Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   809 / 3980
(#) Nagykucsi hozzászólása Márc 14, 2010 /

Szomorú vagyok,most adtam fel ennek az áramkörnek a működésre bírásáta legalsó)http://skory.gylcomp.hu/kapcs/aramgenerator.html valakinek valami ötletelőre is köszi 7.4v-al hajtottam 3db sima leddel...
Előre is köszi...
(#) Mzolee válasza Nagykucsi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Én a helyedben mindenképpen adnám neki azt a 12V-ot azért (PC táp ha más nincs)
(#) petemazi válasza Nagykucsi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Tranyó/fet nincs fordítva?
(#) B.I hozzászólása Márc 15, 2010 /

Az a kérdésem lenne, hogy az alábbi kepcsolás müködőképes-e és ha igen a jelt amit kiad hogyan lehetne felerősiteni?
(#) danelnagy95 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Köszi kadarist a tegnapi gyors választ. A kérdést nem úgy értettem, hanem hogy az anya-jack kivezetéseinek hol a helye a kapcsrajzban. De végülis gondolkozhattam volna előre, majd lemérem multiméterrel. Még egyszer kösz.
(#) danelnagy95 válasza danelnagy95 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Szóval csak arra lennék kíváncsi hogy melyik kivezetés mit takar.

jack.GIF

(#) mex válasza danelnagy95 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Az:a a test (az áramkör negativ pontja), a b, és a c pedig a jelbemenetek, mivel a képen sztereo aljzat van ábrázolva. Ha nincs bedugva a jack, akkor a két bemenet összezár, igy nem tud brumm kerülni az erősitőre.
(#) danelnagy95 válasza mex hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Köszi szépen!
(#) kendre256 válasza B.I hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Ez a "kapcsolás" nem ad semmilyen jelet.
Itt vannak oszcillátor kapcsolások kvarccal.
(#) hackerfish hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok! Nemrég kezdtem foglalkozni elektronikával, szóval még kezdő vagyok. Elfogyott az ónom, és most nem tudom, hogy milyen kiszerelést vegyek. Azt szeretném kérdezni, hogy 1m hosszú, 1mm átmérőjű forrasztó ón kb hány gramm, vagy fordítva? Mert mindenhol csak grammban van megadva. Előre is köszi!
(#) kendre256 válasza mex hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Az jack inkább egy leválasztós mono jack. Ilyet szoktak használni fejhallgató kimenetnek. Ha nincs beledugva dugó, akkor a c érintkezőre kötött erősítő kimenet a b érintkezőre kötött hangszóróra kerül. Ha van beledugva dugó, akkor leválsztja a hangszórót az erősítőről, és a c érintkezőről a dugó melegpontjára jut a jel.
Bemenetként is lehet használni, pl. a b érintkezőre egy belső mikrofon lehet kötve, bedugáskor ezt válaszja le, és köti a c érintkezőre a külső mikrofont.
Mindenesetre a b érintkező nem érintkezik a bedugott dugó egyik pontjával sem, tehát sztereo bemenetnek nem jó.
(#) fbela1990 válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Szia!

Ha lehet Kent Crown-t vegyél. Nekem nagyon bevált.
(#) kendre256 válasza danelnagy95 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

A torzító és hangszínszabályozó kapcsolásban a a CH1-re csatlakozó alsó 10µF-os kondenzátornak semmi értelme. A bemenet így nem sztereo, csak az egyik csatornát küldi a mono kimenetre. Ha sztereo jelforrást akarsz arra kötni, akkor más csatlakozó, és még két ellenállás is illene oda, és elég lenne egy kondenzátor akkor is (lásd melléklet). A képen lévő kapcsolás a sztereo kimenetek jelét összegzi (nem gyilkolja a kimeneteket) és továbbítja a hangszínszabályozó felé.

jack01.jpg

(#) hackerfish válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Sziasztok! Nemrég kezdtem foglalkozni elektronikával, szóval még kezdő vagyok. Elfogyott az ónom, és most nem tudom, hogy milyen kiszerelést vegyek. Azt szeretném kérdezni, hogy 1m hosszú, 1mm átmérőjű forrasztó ón kb hány gramm, vagy fordítva? Mert mindenhol csak grammban van megadva. Előre is köszi!
(#) hackerfish válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni PIC16F8x IC-ket (online shop nem jó) ? Siniben, conradban nem árulnak
(#) kendre256 válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

1 méter 0,8 mm átmérőjű (gyantás) forrasztóón súlya 4 gramm (+- 1 gramm, mert a konyhai mérlegünk ilyen pontos ).
(1 méter ón egy erősítő összeforrasztására sem elég, gondolom azért ennél hosszabb távra tervezed az elektronikai pályafotásodat, szerintem vegyél 100 grammot, az a legkisebb kiszerelés, de egy darabig elég.
(#) hackerfish válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Az egy métert csak példának írtam Köszi a választ!
(#) vilmosd válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hali
Talan a MO-i fo distributort kellene megnezni (chipcad). De ha elfogadsz egy tanacsot a 16F84-et lehetoleg ne hasznald mert eloszor is draga, masodszor erosen kifuto tipus, harmadszor az ujabbak sokkal tobbet tudnak. (16F628A, 16F690, 16F886-887). Tudom a neten talalhato sok projekt erre a PIC-re, de szinte kis atalakitassal lehet hasznalni helyette a 627-628-at.
Udv Vili
(#) danelnagy95 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Köszi kendre256! És milyen értékű ellenállásokat ajánlanál?
(#) kendre256 válasza danelnagy95 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

50 Ohm-tól mondjuk 1 kOhm-ig bármi jó. Csak az a lényeg, hogy ne dolgozzanak egymásra a kimenetek.
(#) qvasz2 válasza hackerfish hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

ElektroKontha Üllői út 68.
(#) gambler hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok!
Adott hf.-ként elektrotechnikából egy eléggé bonyolult ellenállás hálózat. Eredő ellenállást kell meghatározni.Minden egyes ágban 1-1 10 ohm-os ellenállást rakunk. A csillag delta átalakítással kell egyszerűsíteni szerintem, csak abba kellene segítenetek, hogy mit célszerű átalakítani, hogy kicsit egyszerűbb alakba hozzuk a kapcsolást.
A 7. és 9. csomópontok között kell számolni.
Köszönöm a segítséget, és nem megoldást kérek!, csak azt, miket célszerű egyszerűsíteni hogy átláthatóvá váljon.

kapcs.JPG

(#) Nagykucsi válasza petemazi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Nincs fordítva,megnéztem,sőt ki is próbáltam,de semmi.Viszont rájöttem hogy a nyák gyártója kihagyta az U1-es IC-nek a pozitívját nem tudom ez tönkre vághatott valamit?
(#) Nagykucsi válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

A kapcsolás tervezője mondta hogy kell mennie kevesebbel is...
(#) -Bady- hozzászólása Márc 15, 2010 /

Helósztok.

Nézegettem az erről szóló fórumokat, de nem találtam nekem megfelelőt, ezért hát megkérdezem:

Van egy 50w-os villanócsövem, és stroboszkópot akarok belőle építeni.

Tudna valaki nekem olyan kapcsolást adni ami jó lenne ehhez a villanócsőhöz? Persze jó lenne, ha állítható lenne. Valami egyszerű kapcsolás kellene.

Előre is köszi a válaszokat.
(#) petemazi hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok!
Rendeltem a Texastól sample cuccokat, megjött a visszaigazoló e-mail. A rendelséek közül van amire azt írja hogy shipped, ez tiszta. Viszont van ilyen is:
Idézet:
„1 of 1 part(s) Backordered 30 Mar 2010 est.”

Ez mit jelenthet?
(#) kadarist válasza petemazi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Mi az az "est"?
(#) gg630504 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

(#) petemazi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Estimated. Szerintem.
(#) kadarist válasza petemazi hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Ha "estimated", akkor majd egyszer megjön...
Következő: »»   809 / 3980
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem