Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   220 / 1171
(#) vilmosd válasza GAtesz hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Hali
Ez egy NPN 500 mA tranzisztor. PN2222A tipussal helyettesitheto. A gyarto KEC a pontos tipusa KTC9013. Ha a tranyo emitteren kb 5.6 V van akkor a zener es a tranyo jo.
C9013
Udv Vili
(#) lapose válasza GAtesz hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Szia!

Itt az adatlap, NPN tranzisztor.
A C9013, C9014 NPN, ami előszokott még fordulni a C9015 PNP.

C9013.pdf

(#) mex válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Bc337 vigan jó helyette.
(#) GAtesz válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Ha a tranzisztort kiszedem és a a bázis helyén nem mérhető semmi feszültség, akkor a zener a rossz igaz?
A tranzisztor helyett a 2N2222 is jó lehet? (csak az van itthon ami hasonló kaliber)
(#) GAtesz válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

"PN2222A tipussal helyettesitheto."
Jól van hülyülök rendesen!
(#) mex válasza GAtesz hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Ha nincs feszültség a zener két lábán, de az ellenállás másik végén még igen, akkor lehet, hogy megszakadt az ellenállás, vagy a zener zárlatos. Kiépités nélkül is tudod ellenőrizni, diódaállásba kapcsolva a multimétert rámérsz a zenerre, nyitóirányban. Pozitiv zsinór az anódon, negativ a katódon, és igy 600mV, vagy nagyobb feszültség mérhető, ha a zener hibátlan.
(#) accesid hozzászólása Márc 17, 2010 /

Sziasztok. Szükségem lenne egy csatlakozóra a neve talán "HIROSE 4P" vagy "HIR HR10A7P4P", az egyik haver földmérő cégnel dolgozik és egy kábel végén ez van, sajnos elég érzékeny csatlakozó.
A kábel egyben ez lenne:
Bővebben: Link
de egyben nagyon drágán adják és hosszú a szallitási idő ezért kéne csak a csatlakozó.
Ha valaki talalkozott már ilyennel, tudja hol lehet beszerezni az nagyon jó lenne.
Köszi.
(#) pucuka válasza accesid hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Szerintem kérjél mintát innen

HR10A7P4P.pdf

(#) Antauri hozzászólása Márc 18, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni megfejteni ennek a kondenzátornak a kapacitás és feszültség értékeit?
A "csomagolás" képe:

kondi.jpg

(#) Antauri válasza Antauri hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Azt elfelejtettem írni hogy a néhai kondi átmérő 30mm és 32mm magas volt, hátha ez is segít. Köszönöm!
(#) zacc hozzászólása Márc 19, 2010 /

Sziasztok.
Kelene nekem egy pár dioda ami legalláb 3Kv-ig birja (szériára lennék kiváncsi). 2,5Kv-ot akarok egyenirányitani. Kösz.
(#) vilmosd válasza zacc hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali
Talan a mikrohullamu suto diodaja jo lesz. Vagy 3-4 db 1N4007 sorosan.
Udv Vili

Köszi szépen arra nem is gondoltam,hogy sorba is lehet kötni.
(#) vilmosd válasza zacc hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali
Lehet sorba kotni de nem art minden diodaval parhuzamosan 1-1 1 MOhm ellenallast parhuzamosan kotni. Igy hasznaljak pl. a nagyobb teljesitmenyu RH vegfokokban.
Udv Vili
(#) attrax hozzászólása Márc 19, 2010 /

Sziasztok egy régebbi labortápom nem indul.Abban gyanakszom egy alkotóelemre.Most nem tudok fotót feltenni de 8lábú 555 tokozású műverősítő lehet.Ez vagyon rajta:A5 majd a következő sorban:2761 az all datasheet kiröhög.
Valami német cucc.A táp végtranyói 3055-ösök BD akármi hajtja.Meg se nyikkan, 0 volt jön kifele belőle.Ha meghajtó tranyót forszolom akkor ad outot.
Valaki 5let?
(#) Hujikolp válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Még annyival egészíteném ki, ha szabad, hogy 1W-os legyen legalább az ellenállás.
P=U^2 / R számolással jött ki.
(Ez az ellenállásos dolog, pl nekem új volt.)
(#) attrax válasza Antauri hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Szia miben volt ez? Kapocstápban?
(#) vilmosd válasza Hujikolp hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali
A diodak viszarama esetleg nem egyform es zaroiranyban emiatt a diodakon nem egyenlo fesz esik. Ennek a kiegyenlitesere hasznaljak az ellenallasokat.
Remelem ertheto.
Udv Vili
(#) Hujikolp válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Tökéletesen! Köszi!
(#) Antauri válasza attrax hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Szia!
Egy frekvenciaváltó DC busz puffer.
(#) vilmosd válasza attrax hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali
Esetleg TAA2761 lehet. Ez egy regi Siemens dupla OPA.
Egy kapcsolas mellekelve. Ez is egy tap. Figyelj, hogy az OPA-kat parhuzamosan hasznaljak (1 es 2).
Udv Vili
(#) vilmosd válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali
Ha a kapcsolas alapjan sikerul beazonositani a TAA 2761-et, akkor adatlapot talalsz TAA2765 cimen, mert a ket IC hasonlo. Vigyazz mert nyitott kollektoros. Talan a LM393 hasonlit hozza, de nem azonos a bekotese es a belso kapcsolasa sem. Viszont ki lehetne probalni valami ocsipanelon.
Udv Vili
(#) llaci56 hozzászólása Márc 19, 2010 /

Ez vajh mi lehet?
A barátom induktivitásnak hozza (1uH), de a poziciószáma C. Mérve csont zárlat. Zárlatos tantál lenne? És az értéke?
Ja, és ki van durranva, mint látszik is...

miez.jpg

(#) zacc válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hello
Szerintem ha sorba kötöm a diódákat es mindegyiken 0,7v esik mivel annyi a dióda nyitó feszültsége akkor még igy is megkapják a diödák a 2,5 kv-ot ami egy 1n4007-nel kicsit sok,a mikrót nem akarom szétbarmolni ha valaki tud olyan szériát ami kibirja ezt a feszültséget akkor segitsen.
Kösz.
(#) zacc válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

1ohm-os smd ellenállás
(#) mex válasza zacc hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ha párhuzamosa kötöd a diódákkal az 1Mohm-okat, akkor a feszültségek is egyformán fognak eloszlani.
A helyedben kipróbálnám, mondjuk 6db diódát sorba, és 6db ellenállást rápárhuzamositva. Az ellenállásoknál figyelni kell, legalább 1W, de inkább 3W teljesitményűeket rakjál, mert ezek birják a rájuk eső feszültséget, ami esetünkben darabonként 500V, ha az egyszerűség kedvéért 3kV feszültséggel számolunk. A kisméretű 1/4W teljesitményű példányok átütnek, és viszik magukkal a többi cuccot is.
(#) attrax válasza Antauri hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

A héten javítottam frekiváltót abban 400V-/330mF volt ha ilyet teszel bele nem lehet baj.Ezt 3 fázisú freiváltókba(is)rakják.
Az is jó volt hogy a fejem mellett robban fel egy ilyen kondi a héten.Szerintem valami prücök volt a hálózattal,mert 3 kapocstáp szállt el a cégemnél.
(#) attrax válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Köszi szépen majd tanulmányozom.

Huhh
Nem nagyon értem hogy gondolod hogy a diódákat sorba és az ellenállásokat parhuzamosan kötöm,lehet valamit félreértek nem tudnál egy skiccet feltenni akár paint-be is ha megkérlek.
Kösz
(#) tanci hozzászólása Márc 19, 2010 /

Szevasztok!
Ennek a tranyónak a lábak elosztására volnék kíváncsi. Ide irtam mert neten nem találtam róla semmit. Ha valaki tudna segíteni kérem segítsen. Előre is köszönöm.
Következő: »»   220 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem