Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a tanácsot, valóban így történt ahogy írtad,akkor ezek szerint 0-föld zárlat van a betéten. (konkrétan rövidzárat nem mérek rajta, de kis ellenállás értéket igen)
Teszteltem a szerkezetet, a vezérlésnek semmi baja, a fűtőbetét helyére kötöttem a multimétert, rendesen kapcsol. Lekötöttem a betétet, így igaz fűtés nélkül, de tökéletesen üzemel a szerkezet. (minden esetre, hiába teljesen digit vezérlésű gép, a fűtőbetét hibáját - hiányát nem jelzi, aza ha tönkremegy a használója nem is értesül róla :no: , ez elég vicces) Így betétet keresek ezen szerkezethez: Fagor 1F-5814 Cod: 905014638 A gyári betét kódja: L42G001B0 Helyettesítő: L42G000S0 Jelenleg nem találok olyan céget, kinek raktáron van, csak rendelni akarják 2-3 hetes határidővel. Amennyiben ti tudtok ajánlani, azonnal vevő lennék rá. Segítségeteket köszönöm :worship:
Hello
Ne típus alapján keress, mert úgy a gatyádat ráfizeted. Vedd ki belőle, nézd meg hogy hosszú vagy rövid, egyenes vagy hajlított, és az alapján már kapsz is pl. az Orczynál, 3000Ft körül, az ilyen mindennapos dolog. Üdv!
Hali mindenkinek!
Van egy hibás Whirlpool AWO/D 43125 mosógépünk. A fórumon is volt már róla szó, így linkelek képeket a vezérlőről. Bővebben: Link 1 Bővebben: Link 2 Az a hiba hogy: Elindul a gép kinyomja a maradék vizet aztán engedné be a vizet, de nem nyitja ki a vízbeeresztő szelepet sem. Valamint a dobot se forgatja. Majd bevágja a hibát. (Piros "kulcs" világít ami szervizre utal valamint a "6h" led világít. Valaki tudna mondani valamit hogy mi lehet a hiba? A vízbeeresztő szelep működik, a fűtőszál nem szakadt, a motor forgás érzékelője jó. Vagy mivel lehetne házasítani a gépet? Előre is köszönöm! Üdv! UI.: Valamint, ha valaki tudna valami infót mondani a motor bekötéséről hálás lennék..
Hello
A hibakód alapján túl lassú felfűtés, fűtőszál, NTC, érintkezési hiba. Túl nagy a fűtőszál vagy az NTC ellenálása, vagy kontakt hiba.
Hali!
Köszönöm! A fűtőszál 24,6 Ohm. Az úgy gondolom jó.. Akkor az NTC vel lehet gond.. Holnap megnézem! Üdv!
sziasztok
Van egy indesit wia102 mosogépem és az a gond vele hogy bekapcsolás után elkezd egy programot -még a 0 is- és nem lehet vele semmit sem csinálni ,sem törölni , sem átállitani,csak ki kell várni hogy végig mennyen a program de hogy az milyen azt nem tudni.Ha valakinek van ötlete megköszönném.
Hali!
Megnéztem az NTC-t a mosógépben. 22.6K Ohm. Beindítás közben is mértem, de stabil, meg se moccan az NTC értéke. Viszont most már nem a "6h" led hanem a "3h" led világít Üdv!
Vedd ki az NTC-t és melegítsd. A 22.6Kohm az jó. Ha csökken akkor jó.
Imi
Ez sajnos a WIA típusok baja. A panelen a program választó poti szokott rossz lenni.
Azt kell kicserélni. Imi
Indesit WITL 85 gep bekapcsolaskor csak villogtatja nehany LED-jet, es semmi gombnyomasra nem reagal? Valami hibakodot probal megjeleniteni, vagy az elektronikaban kell a gondot keresnem?
Hiba kódot akar villogni. Számold meg mennyit villog.
Esetleg még hogy melyikek! Imi
A vegtelensegig villog
Az prios ajtozaro led, a funkciogombok feletti 4 db led, illetve az "oldalso" allapotjelzo ledek kozul az also.
köszönöm ,esetleg tudnál segiteni az alkatrész beszerzésében,vagy hogy honnét lehetne?
Sajnos ezt elektro boltban sem lehet beszerezni mert annyira speckó.
Esetleg bontásból. Imi
[quote] Viszont most már nem a "6h" led hanem a "3h" led világít
3h + pirs kulcs fűtőáramkör hibakódja. Ha nem fűtőbatét hiba akkor valami kontakt lessz.
Köszönöm!
A fűtőszálat feltételezem relé kapcsolja.. Lehet hogy csak az rossz.. Kipróbálok egy olyat hogy ráteszem a műszert a fűtőszál végeire, hogy kap-e áramot.. + még kiveszem az NTC-t.. Bár ha nem változik az NTC értéke kétlem hogy fűtene a fűtőszál.. Üdv!
Hali mindenkinek!
Köszönöm mindenkinek a segítséget a hibakód beazonosításával. (Fűtőkör) Ma végre elindult a gép. De az ideg majd megölt mikor láttam hogy mi szivat. De aztán már boldogság A hibás alkatrész a képen látható. Ez vitte a fűtőszálat. Az érintkező ép, de a mozgató "rudazat" ami műanyag szépen megolvadt, és nem tolta rá eléggé a mozgó érintkezőt, ez által több hő keletkezet és még jobban olvadt a műanyag, tehát öngyilkos. Üdv!
hello mindenkinek
tudja valaki hol talalhatnek egy ket utas elektromos szelepet egy Indesit wt102-es mosogephez es hogy mennyibe fajhat a zsebemnek elore is koszonom a segitseget
Remek ez is megoldódott.
Pedig nem is hinné az ember mivel OMRON ezáltal még ráadásul 2x annyiba is kerül majdnem mint a többi. Imi
Ráadásul Japan..
Lehet hogy nem 16A-es kellett volna bele, hanem több.. Kitudja.. Most a vezérlő mögött van egy relé, Üdv!
kivettuk es leellenorriztuk es az eggyik oldala le van ragadva hiaba kapta az aramot nem mukodott
koszonom a segitseget
Üdv Mindenkinek!
segitsegeteket szeretném kérni van egy AEG öko_lavamat 72620 a csapágy leragat s kicseréltem de nem indul ,ki irja C9 s nem tudom hogyan tovabb nincs semi papir rola ,hol keresem tovabb a hibbát vagy valahpl lehete reszátlni ? elöre is köszönöm ha valaki tud segiteni
A c9 az motor hiba.
Rosszul lett a stekker vissza dugva vagy tacho nem ad jelet valamiért meg nem utolsó sorban kefe probléma. Ha a hiba ki lett javítva akkor hiba kódot kell törölni, azt így kell: a pr. kapcsoló off állásba, a start gomb és a legközelebbi opció gombot egyszerre nyomni , utána pr. kapcsoló balra fordít és addig nyomni a gombokat még amíg a ledek nem alszanak el. Imi
Sziasztok!
Kaptam egy Whirpool FL 5103 tipusú mosógépnek a vezérlő panelját, amin megégett 2 ellenállás és egy / szerintem/ triak vagy tirisztor.Esetleg ismeri valaki ezt a tipust és tudna segíteni egy kapcs. rajzal, vagy esetleg tudná ezen alkatrészek értékeit? Találtam róla szervíz doksit, de abban erről nem volt rajz.Köszönöm előre is
Hello
Ha estig ráér, akkor megnézem, mert van itthon ilyen panelom, de nem akarom elvenni a kedvedet tőle, de ha ennyire szénné égett az a „triak” akkor valószínű, hogy a procinak is vége. Üdv: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |