megfázva akkor délután 5 kor alszok el csak az biztos.
Tegnapelőtt már úgy szédelegtem mint az ópiumos csirke a nem alvástól. Csak most kaptam melót amit gyűrni kell. Sajnos a kávé nem segít csak néha még jobban álmosít.. :gumicsirke:
Igen , ezt elmondhatom én is. Északás után az ember még rádásul ingerültebb is.
Lacinak igaza van, ez nem számítógépes topik, sőt, nem is számítógépes oldal, de amíg valaki mindig válaszol a kérdésekre, addig ez a jelenség nem fog eltűnni...
Szerk.: Amúgy a kereső 'csak' 6, azaz hat olyan témát dobott ki, aminek a címében is benne van a 'router' kifejezés...
1. Akkor nyiss neki egy topicot.
2. Mivel már más is rám szólt, egyből be is fejeztem még KTobi-nak sem köszöntem meg az útbaigazítást mert azt mondák ez nem az a topic... Erre te megint felhozod a témát... Mivel nem írtam ezügyben tovább, feltételezhető, hogy észrevettem és meghúztam magam, teljesen felesleges volt neked is beírnod ezzel kapcsolatban... Ahogy már többen is beszéltük... ez már nem ugyanaz a fórum mint pár éve... Részemről ennyi, téma lezárva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |