Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
Ez egy NPN 500 mA tranzisztor. PN2222A tipussal helyettesitheto. A gyarto KEC a pontos tipusa KTC9013. Ha a tranyo emitteren kb 5.6 V van akkor a zener es a tranyo jo. C9013 Udv Vili
Szia!
Itt az adatlap, NPN tranzisztor. A C9013, C9014 NPN, ami előszokott még fordulni a C9015 PNP.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Ha a tranzisztort kiszedem és a a bázis helyén nem mérhető semmi feszültség, akkor a zener a rossz igaz? A tranzisztor helyett a 2N2222 is jó lehet? (csak az van itthon ami hasonló kaliber)
"PN2222A tipussal helyettesitheto."
Jól van hülyülök rendesen!
Ha nincs feszültség a zener két lábán, de az ellenállás másik végén még igen, akkor lehet, hogy megszakadt az ellenállás, vagy a zener zárlatos. Kiépités nélkül is tudod ellenőrizni, diódaállásba kapcsolva a multimétert rámérsz a zenerre, nyitóirányban. Pozitiv zsinór az anódon, negativ a katódon, és igy 600mV, vagy nagyobb feszültség mérhető, ha a zener hibátlan.
Sziasztok. Szükségem lenne egy csatlakozóra a neve talán "HIROSE 4P" vagy "HIR HR10A7P4P", az egyik haver földmérő cégnel dolgozik és egy kábel végén ez van, sajnos elég érzékeny csatlakozó.
A kábel egyben ez lenne: Bővebben: Link de egyben nagyon drágán adják és hosszú a szallitási idő ezért kéne csak a csatlakozó. Ha valaki talalkozott már ilyennel, tudja hol lehet beszerezni az nagyon jó lenne. Köszi.
Szerintem kérjél mintát innen
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni megfejteni ennek a kondenzátornak a kapacitás és feszültség értékeit? A "csomagolás" képe:
Azt elfelejtettem írni hogy a néhai kondi átmérő 30mm és 32mm magas volt, hátha ez is segít. Köszönöm!
Sziasztok.
Kelene nekem egy pár dioda ami legalláb 3Kv-ig birja (szériára lennék kiváncsi). 2,5Kv-ot akarok egyenirányitani. Kösz.
Hali
Lehet sorba kotni de nem art minden diodaval parhuzamosan 1-1 1 MOhm ellenallast parhuzamosan kotni. Igy hasznaljak pl. a nagyobb teljesitmenyu RH vegfokokban. Udv Vili
Sziasztok egy régebbi labortápom nem indul.Abban gyanakszom egy alkotóelemre.Most nem tudok fotót feltenni de 8lábú 555 tokozású műverősítő lehet.Ez vagyon rajta:A5 majd a következő sorban:2761 az all datasheet kiröhög.
Valami német cucc.A táp végtranyói 3055-ösök BD akármi hajtja.Meg se nyikkan, 0 volt jön kifele belőle.Ha meghajtó tranyót forszolom akkor ad outot. Valaki 5let?
Még annyival egészíteném ki, ha szabad, hogy 1W-os legyen legalább az ellenállás.
P=U^2 / R számolással jött ki. (Ez az ellenállásos dolog, pl nekem új volt.)
Hali
A diodak viszarama esetleg nem egyform es zaroiranyban emiatt a diodakon nem egyenlo fesz esik. Ennek a kiegyenlitesere hasznaljak az ellenallasokat. Remelem ertheto. Udv Vili
Szia!
Egy frekvenciaváltó DC busz puffer.
Hali
Esetleg TAA2761 lehet. Ez egy regi Siemens dupla OPA. Egy kapcsolas mellekelve. Ez is egy tap. Figyelj, hogy az OPA-kat parhuzamosan hasznaljak (1 es 2). Udv Vili
Hali
Ha a kapcsolas alapjan sikerul beazonositani a TAA 2761-et, akkor adatlapot talalsz TAA2765 cimen, mert a ket IC hasonlo. Vigyazz mert nyitott kollektoros. Talan a LM393 hasonlit hozza, de nem azonos a bekotese es a belso kapcsolasa sem. Viszont ki lehetne probalni valami ocsipanelon. Udv Vili
Ez vajh mi lehet?
A barátom induktivitásnak hozza (1uH), de a poziciószáma C. Mérve csont zárlat. Zárlatos tantál lenne? És az értéke? Ja, és ki van durranva, mint látszik is...
Hello
Szerintem ha sorba kötöm a diódákat es mindegyiken 0,7v esik mivel annyi a dióda nyitó feszültsége akkor még igy is megkapják a diödák a 2,5 kv-ot ami egy 1n4007-nel kicsit sok,a mikrót nem akarom szétbarmolni ha valaki tud olyan szériát ami kibirja ezt a feszültséget akkor segitsen. Kösz.
Ha párhuzamosa kötöd a diódákkal az 1Mohm-okat, akkor a feszültségek is egyformán fognak eloszlani.
A helyedben kipróbálnám, mondjuk 6db diódát sorba, és 6db ellenállást rápárhuzamositva. Az ellenállásoknál figyelni kell, legalább 1W, de inkább 3W teljesitményűeket rakjál, mert ezek birják a rájuk eső feszültséget, ami esetünkben darabonként 500V, ha az egyszerűség kedvéért 3kV feszültséggel számolunk. A kisméretű 1/4W teljesitményű példányok átütnek, és viszik magukkal a többi cuccot is.
A héten javítottam frekiváltót abban 400V-/330mF volt ha ilyet teszel bele nem lehet baj.Ezt 3 fázisú freiváltókba(is)rakják.
Az is jó volt hogy a fejem mellett robban fel egy ilyen kondi a héten.Szerintem valami prücök volt a hálózattal,mert 3 kapocstáp szállt el a cégemnél.
Huhh
Nem nagyon értem hogy gondolod hogy a diódákat sorba és az ellenállásokat parhuzamosan kötöm,lehet valamit félreértek nem tudnál egy skiccet feltenni akár paint-be is ha megkérlek. Kösz
Szevasztok!
Ennek a tranyónak a lábak elosztására volnék kíváncsi. Ide irtam mert neten nem találtam róla semmit. Ha valaki tudna segíteni kérem segítsen. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |