Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni , hogy mi ez az alkatrész, mert nem találtam semmit a neten. Találtam rajta egy számot IH-125 és még alatta volt 0481. Szerintetek mi ez
A 6zs52 tiodába kb 50-et erősit. Ha sikerül kis mikrofoniást vadásznod jó MC-re, mert nagyon kicsi az ekvilens zajellenálása
Megcsicskult az oldalszámláló ?
Nem akar 2000-re menni Vagy valakinek stopolva van ?
Pontosabban IN12B. 1981. 04 hó a gyártás dátuma.
ИН12
A Lufthasa gépeken sincs 13-as ülés...
A Lufthansának gépei sincsenek. Legalábbis a reklámban mindig hattyúk szállnak.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani olyan helyet ahol olcsón tudok EL84-es csövet venni ? Rádióvilág árai elég magasak Segítségeteket előre is köszönöm . Gábor
Szia !
4 db , 2 db ot találtam össz , sajnos
Nemrég jártam vala a Lomexben, és ott szemrevételeztem a hálózati, és kimenő trafókat. Az eladó készségesen megmutatta a kész trafókat. Két példány is volt mindegyikből a kezembe. A nagyobbak adatai a lényegesebbek.
Hálózati: 180VA, 115V 0,3A, 205V ,3A, 2X3,2V 6A, 2V, 20V Ára: 10600 HUF. 60VA-es magra tekert,osztott kimenő, 4-8 Ohm, 6L6-hoz, és más típusokhoz is.9390 HUF. Ha feléért lenne, nm mennék tekercselőhöz.
Most 2000. Jó a számláló, ezt is megértük, 2000. oldal is megvan.
Bocsi srácok, de nem akartam lemaradni a 2000. oldalról!
Ügyesek vagytok, csak így tovább!
Az a 60 VA-es mag kicsit kevésnek tűnik, kimenőnél kb 10 W, 6l6-hoz kevés. Ára meg méretéhez sok. Nekem van pár hálózatim feléért...
Azt kelen tudni mi számit olcsonak
Tudod, ez olyan, mint a szaknévsor. Aki számít, benne van! :hide:
Ami nem drága. pl.: 2000
Nem számít!
Csak egy Modi nehogy erre tévedjen...! (...vagy több...):hide:
Például az, hogy a vasat max egy ezresért megveszi az ember itt-ott, ha nincs cséve esetleg hozzá, akkor fabrikál hozzá, s majd további pár ezerért körbetekeri rézcsővel. Persze olyan kis lyukúval, amin csak az elektron fér át. Ez az olcsó!
Idézet: „Csak egy Modi nehogy erre tévedjen...! (...vagy több...)” Mert? Félsz, hogy akkor kevesebb Happy 2000. oldal torta marad nekünk?
Átkötöttem triódának, jobb lett, de így kisebb a hangerő is. :no: Sokkal hangosabb volt a pentódás bekötésben. Ezzel valamit nem lehetne csinálni? Nem is torzít teljes hangerőn sem, szerintem még lenne benne, csak nem lehet teljesen kihajtani.
Grat 2000. csöves oldalhoz! Azért kérdeznék urak, mert szeretnék építeni egy csöves gitár erősítőt, csak nem tudom milyen legyen, 12ax7csőből van kb 3 darabom szabad illetve egy pcl84 e88cc 2 darab illetve 2 orosz 6valami szép nagy körtebúra alakú, ezt sajnos nem tudom most leírni hogy mi mert az elektroncso.hu -n van fent a kapcsolási rajza amibe bele ment volna, de ez a terv szünetel, a kapcsolás pedig egy OTL fejhallgató erősítő volt.
Javítás: Közben eszembe jutott 6sn7 es cső.
Boldog 2000. oldalt minden csövesnek!!!
Hú, 30000 hozzászólás egy témához.. (Vajon mennyi lehet ebből OFF?)
A 3 db 12ax7 jó előfokcsőnek, végfopknak szerezzél 2 db el84-et és egy érzékenyebb gitárládával hatalmas hangerőd lesz.
Az off is hozzátartozik a témához szerintem.
Az a körtebúra nem véletlenül 6H13C (azért gondolom, mert nekem is fekszik kettő a fiókban OTL-hez)? Az nem 6SN7, hanem 6AS7. A 6SN7-nek ha jól tudom a 6H8C felel meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |