Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha azt mondták neki, hogy ideiglenes, akkor az. A ulajnak kell tudnia. Elvileg minden matatást és káelnyomvonalat fel kellene (illene?) jegyezni.
Őt azért nevezik ampervadásznak, mivel vadászik az áramra. Ma sikerült megtalálnia, hogy ki fog nyerni az majd elválik.
Á, dehogy! Én is az elektronok vándorlását szemléltettem a levegőben, s közben generáltam némely ózont, meg fémgőzt is.
A helyzet a következő.
Fel lett húzva egy kis ház, és abban laktak tulajék, miközben a nagy házat felhúzták, és addig a fogyasztásmérőtől, egy ideiglenes légkábelről kapták az áldást. Aztán megépült a nagy ház, az ideiglenest lekapták, és nagy házét akasztották rá. Igen csak a az ideiglenes kábelnek el keltett volna tűnnie, és egy normális ( egy fázisú) földkábellel kellett volna odaállni, legalább is azt hitte mindenki, hogy ez így van, közbe meg nem, mert az a kábel a nagy házra, a pince körére volt rákötve. Amikor a favágás történt akkor kábel is útban volt már (eddig nem zavart senkit, hogy az ott van), és kaptam a kérést, hogy levágnám e. Ekkor fogtam kőműves kalapácsot, és egy fatönkön kettécsaptam a kábelt, miközben kifröccsent egy darab belőle, és a kábel egy hangyányit át ment műanyag pörköltbe. Mivel nem volt vízmentes kötő dobozom ezért ezt a megoldást választottam. Amúgy is gyorsan kellett kötni, mert feszültség nélkül nem tud menni a kazán, tehát nem lenne fűtés meleg víz, továbbá a villany hiánya miatt, semmit nem lehetett volna használni, és a hűtő is kiolvadt volna.
Hát ezek hülyék...
Nyitok egy gmail -t. Először azt mondja: Nézd meg a fiókodat! ...és mutatja ezt a képet. De hát az nem én vagyok! Aztán azt mondja, hogy beszéljek valami ismerősömmel. És megint az a kép... De még csak nem is ismerem... Ez nem Te vagy Köbüki? Vagy ki szórakozik velem?
Ez a gtalk hirdetése. Most már videotelefonál is, de nekem elég a Skype. Nem kell törődni vele.
Lehet vicces. De a yahoo a yahoogroups-tól érkező levelet eredetileg smapnek rakta. Saját magukat spamnek tartják
Lehet, hogy nem járnak messze az igazságtól...
Egye fene nekem annyi van a kertemben, hogy még tudok költsön adni is.
Dehogy nem láttalak... De ahogy én nem vagyok, úgy Te is lehetsz.
Jó reggelt! Ma is lesznek érdekes és értelmes témák? Ki mit szavaz? Hány fogy nyílni, s abból hány lesz éjfélig bezárva?
Mondjuk legyen 3 téma, amiből 1 marad meg
Gugli barátunk nálatok sem megy? Vagy csak nekem sztrájkol?
Nekem megy pedig a vodkafonos stickkel szokott sz..ni.
Na most írtam épp egy szép hosszú hszt egy tegnapi témához, amit most sehol nem látok.
Modik, van valami ici-pici maradvány ebből? Úgy eltűnt, mintha nem is lett volna. Lehet, hogy inkább IT-s téma volt, mint HE, de azért kár, hogy csak úgy megette a hsz-em a nagy, fekete, morcos, és mindig éhes Web sárkány.
Az hagyján Laci, de ikrek, ahogy nézem, csak az egyikük kisebb... Meg ezek szerint van valami kínai büfés kislány ismerősöd is, ha jól látom...
5 téma fog nyílni, én abból 4-et bezáratok...hehe...
Én Ampitól akartam megkérdezni, hogy az a kütyü amit felrakott, kb. mennyibe kerülhet és beszerezhető-e. Illetve milyen audió minőségeket produkál. No meg eltűnt a linkje is.
Villanyos sztorim nekem is volt ma...
Elmentem a Váci utcába, azt mondták, be kell kötni egy villanytűzhelyet. Jó. Mire odaértem, két villanytűzhely lett, mert vettek egy újat az egyik lakásba, ahonnan a régit meg át kellett volna vinni egy másik lakásba, és oda bekötni. Meg persze az újat a régi helyére. Szóval elkezdeném bekötni az újat, erre kiderül, a régit meg lenyúlták. Mindegy, kötném az újat, de hát nem lehet ám lekapcsolni a kismegszakítót, mert ez egy thai masszázs klub, vagy mi a bánat, épp egy palin tornáznak a lányok. Mondom, de le kell kapcsolni, másképp nem megy. De próbáljam meg, biztos megy. Elővettem a legótvarabb, legnagyobb csavarhúzomat, és betoltam a konyhában a leszerelt burkolatú konnektorba a fázis meg a földelés közé, tekertem egyet, és lőn nagy csattanás és sötétség. Mondom, na ugye, hogy nem lehet. Erre jöttek a thai lányok, és nyavajogtak, hogy "I have a vendég...", én meg mondtam, hogy "I enjoy the electric boogie...", aztán ennyiben maradtunk. Beszórtam a villanytűzhelyet, kicsit játszottam a meghülyült riasztórendszerrel, aztán eljöttem. A másik tűzhelyet meg azóta nyomozzák... Idézet: „a régit meg lenyúlták” Múltkor ablakot cseréltünk, és a régi vacak bádogpárkány leesett a lépcsőház elé a kertbe. Mire leértem, már ketten civakodtak rajta. Idézet: :taps: „I enjoy the electric boogie...”
Erről eszembe jut az az eset, amikor egy bevakolt bekötő dobozt kerestem kőműves kalapáccsal egy létra tetején. Körülbelül 4m magasan egy barátom házának homlokzatán. A fokával ütögettem a vakolatot. Aztán egyszer csak meglett... Az oszlopról bejövő három fázisból kettő. Ugyanis össze volt toldva az óra előtt a bejövő. A kalapáccsal sikerült a mint kiderült fedél nélküli dobozban a két fázist rövidre zárnom. Ettől akkora villamos ív keletkezett, hogy a létra tetején állva leégett a fél arcomról a bőr. Ezt akkor még nem tudtam csak az adrenalintó lelassult időben azt gondoltam ki kell húzni a kalapácsot a lyukból, hogy abba maradjon a tűzijáték. Az oszlopon lévő nem tudom hány 100A-es bizti ugyanis nem olvadt ki. Amikor ez sikerült először azt hittem megvakultam. De néhány másodperc múlva rájöttem, hogy csak a szemüvegem lett kormos. Akkor lemásztam, mondta a barátom, mossam meg az arcom mert nagyon kormos lett. Bementem a fürdőszobába és ahogy mostam a kormot úgy jött le a bőr is. Egy fél évig elég bizarr látvány voltam. Szerencsére nyom nélkül gyógyult. Pedig a baleseti sebészeten azzal biztattak, hogy örökre látszani fog, és több plasztikai műtétre lesz szükség. Azóta kissé óvatosabban bánok a kalapáccsal, főleg áram közelében.
Közben felhívtak, hogy a fuvaros, aki hozta az új tűzhelyet, gondolt egyet, és elvitte a régit. Állítólag délután visszahozza... :yes:
Úgy veszem észre meg is kínáltak valamivel.
Vagy ahogy Matymaraty mondaná, "Te szedsz valamit?"
Nálunk lomtalanításkor volt nagy küzdelem a régi de kibelezett TV ért, nem sajnáltam az időt összerakni, sőt még egy darab hálózati kábelt is tettem rá, persze rövidrezárva, biztos ami biztos. A lényeg a TV leesett vagy párszor a küzdelem közben, súlya attól hogy csak képcső meg kezelőszervek voltak benne elég hihető volt. Nem nagyon lehetett azon az éjszakán aludni. Gáztűzhelyet már akartak lenyúlni tavaly barátomtól lomoláskor, egy rokona adta neki egy kisszekrénnyel együtt, mire kiértek a kisszekrénnyel már ment a harc, de el lettek kergetve.
Hamarosan ez a barátom jön talán a He re, egy sztorit megosztok veletek: Cserekereskedelem folyt köztünk, az a bizonyos mérleg emiatt sosem volt egyenlő, elkezdtük egymást mindenféle nézet nélkük "zsidónak" nevezni. Az volt a "zs" aki a nagyobbat szakította a cserekereskedelemből. Sőt addig jutottunk hogy egymásnak új nevet adtunk (Kajafás, Jákob)! Ma is így van beírva nekem a neve a telefonba, meg neki is az én nevem. Aztán eljött egy őszi délelőtt, mamámtól el kellett hozni a varrógépet testvéremnek. Ő hozta el kocsival persze, ezzel még nem is lett volna gond. A gond ott kezdődik hogy régen voltak ezek a fránya ragadványnevek. Az okuk egyszerű volt, ezer fő akik vagy Pistának vagy Sándornak vagy Józsefnek hívtak és persze a családnév ugyan az. Mamámmal jól kijött, erre mamám elszólta magá és mondta a ragadványnevünket. Na mi is lehetett a ragadványnév? Persze "zs". Oka is van, a zsidó orvosnál volt nagyapám nagyanyja szolgáló, aztán mamám is ennél a családnál lett szolgáló, sőt nagyapám ügyes kereskedő is volt. Ez egy sztori, semmilyen poitikai nézetet, identitást nem tükröz!
Akkor Te szerencsésen megúsztad a dolgot. Tényleg kell vigyázni a villanyszerelésnél, mert könnyen odakozmál az ember. Pár éve, az akkori cégem villanyszerelőt vett fel, mert én már nem bírtam a sok melót, meg különben is kartonozni szerződtem. Persze, vagy 10-15 lakást azért megcsináltam a cégnek villanyszerelési oldalról is, érdekes módon, azokban a lakásokban később semmi probléma nem volt, a külsős villanyász cégekkel, meg a saját villanyszerelőnkkel csináltatott lakásokba meg havi rendszerességgel jártunk vissza a hanyagul megcsinált kábelezést foltozgatni. Pedig nekem nem is a szakmám, csak szeretem csinálni, megtanultam magamtól, amit lehetett. Szóval a saját villanyszerelőnk játszotta azt el párszor, hogy pucér kábeleket hagyott a falból kilógva, persze feszültség alatt hagyta őket, mert Ő ott majd valamit mér. De ezt otthagyta akár hétvégére is, nem izgatta magát. Egyszer szombaton is melóztam, szűkös volt az idő az átadásig, és raktam a gipszkarton álmennyezetet, és a könyököm hozzáért egy ilyen dróthoz, ami a hátam mögött volt. Egy mennyezeti fémprofilt fogtam két kézzel, az egyik vége már bent volt a falprofilban, a falprofil rácsavarozva a szintén fém falszerkezetre, szóval rajtam keresztül szaladt át a hálózati feszültség a több mázsányi acélszerkezetbe, mert ugye az önmetsző csavarok révén minden mindennel frankón galvanikusan össze volt kapcsolva...
Kórház lett a vége, de szerencsére semmi bajom nem lett, mondjuk azóta néha furán bizsereg a könyököm ott, ahol az áram bement. Szerencsére a létráról sem estem le, hanem le tudtam ugrani, mert az átszaladó feszültség eléggé összeugrasztotta az izmaimat, de amint kiszabadultam a körből, már ura voltam a mozdulataimnak, és tudtam irányítani a dolgokat. Amikor leértem, és rájöttem, hogy élek, akkorát üvöltöttem, hogy a fél társasház vigyázba állt...
Mondjuk ez a mondat olyan Tatás volt. "I enjoy the electric boogie"
Nem kínáltak azok semmivel. Meg el sem fogadtam volna, akkora dzsuva volt a konyhában, hogy még azt is megnéztem, hogy a szerszámos ládámat hova teszem, hátha utána úgy kell felpajszerolni, mert odaragad. Biztos odahányok, ha az orrom alá dugnak egy csésze kávét, amit ott főztek...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |