Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nekem a tda7297 csinált ilyet.Azért csinálya mert kicsi a puffer és leesik a fesz,kevés a trafó telyesitmény és mikor oda tekered leesik a fesz és átmegy mute-ba.A lábra amelyk megy a mute-ba tegyél nagyobb értékű kondenzátort,ez is lehet megoldás.Ha 4 ohm-al használyátok 20.000µF (50VA trafó) kell a stabil műkődéshez,8ohm-on 10.000µF (30VA trafó).Remélem segitettem
Műkődik az erősitő?Hány W-os a trafó?Ha kicsi ugyis leesik a fesz
halihó mindenkinek!!
Szeretnék építeni egy erősítőt. Mégpedig,ami az oldalon is megtalálható:a drakulást technikát..Valakinek van valami véleménye róla? Csináltam már egy 7375ből erősítőt,meg elég régóta foglalkozok javításokkal (erősítők dvd lejátszók stb) Profi nem vagyok,de szerintem van némi tapasztalatom.Ez a drakulás cucc fet-es,ez eddig oké.Szerintem nem is bonyorult de páran szidják a fetest,mert fetes a hangja,a tranyósnak meg tranyós.Na ez mit jelent?Egyébként elolvastam a 995 oldalnyi hozzászólásszerűségből 400-at,gondoltam a tapasztalatokból és az okosságokból még bővítem a tudásom.Tudom,hogy az elektronikában mindig van mit tanulni. Ha tudtok válaszoljatok,hogy milyen is lehet ez a drakulás végfok.
Heló
Ha kérdést teszel fel, és azt szeretnéd, hogy válaszoljanak is rá érdemben, akkor az a minimum, hogy linkeld a kiszemelt rajzot, mert senki nem fogja neked keresgetni, hogy tudjon válaszolni...
Szia!
Idézet: „A Te tápodat is be lehet kötni dupla graetz híddal, csak a középleágazást kösd be mindegyik gratz-hez, és kész.” Abból lesz nagy füst!
Ebben a mute lábos dologban lehet valami. Az érdekes az, hogy még 7V-nál is működött az erősítő mikor próbálgattam volt az alsó határt és csak ez alatt kapcsolt le. Nem hiszem, hogy ennyire leesne a feszültség, de ha visszakapom akkor ezt a mute lábas dolgot megnézem. Köszi.
Hali! Úgy-ahogy működik a szerkezet, a váci 'elfelejtett' szólni hogy hibás a rajz, a két pár zéner diódát meg kell cserélni és lám csodát szól a szerkezet.(+-40voltról)
a trafó 500Wos, 2*86Vot ad le egyenbe. Erre rákötve a fetekből drót lett. Kibővítve, még 2pár fettel se lett jobb a helyzet, 4ből 2pár megint ment a levesbe. Tanácstalan vagyok.
Műkődőt 7 V-al is de a 14V is leesik 7V alá ha nincs elég energia igaz kicsi időre azért Szaggat a hang.
Sziasztok! Érdeklődnék, építette valaki közületek VF2 t hogyha igen, miyen tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban? Megbízhatóan működik? Bővebben: Link
Nagyon nagy a tápfesz,szerintem azt simlik meg.+-70V-ra 4 pár fetet raknak általában a stabil műkődés érdekében.Erre a tápfeszre 6-8 pár kellene.Milyen hangfallal halgattad?Hogy tettél még 2 pár fettet?Nagy a tápfesz azért lett drót a fetből és nembirta
Egy 8Ohmos 800/1000Wos nyomó lesz rákötve,de azt még meg kell élni. Ha például 4-4 sorba kötött diódát kötnék pozitív és negatív ágba az javítana valamennyit?
Nekem az a tapasztalatom, hogy van topikja és ott szoktak vele kapcsolatba válaszolni
Én most is egy VF2-ről hallgatok zenét, sajnos az enyémmel volt szívás bőven, de az én hibámból.
Először két minusz tápot kapott, a meghajtó tranyók és az NE elszállt, aztán ezek cseréje után 2 héttel eldurrant egy szett végfet is, valószínűleg a rossz hőkontkat miatt, vagy megfutott a nyugalmi áram, de nem is érdekel igazán. Én azt tanácsolom, hogy ne leszorító nyáklemezzel szereld a feteket, mert azzal csak a szívás lesz. A VF2 topikban látható az én megoldásom, azzal rendesen fel lehet csavarozni a feteket a bordára. A hangja pedig szerintem nagyon szép, részletgazdag és pofátlanul tiszta, persze ez szubjektív.
Helló Köszi a választ, azt nem is tudtam hogy van VF2 Topic.
Képzeld, itt még ilyen topic is van: Bővebben: Link
Sziasztok.
Olyan kérdésel fordulok hozzátok hogy szerintetek BDY23 as tranyokat ki lehetne váltani TIP142 -vel ? köszönöm.
A diódákat ne tegyél csak pazarlás lenne.Mi tőrtént mikor ráteted a tápra?És hogyan?A pufferkondikat kisűtőted mielőt rácsatlakoztattad a tápra?És még lehetne sorolni a hibalehetőséget.A feteket lehetne táplálni még +-100V-al is.Legalább 4 pár fet kell +-86V-ra 8hm-ra.Ha +-40V-al műkődőt akkor valami más volt a hiba,például 1 fet ami nem birta azt a feszt oszt tőnkre vágta a tőbbit is,ez előfordulhat
Nyugalmi áram, null pont jól volt beállítva? Nem lehet hogy kissebb fesznél kissebb áram is folyt amit még bírt, de amikor a megkapta a nagy delejt ott már inkább az "anyag" engedett....?
Sziasztok!
Nekem kellene egy egyszerű előerősítő kapcsolás, ami egy laptop audió jelét erősítő egy végfok bemeneti szintjére. Todtok ajánlani vmi jó kapcsolást? Köszi!
Én már belekavarodtam teljesen...miért is lesz a füst?
Bővebben: Link.Itten kihagyod a hangszinszabájzót és már van előerősitőd,a kivánt kimeneti feszre.Ha a keresőbe beirod ,,előerősitő,,egy rakás topic-ot kapsz,ahol ki van vesézve melyk jó,te meg kiválasztod amelyk kell :yes:
Próbáltad már a laptop kimenetét egy az egyben rákötni az erősítő bemenetére? Csak mert a PC-k ki szokták tudni vezérelni az erősítőket.
Ha mégsem, akkor én személy szerint földelt source-u alapkapcsolást javaslok.
Lerajzoltam, hogy könnyebben érthető legyen.
A két piros kötéssel van baj. A trafóét nem tudjuk bontani, mert belül össze van kötve, a másik meg muszáj a szimmetrikus táp miatt. Így viszont a trafó szekunderének két szélső kivezetését két diódán keresztül rövidre zárjuk egymással.
Szia! Én már megépítettem ezt a kapcsolást 1458 assal. Egy mp3 játszó jelével tökéletesen meghajtotta a végfokot. Bővebben: Link
Sziasztok.
Az a kérdésem lenne, hogy van 4db potim (100k) ebből 2db müanyag 2db fémházas. Melyik lenne jobb hangerőnek?? A fémházas az A jelzésü, de a müanyagon csak az van hogy 100k. Láttam itt többen irták, hogy az A és a B jelzésü egyaránt jó hangerőnek. Mellékeltem képet róluk.
A ház anyaga nem ad útmutatást a minőségre.
Az A, és B, a lineáris, logaritmikus pályakarakterisztikát jelöli. Esetedben a piher, és a RADIOHM típus, egyaránt a gyenge minőségű potenciométerek családjába, a gagyeszok osztályába, a ratyik törzsébe sorolható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |