Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VU meter probléma
Lapozás: OK   6 / 20
(#) d_zsolt162 hozzászólása Márc 3, 2010 /
 
Sziasztok.

lenne 3 kérdésem lm3914-es vu-meterrel kapcsolatban.
elég kezdő vagyok még ehhez, de sikerült építenem egy müködő vu-métert csak kiváncsi vagyok mennyire lehet módosítani esetleg ezt a szerkezetet.

1.:készítettem egy vázlatot a kapcsolási rajzon hogy csak egy kicsivel mélyebb hangokra reagáljon jobban.. (az értékeket sajnos nem tudom körülbelül sem) ezt meg lehet esetleg csinálni???

2.:egy másik vu-meternél láttam visszafutási idő "állítást" (220nF-1uF) és ezt ha gyorsra szerettük volna akkor 220nF-es kondenzátor-> gyors kell , ha lassabra akkor 1uF. , Szóval ebbe az áramkörbe lehet ilyet rakni??

3. autóba terveztem a dolgot , és olvastam olyat hogy estleg sok lesz amit kap az áramkör vagy ilyesmi...
mi a teendő ha esetleg autóba szeretném beszerlni ezt? (egy trimmer a +IN hez mondjuk ?? )

elnézést ha estleg már szerepeltek ezek a kérdések de teljes mértékben nemtaláltam választ a kérdéseimre így gondoltam felteszem őket .

Üdv. Zsolt
(#) kuzin válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szia

1. amit csináltál az egy aluláteresztő szűrő. A vágási frekije a f=1/(2*pi*R*C) képlettel számolható.

2. visszafutási időt nem lehet igy állítani szereintem. Ugy lehetne, hogy csinálsz egy csúcsdetektort és ugy választod meg benne a R,C elemeket hogy addig tartsa bent a jelet ameddig szeretnéd (dióda, R, C)
Nekem ezzel az a bajom, hogy elég freki függő. A mély hangokra érzékenyebb mint a magasakra. Bár lehet ez kell neked.

3 az auto hangszóró kimenetéről le tudod venni a jelet természetesen egy oszó segítségével
Az előző hozzászólásomban az orion.jpg-ben találsz egy csúcsdetektort osztóval (alső ábra). Az M1501 helyére bekötöd az Ic bemenetét. A RC elemek értéket lehet változtatni kell.

Ja, a 3914 lineáris IC. Hangerő mérésre logaritmikust szoktak használni a 3915/3916-t . A 3916 nagyobb átfogást ad.

Zs
(#) d_zsolt162 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Szia

Köszönöm a segítséget . Még elég kezdő vagyok ezért nemigazán értettem néhány dolgot ebben a csúcsdetektorban. Megpróbáltam megcsinálni a rajzát de nemsikerült .
(#) kuzin válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Szia

Kijavítottam a rajzod.

rd.jpg
    
(#) d_zsolt162 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
köszönöm!
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 12, 2010 / 1
 
Hello!
Hú, ha most erre a felmerült kérdésekre mind válaszolnék, akkor az egy végeláthatatlan folyamat lenne, de azért próbáljuk meg röviden..
- A referencia feszültség számításánál elsőnek a szükséges Led áramot vesszük figyelembe. az egyszerűség kedvéért ezt most 12mA-re válasszuk. Így tudható, hogy a referencia feszültséget ennek kb. tizedével kell terhelni, hogy az ára,generátorok tényleg 12mA-el hajtsák majd a Led-eket. (vélhetően ez a módszer az IC lábak csökkentése miatt lett választva)
- Amennyiben a belső referencia értéke 1,2V, 1,2mA terhelő áramhoz az R1-et 1kohm-ra kell választani.
- Ha az IC referencia feszültségét 10V-ra szeretnénk választani (10V-ra gyúladjon ki az utolsó Led) akkor ebből a feszültségből az R1 ellenállásra 1,2V jut, az R2-re pedig a maradék 8,8V. Mivel az R1 és R2 ellenálláson ugyan az az áram folyik át, R2 értékét UR2/IR2 képlettel számolhatjuk. Így R2 értéke 7,33kohm-ra adódik. (Az Ic bemeneti áramát most lazán elhanyagoljuk).
- Most ha R1 értékét 1kohm-ra, az R2-őt 7,3kohm-ra választottuk, akkor a tényleges referencia a referencia kimenet és a GND között kb. 10V-ra ál be. Így a Ref-Hi és Ref-Lo lábat ide kötjük.

Mint említettem, az IC váltófeszültséget dolgoz fel, de csak a pozitív félperiódust. A jel a csúcsértékén sokkal kevesebb ideig tartózkodik, mint alacsonyabb szinten, ezért a felül kigyulladó Led-ek halványabbak. Jól látod, ha ezt át szeretnéd hidalni, egyenirányítani kell. De mivel az egyenirányítóban kondi is van (ami tárolja kellő ideig a csúcsértéket), lassítja is a kijelzés folyamatát. (Olvassátok el, amit a műszeres kivezérlésjelzőről írtam a kis cikkben)
- Az általad választott áramkör analóg műszerhez készült. Annak terhelése is bele van kalkulálva a csúcsérték tároló kondi terhelésébe. Így nem biztos, hogy a kapcsolás közvetlenül jól fog működni ezzel az IC-vel.
- Tekintve, hogy a műszernek mindegy hogy pozitív periódust egyenirányítod vagy a negatívat (mert csak a műszert kell fordítva rákötni) itt a negatívat egyenirányították, de ez számodra nem jó.
- A műszerrel párhuzamosan kötött soros ellenállás-dióda, megpróbálja a logaritmikus skálát ráigazítani a műszer skálájához. Úgy, hogy torzítja a lineáris kijelzést. Az IC-nél ez felesleges, hiszen az valóban dB-ben van kalibrálva a belső feszültségosztóval.
- Tekintve, hogy a hatékony kijelzéshez a kondit gyorsan kell feltölteni, a töltési folyamat a dióda kis ellenállásán keresztül zajlik le. De illik sorba tenni valamekkora ellenállást ezzel a diódával, mert esetleg a kondi beterheli a végfokot és az nem igazán fog örülni neki. A töltés tárolása (meddig látszik a kijelzett érték) viszont a kondi kisütési ideje fogja meghatározni. Azaz a kondira kapcsolt terhelő ellenállás és a kondi értéke. Ez az idő közelítőleg a T=R*C képlettel határozható meg.
- Mivel a végfok feszültségét hozzá kell igazítani a kijelzéshez, célszerűen ez a terhelő ellenállás, a kondi után kötött poti ellenállásával lehet beállítani. A szükséges kondi értékét meg próbával, hogy számunkra mi a megfelelő kalimpálás.

Szóval ezeket az elméleti alapokat kellene megfontolni az átalakításhoz.
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!

Köszi a választ.
Az lenne még a kérdésem, hogy ha csinálok egy bemeneti osztót a bemenetre és annak a negativ polusát az erősítő negativ csatlakozójára kötöm majd a komparátor negativ ref lábát a fóldre akkor müködik rendesen a kijelző. (A pozitivakat meg a megfeleleő helyekre). Ha azt megépítem sztereo kivitelben akkor az erősítő negativ csatlakozói össze lesznek kötve egymással galvanikusan és még a fesz. stab.-ok negativ csatlakozojával is össze lesz kötve a negativ hangszóró kimenet. Ez nem gond az erősítőnek?

Csatoltam rajzon is.

stereo.JPG
    
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 16, 2010 / 1
 
Hello!
- Egyenirányítani közvetlen a hangszóró jelét érdemes, hogy a dióda (700mV) nyitófeszültsége elhanyagolható legyen a bemeneti feszültséghez képest. Így a feszültségosztót, az egyenirányító után és nem elé célszerű tenni.
- Tekintve, hogy a kivezérlésmérő az erősítő kimeneti jelét méri, minden GND pontot (erősítő-egyenirányító-kivezérlésmérő táp) közösíteni kell. Viszont arra kell ügyelni, hogy ha a végfok hídkapcsolású, akkor a hangszóró vezetékek "negatív" pontját, nem lehet közösíteni. Ebben az esetben is megoldható a kivezérlés mérése, csak a kivezérlésjelző tápfeszültség GND pontját, az erősítő tápfeszültség GND-vel kell összekötni (ugyan úgy mint az előző esetben is). Az egyenirányítóra menő jelet, pedig az erősítő "plusz" kivezetéséhez. (Az erősítő "negatív" pontja ilyenkor csak a hangszóróra megy.)

Azt tudni kell, hogy az erősítő kimenetén a "plusz-mínusz" (piros-fekete) megjelölés, csak a hangszórók polaritás (fázis) helyes bekötését szolgálják.
A hangszóróra menő hangfrekvenciás jel, váltakozóáramú, tehát "plusz-mínusz" polaritása nincs. A fázishelyes bekötésnek elsősorban a sztereó jel miatt van fontossága, hiszen a sztereó tér információját a váltakozó feszültség fázisviszonya hordozza.
Úgynevezett "féltápfeszültséges erősítőknél azért is volt fontos, a fázishelyes bekötés, hogy a hálózat bekapcsolásakor létrejövő táplökés, a hangszórót membránt kifelé mozdítsa el. Így elkerülhető volt a hangszóró tekercs felütközése.
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!

Szerintem nem fogom egyenirányitani, mert végülis a pillanatra felvillani jelek az aktuális csúcsértéket mérik amit tényleg az erősítő lead. Igy legalább fürge marad a cucc.
Akkor nem gond ha a negativ csatik össze vannak kötve? Még a táppail is? Nem hidban dolgozik most az erősítő. Gondolom nem szabad az egész kivezérlésmérő dobozt negativ csatlakozóját a védőföldre kötni, ha az erősítő védőföldezve van. (Az erősitő digitális, de tényleg)
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Hello!
Ha az erősítő GND pontja földelve van a hálózati földhöz, akkor úgy van. (De ha digitális a végfok, akkor erős a gyanúm, hogy még is hidalt.)
De a kivezérlésmérő tápfeszültségének GND pontját, az erősítő GND pontjával kell összekötni. (A kivezérlésmérő háza ne legyen a hálózati földhöz kötve, mert földhurkot és ezzel búgást okozhat.) Legjobb, ha a hangszóró negatív pontját nem bántod. Csak a két GND-t kötöd össze, és a plusz kimeneteket kötöd a kivezérlésjelzőre bemneteire.
Jobb lett volna látni az egész megoldást (készülékeket), mert szerintem nem tudod lerajzolni az általad kiválasztott bekötést. (legalább is nekem ez jön le)
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!

Akkor az elejétől.
Haverom házimozi erősítője, Yamaha rx V757. Ehhez szeretne kivezérlés mérőt. Most az erősítő földelési pontja (kis csavar a hátulján) nincs sehová sem kötve.
Az erősítő össze van kötve tv-vel, számitó géppel (földelt).
Két hangszóró kimenetre kötném be a kivez. mérőt. A hangszóró pirosát az osztóra a negativakat közösítve a VU méter negativ portjára és VU méter tápfesz negatív pontjára.A VU méter tápfeszét egy bolti 1A-es 12V os táp szolgáltatná, a VU méterben stab kockák a fesz stabilizálás és az 5V miatt (LED-nek)..
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Hello!
A "vízen túli" szabványban az érintésvédelmi földeléseket külön kell bekötni, ezért van hátul a kis csavar. (Amúgy nagyon helyesen, ez azért is célszerű, mert a buta RCA csatlakozó csatlakoztatásánál, a jelvezeték ér be előbb. Pedig a harangnak kellene!)
Amit kieszeltél, az megfelelő, csak bekötés előtt, mérd meg, hogy a hangszórók negatív pontjai között zárlat van-e (nulla Ohm). Ha igen, akkor sima a végfok, hiszen azok a GND-re mennek. Ha nem akkor hidalt, és nem kötheted össze. Egyébiránt sem célszerű a kivezérlésjelzőnél a két hangszóró vezetéket közösíteni. Elég lenne valahonnan a ki-bemeneti csatlakozóktól "ellopni a GND jelet. Ha pedig a GND tényleg összekötött a hátoldali kis csavarral, akkor onnan is elveheted a kivezérlésjelző számára a GND pontot. A jelet, meg a hangszórók pluszáról. Így biztos nem lesz gyereke senkinek..
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!

Ezt egyszer már megmértem és a két fekete között szakadás van! (kikapcsolt erősítő mellet) Nem tudom, hogy a kimenetet kapcsolo relay-k ilyenkor mit csinálnak. Leszedem majd az elektrotany-ről a rajzot és megnézem, hogy össze vannak-e kötve valamivel.

Ha hidalva van gyárilag akkor?
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Idézet:
„Elég lenne valahonnan a ki-bemeneti csatlakozóktól "ellopni a GND jelet. Ha pedig a GND tényleg összekötött a hátoldali kis csavarral, akkor onnan is elveheted a kivezérlésjelző számára a GND pontot. A jelet, meg a hangszórók pluszáról. Így biztos nem lesz gyereke senkinek..”
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Ok.
Akkor majd összemérem a csavart az RCA testekkel.

Még egy érintésvédelmes kérdés ezzel kapcsolatban. Amikor csatlakoztattam neki a kábeleket és ment a számítógép akkor az RCA kábel környékén bicsergést éreztem az ujjaim végén..
Ez földhurok vagy honnan jön a delej.
Ha csinálok neki egy 3 polusu csatlakozóból egy konnektor védőföldjére csatlakoztatható kábelt amit az előbb említett kis csavarra kötök akkor az megoldaná a problémát vagy búgást okozna? Villámveszély nő igy?
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 17, 2010 /
 
Hello!
Ha "bizsergett" amikor a két készüléket megérintetted, akkor egyik még sincsen mind két készülék földelve, hiszen potenciálkülönbség volt köztük.
Általában számítógép táppal történő összekötésnél mindig van egy kis gond, ott belül vannak kondik a számgép és a föld között, és a GND pontja minden esetben össze van kötve az érintésvédelmi földdel. A számgép az tényleg egy "gép" és nem egy "audio" eszköz (ma még).
Általában házi erősítők esetén a szigetelt padló miatt nem olyan kényes az érintésvédelmi földelés, és a földhurok miatt vagy egyáltalán, vagy csak egyik készüléket érdemes a földeléssel összekötni. De az minden esetre jó megoldás, ha legalább egy csatlakozó soron vannak a készülékek. Néha az is segít, a földben keletkezett zajon, ha valamelyik dugaszt megfordítjuk.
Alap esetben erősítő hátsó felén található földelő csavarokat kötik össze fonott vezetékkel (mint pld. egy vastag árnyékolt vezeték harisnyája) ez után csatlakoztatják a jelvezetékeket, és csak ez után csatlakoztatják a készülékeket a hálózathoz és kapcsolják be a készülékeket. Így nem hibásodhat semmi.
A villámveszélynek ehhez semmi köze. Az ha akar úgy is bemászik a hálózatra ha földelt ha nem. A villámvédelmi "levezetést" a hálózat betáplálási pontjánál kell elhelyezni (ha lenne ilyen).
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Szia!

Arra gondoltam, hogy a biztoság kedvéért érdemes kondival leválasztani a bemeneteket? Nehogy valami hiba miatt kijuthasson egyenfesz a végfokra.
Én 10µF-os elco kra gondoltam. De mekkora legyen a fesz? 50V-os nem elég egy 140W/8ohmra, az 35VAC és 100V p-p. Elég az 50V? Vagy más tipusu kondik kellene?
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Hello!
Nem igazán tudlak követni. Most a végfok és a kivezérlésjelző közötti kapcsolatról van szó?
- Mert ha a kijelző bemenetén a poti előtt ellenállás van, mint itt akkor nem tud kárt okozni a végfokban, ha a potira egyenfeszültség jut.
- Kondi értékét, meg a kivezérlésmérő bemeneti ellenállása, és az alsó határfrekvencia határozza meg. C=1/(2*Pi*Rbe*fa) De jobb ha nem elkó, mert azt csak igazán akkor használandó, ha valamelyik ponton egyenfeszültség van. Fólia kondi a legjobb, és eggyel nagyobb feszültségű legyen a szabványos sorban, mint a végfok tápja.
üdv! proli007
(#) kuzin válasza proli007 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Elkészült az alkotás!

http://www.youtube.com/watch?v=oR-BKvgH_jQ

Köszönöm a segítségeket!
(#) proli007 válasza kuzin hozzászólására (») Márc 29, 2010 /
 
Hello!
Jó lett, de ráadhattad volna a "koxot" hogy látni lehessen az összes Led. Meg valami másik zenét is ami "sztereózik" is.
Ha a link megadásakor a LIKNK gombot használod, nem kell kimásolgatni a címet.
üdv! proli007
(#) d_zsolt162 hozzászólása Máj 3, 2010 /
 
Sziasztok
még csak annyit szeretnék kérdezni ,hogy ezen a rajzon milyen típusuak legyenek a diódák?
Üdv. Zsolt
(#) proli007 válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Hello!
Ez így nem igazán lesz jó!
- Tényleg csak 3V a tápfeszültség amiről járatni szeretnéd? Mert így az IC referencia feszültsége csak 1,25V lehet, a így bekötött 5kohm-os potival, tulajdonképpen a Led-ek fényerejét (áramát) fogod állítani, kb. 0,02..20mA között.
- Ez az egyenirányító, (amivel összeházasítottad az IC-t) analóg műszerhez való. Jelenleg nincs az áramkörben a műszer belsőellenállása, így nem fog jól működni. A jobb oldali dióda egyenirányít, 47µF szűr, és a baloldali dióda+300ohm a műszer karakterisztikát módosítja.
A hiányzó műszer ellenállása miatt nagyon lassú lesz a kijelzés, mert a kondi így túl nagy.
A karakterisztika módosításra meg az IC-nél nincs szükség.
Arról nem beszélve, hogy a GND ponthoz képest, negatív feszültséget ad az egyenirányító, de jelenleg az IC számára meg 0..1,25V pozitív bemeneti feszültség szükséges.
- Ismerni kell a rádió felől érkező feszültség nagyságát. (Kimenő teljesítmény és hangszóró ellenállás) Az egyenirányítót, csak ez után lehet "méretezni".
üdv! proli007
(#) d_zsolt162 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 4, 2010 / 1
 
Hello!
12V ról fog menni a berendezés és autóba lesz ... a többiről megpróbálok még információt szerezni : pl kimenő jel hangszóró ellenállás)

szerinted mi lenne a jó megoldás ha egy ilyen (lm3915)Vu-metert szeretnék rakni a kocsiba de a rádiót nemszeretném szétkapni hozzá ezért valahogy a hangszórókimenetről próbálom levenni a jelet.

üdv :Zsolt
(#) proli007 válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Hello!
Akkor kissé elkomplikáltad a dolgot..
Agyári adatlap 22. oldalán, ott van a számodra megfelelő áramkör..
Ha hídkapcsolású lenne a végfok, akkor a R1 (10..30kohm) ellenállással sorba, esetleg egy kondi is szükséges lehet, mert annak kimenete lehet hogy "féltápon" van egyenáramilag.
A 390ohm helyett 1,2kohm-ot, a 2,7kohm helyett 7,5kohm-ot tegyél, mert az IC esetleg túlmelegedhet maximális kivezérlés mellett.

(A National adatlap is elég slampos, mert a kapcsolásban két R1/R2 is szerepel. Valamint nem elég a hangszóró ellenállása, a végfok teljesítménye is szükséges a baloldali R1 megválasztásához..)

A rajzodon, a T1 tranzisztoros kiegészítés, csak arra szolgál, hogy a D10 jelzése esetén, kioltja D1.D9-ig a diódákat. Ezzel látványosabban jelezve a "túlvezérlést".

A rádiót természetesen nem kell szétszedni. Arra viszont vigyázni kell, hogy ha hídkapcsolású a végfok, nem szabad a hangszóró "negatív" pontját az áramkör testével (GND) összekötni, mert a végfok zárlatba kerülhet. Tehát a kivezérlésmérőnek meg kell adni a +12V-ot és a gépkocsi testet, az erősítőre (hangszóróra) csak a kijelző bemenete menjen. (R1 pld. 10kohm felső lába) Így csak három vezeték van, természetesen sztereó kijelzőnél négy. (Két bemenet van, és két tápfesz.)
üdv! proli007
(#) d_zsolt162 hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Hello
megpróbáltam mindazt értelmezni amit írtál de nemigazán sikerült :|

az elején volt szó arról a kis kondiról , megpróbáltam elhejezni bár nemhiszem hogy sikerült

az ellenállásokat értettem... a hangszóróhoz az ellenállást majd kiválasztom a táblázatból.

a hangszórónak az ellenállásait hagyjam a rajz alapján így ?
(ez egy
nagyon köszönöm a segítséget , bocsánat a sok kérdésért

Üdv :Zsolt
(#) proli007 válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Hello!
- A kondi jó, csak ne polarizáltat (elkót) használj, mert itt váltóáram lesz, ha a végfok kimenetén nincs féltápfeszültség. Egy 470nF elég lesz hozzá.
- A 10kohm-os R2 alsó felét, ne a hangszóróra kösd, hanem ezt is a GND pontra. Tehát, csak az R1 megy a hangszóróra. A többit majd a GND pont intézi.
üdv! proli007
(#) Saggitarius válasza d_zsolt162 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
... regi szep idok, amikor en is epitettem egy kivezerlesmerot a vegfokhoz, 10 savos volt, akarcsak az equaliser, viszont volt egy "kis csavaras" benne. En nem egyszeruen a kimenetrol jarattam a display-t, hanem elobb egy lin-log konverter, majd savszuro az adott frekvenciara. Sokkal hasznalhatobb volt igy az egesz kijelzo. Akkoriban meg az LP-k voltak divatban, igy a jol osszeepitett rendszerben ezen a kijelzon szepen lehetett latni, amint felkevertek a mesterszalagot, mert akkor kezdett el "elni" az egesz. Szoval szerintem direktbe nem erdemes meghajtani ezeket az IC-ket, csak erdemes belegondolni, alapesetben mekkora is a felbontasa? Egy lin-log konverterrel ez szepen kb 60dB-es nagysagra nyujthato, ami 1000-szeres feszultsegkulonbseget jelent igy a 12 pozicioval meg lehetett valositani a +6, +3, 0, .... ~ -60dB tartomanyt. Sajna mar halvany lila gozom sincs mi volt a lin-log konverter IC tipusa kb 20-25 eve epitettem, sajat fejlesztes, de nem is volt olcso, mivel nagy savszelessegu es preciz volt -persze mert nem ilyen felhasznalasra szantak , hanem muszerekbe-.
(#) pinyó39 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
AD 636 szerintem
(#) Saggitarius válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
kozben megleltem: ICL8048 Bővebben: Link
(#) Atielectronic hozzászólása Máj 13, 2010 /
 
Szép jó napot minden kedves fórumozónak....Az interneten találtam az alábbi VU metert... http://www.youtube.com/watch?v=J8eI7La4pPQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pbTF772ylwo&feature=watch_response
Az érdekelne nem e tud valaki valami okosat írni erről a szerkezetről???Lényegében azért kérdezem ezt mert meg akarom építeni csak eléggé kezdő vagyok a szeren és nem tudom hogyan kezdjek neki...Jah és mikrofon helyett rendes audio bemenetet szeretnék rakni...Előre is köszönöm ha valaki segít...Tisztelettel : Atielectronic(Kovács Attila)
Következő: »»   6 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem