Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy egy ilyen órát, hogy lehetne megépíteni.Talán másnak is kedve támad hozzá. Láttam szépen megépített darabokat is.
Szia!
Kell hozzá PIC, meg egy csomó mindenféle más is. Konkrét szkópóra Vagy gyári szkóphoz AVR-el: Másik konkrét szkópóra
Köszi! A PIC-nek utána kell járnom, hogy ki tudná nekem beprogramozni. A többit be tudom szerezni.
Bár nem analóg óra alakú, és nem "standalone", de van egy cikk is a HE-n Bővebben: Link
Nem rossz, de egy kompakt jobban tettszene.
Van amelyik még ilyet is tud/kép/
Ez nem nagy durranás: Lissajous-ábra. Bővebben: Link
Ez nagyon tetszik. Egyszer valaki a csöves topikban felvetette egy ilyen kivezérlésjelző építését. Erre vonatkozóan van valakinek tapasztalata/anyaga?
Tapasztalat nincs, de pofonegyszerűnek tűnik, és rendesen működik - akitől kaptam a rajzot, ezt mondta.
Ebbe a kapcsolásba milyen szkópcsövet lehet berakni? Ha jól emlékszem, ez valamelyik rádiótechnika számba van a tavalyi év végéről. Nem tudjátok, hogy melyikben?
Szia !
A csöves erősitő épitése topikban már válaszoltam a felvetésedre, csak még nem olvastad el.... Üdv! Luki
Bocsánat!
Közbe nyitottam egy topikot, hogy ne keverjük az erősítőkkel. Akkor, ha jól olvastam van egy működő példányod is. A szkóp alatt azt érted, hogy ha szerzek egy szkóp csövet amire rá tudom kötni, azzal működne is? A szkópcsőhöz a fűtésen kívül kellene még valami meghajtás? Esetleg dokumentumok nyák rajzok megvannak az után építéshez? Az AD7302 mit tud és mit kérsz érte? Nagyon köszönöm a válaszod ez már hatalmas lépés!
1 Cathode -200, and Fillament 6.3V 300mA, (by the way: this tube is also sensitive to finger touch on the screen)
2 Brightness Grid. 3 Connect to pin 1 4 Focus Grid 5 Not connected 6 Deflection X2 7 Deflection X1 8 Anode +300 9 Deflection Y2 10 Deflection Y1 11 Not connected 12 Fillament 6.3v 300mA Innen bemásolva.
Szia !
OZ2CPU oldalán megtalálható a komplett leirás, progi letölthető a pic-hez, rajzok stb. szóval nem nagyon kellek Én hozzá. Össze kell rakni,és működik Meg látom már meg van oldva a topik, szóval hajrá... Üdv! Luki
A linkek sajnos nem működnek már.
Azért köszi!
Szerintem bármilyen csövet belerakhatsz, a lényegen nem fog változtatni…
Eddig jutottam vele annó....
Az eltéritéseket kellene beállitani, meg a csövet bekötni. Majd ha lesz időm befejezem... Sajnos mindig időhiánnyal küzdök Luki
Te egy király vagy! Csak ki ne lyukaszd a fényporréteget a fókuszált elektronsugárral.
Nem fogom, igérem!
Ne tudd meg mennyit vadásztam ilyen CRT-re! Csak nem teszem tönkre... Valamikor befejezem, és beszámolok majd az eredményekről.
Ez kék fényporrétegű? Elég ritka kerek ernyőjű csőnél.
Így van.Ez egy régi kétsugaras cső.A tipusa DBM10-111.
Mindenképp kék szinűt szeretnék ehhez a cucchoz, azért erre esett a választásom.
Köszi a képeket! Szép az a kék csövi!
A pic-nek a programját nem tudtam letölteni.Gondolom az is kellene hozzá.
Nekem megvan a hex file, ha gondolod elküldöm, csak be kell zúzni egy 16F876-ba.
Mint irtam van egy fölös példányom a DAC-ból,ezt átadnám gratis, ha komolyan érdekel a dolog. Persze csak akkor ha nem jössz zavarba a TSSOP toktól
A hex file az érdekelne. És a DAC-ot is elfogadom. Valahogy csak megbirkózom vele.
Nagyon köszönöm!
Az a hex file engem is érdekelne (esetleg ide a fórumba nem lehetne feltölteni?), amíg nem írok saját programot hozzá. Én egy 8LO29I típusú orosz csővel kísérletezgetek, eddig kevés sikerrel, de ugye minden kezdet nehéz.
Neked, és Moszkvai-nak e-mailben küldöm a hex file-t.
A csővel játszadozz csak, jó lesz az erre a célra.
Sziasztok.Nagyon tetszenek ezek az órák.DE mivel nagyon kezdő vagyok érdeklődnék hogy mindenféle cső jó vagy ezek a rajzok csak kimondottan ezekhez a típusokhoz felelnek meg?Csak Pic-el lehet megoldani a dolgot? Vagy RTC-vel is? mert a programozás-égetés nekem még magas! Vagy előfordulhat hogy most baromságot kérdeztem?Az utolsó kérdésem pedig az lenne hogy mennyibe kerül a cső mert amit most nézegettem 500Ft lenne.Ér annyit?
Elvileg minden, hagyományos elven működő szkópcsővel megvalósítható, de az adatlapja alapján esetleg módosítani kell a meghajtó áramkört. RTC (gondolom ellenállás, tranzisztor és kondenzátor)-ból meglehetősen bonyolult és nagy máretű lenne (néhány tízezer tranzisztor kellene hozzá), és mire összeraknád, meg is tanulhatsz mikrovezérlőt progizni.
500Ft-ot megér, ha működik és fellelhető hozzá adatlap. |
Bejelentkezés
Hirdetés |