Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   85 / 316
(#) csoka69 válasza Jama hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Nekem volt egy Vorson VIC 40 SB-m de nagyon kényelmetlen volt, és a hangjáról nem is beszélnék, egyszerűen hallgathatatlan volt, sípolt nagy hangerőn, halk volt.Én nem foglalkoznék a Vorsonnal....Az SX-ről én is csak jót hallottam
(#) Jama válasza bourbonstreet hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Pedig a vorson nagyon tetszik

esetleg ebben az árban valami jó gitár szett?
Budapesten?
(#) csoka69 válasza Jama hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Csak szett jöhet szóba?Miért nem veszel egy rendes gitárt, és csinálsz hozzá egy kisebb gyakorlókombót?
Én használtan vettem a mostani gitáromat, 20 éves Big Sound les paul, és teljesen megvagyok vele elégedve.
Ugyanott vettem egy ugyancsak használt Marshall gyakorlókombót, és vele sincs semmi bajom, és lassacskán építgetem hozzá a nagyobb erősítőt.

Innen vannak.De azért okosan nézz szét
(#) rognork válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Mennyibe fájt a les paul? Én ősszel akarok venni valami gityót, egész biztos használtat, tremoló nélkül. Kombó nem kell, valszeg a torzítókhoz nyomok egy külön fejhallgató erősítőt.
(#) kefe13 válasza Jama hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Csao.
Szerintem vorson felejtős, nekem a legolcsóbb strato kopi van 1 éve, kis tuningal egészen jó hangszer lett. (híd piköp csere shadow sh661 re 11000 huf, tremoló csere elekronik patsosra 3000 huf. A gitár 20000, valami vision vagy mi.
Ha a vorson tetszik, cortok közt találsz olcsó egész jó motyót (X1,X2), kombót meg gitárshoppn vadássz nekem 9 ért sikerült orange cr10, zsír állapotban van.
(#) csoka69 válasza rognork hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

55.000HUF nagyon féltem, hogy megéri-e, sajnáltam rá őszintén, de nem bántam meg, mert megérte!!!
Bordó színű, csodálatos, egy karc nincs rajta, nagyon vigyázhatott rá az előző tulajdonos/tulajdonosok, én is természetesen.

DSC00709.JPG

(#) bourbonstreet válasza Jama hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Szerintem se ragaszkodj a szettekhez. Az általam linkelt oldalon most is van jóárasított SX strato. Kis gyakorlóerősítőt meg bármikor tudsz venni, addig végszükség esetén PC hangkártyán keresztül is lehet gyakorolni. Ha kezdő vagy, első időkben úgysem a "sound" lesz a legnagyobb gondod. Amikor meg már úgy érzed, hogy megérett a tudásod, hogy zenekarban játsz, akkor ráérsz valami komolyabb erősítőt venni. Esetleg építeni.
De kezdő gitárnak igenis érdemes jó hangszert venni, mert egy beállíthatatlan, állandóan elhangolódó példány nem fog örömet okozni és egy életre elveheti a kedved a tanulástól.
Szerintem.
Nézz még szét Cort, Squier, Westone tipusok közt, kezdő szinten ezek általában tökéletesen megfelelnek.
(#) bourbonstreet válasza bourbonstreet hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ha már nagyon szett kell:
www.cemid.hu
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Szia!

Reméljük semmi komoly! (már ami a kórházat illeti). A 8010 előfoka, ha tetszik ,akkor biztos jó, 2X megépítve is jó, csak, ha jól értem kihagyod a választó kapcsolókat és egy tiszta és egy torz csenneled lesz.
A végfokozata is a 8010-é lesz?
A főhangerővel meg az a bajom, hogy az inkább a Master Volume-ra "rezonál"
Maradok azt hiszem az erősítésnél, aztán meglátjuk mi lesz.
Rack dobozt lehet készen is kapni, RET-nél van is azt hiszem, az ára hát khm..nem olcsó..

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali!
Itt vannak rekkek, valamivel olcsóbbért.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hali!

Ezek elég korrekt árak szerintem. Köszi a tippet!
Kombó hogy áll?

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Nagyon szívesen!
Nekem is hamarosan aktuális lesz egy 2Ux300-as, ezért már idejében tájékozódtam
Készülget a kombó, kell még rácsot rakni az elejére, rá kéne csavarozni a sarkokat és a hordfülét, és egy frankó fóliát is kéne csináltatnom az előlapra mert jelenleg egy sima nyomtatott papír van ráragasztva. Most itthon van a fenderem is, végre rendesen össze tudtam hasonlítani őket, egymás mellett. Jó lesz a kicsike
Így néz ki jelenleg:
(#) virtualvt hozzászólása Márc 19, 2010 /

Sziasztok!
Kész a bugim!
Csak egy gond van. Nem sikerült feléleszteni valami miatt nem működik. Mi lehet a baja? Ahogy nézegettem az jött le hogy valahol megakad a jel.
Ha a bemenethez hozzányúlok nemis búg. Minden poti maxon van a trimmerek is, de mindet tekergettem mindenhogy, nem akarja az igazságot.
(#) ZSozsóó válasza virtualvt hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Hello!

A darinek feszültségét állítsd be kezdésnek a táp felére. ha maxra tekered, akkor a drainek vagy a tápon vagy a földön vannak. Az úgy nem az igazi

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Csúcsízléses! 10/10! GRATULA!
(#) magitor válasza Jama hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Esetleg nézz szét Aria -k között azok is jó gityókat tudnak csinálni és félig íziglen Japán gyártmány. Nekem egy Excel XL-STD Én ne bántam meg hogy megvettem, DiMarzio pickek vannak benne ráadásul, egy élmény amit mutat.
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Csao.
Nagyon szép készülék, gratulálok !
(#) Rafael válasza Jama hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Szia!
Mindenképp személyesen kell megnézned a gitárokat!
Néhány éve egy fekete Vorson EDG-46-ost vettem a kezembe a siófoki Lajkó hangszerboltban. Nekem kegyetlenül tetszett, nagyon könnyű, esztétikus, szépen elkészített fogólap és test, kényelmes nyak, metál hang. (Persze hozzá kell tennem, hogy Lajkó úr a gittyó kipróbálására invitálva egy 4x12-es Marshall "hi-gain" cucc előtt kínált hellyel. És ugye ülve másabb a hangszer fogása, mint állva, többnyire kényelmesebbnek tűnik! Aki még nem fogta, szerintem másik vorson alapján ne ítélje el. Van aki dícséri és van aki azt mondja, hogy ez-az nem megfelelő rajta,... Általában beállítás kérdése. Használtan elég olcsók 16-23 ezerért is szokták hirdetni, én tuti azt vennék ebben az árkategóriában.)
Viszont ami tényleg nagyon szar, uncsitesóm vett egy Baltimore stratót, amin össze-vissza lötyögnek a hangoló kulcsok, kegyetlen kényelmetlen otromba vastag a nyaka...
Élőben, amikor megérinted a hangszereket akkor látod meg köztük a különbséget. Az egyik legfontosabb talán a nyak játszhatósága, pl.: hiába tetszettek nekem a Les Paul-ok, fogtam Dimavery-t, Epiphon LP-ét, 80 ezres Vitage LP-ét is valahogy túl vastagnak éreztem a nyakukat. /Itt közrejátszik kinek milyen hosszúak az ujjai./ Aztán egy 180 ezres Fender is a kezembe került, elég csúnyácska színe volt meg, nem is nagyon tetszik a strat forma, de el kell ismernem olyan kényelmes tenyérbe símuló nyakú gitárral életemben nem találkoztam, a húrokat "puha" élmény volt megérinteni! /Akkor végig fogdostam egyik soproni hangszerbolt gitárjait, de hát tényleg csak így lehet különbséget tenni köztük./
Többféle gitárnyak rádiusz létezik. Aztán a nyakvastagságnál sokban közrejátszik a fogólap szélessége, pl.:Aria Pro 2, általában a Jackson-ok, Ibanezek kissé szélesebbek. Tapogasd ki a legjobbat, mert kép alapján nem lehet választani!
(#) Rafael válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Jól néz ki a cuccosod!
(#) Bassmester hozzászólása Márc 20, 2010 /

Köszönök minden elismerést
Majd azért még egyszer "eldicsekszem" vele, ha sikerül végre teljesen kész állapotba hoznom.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Te vagy az Ász!

Félelmetes tempóban készülnek a cuccaid, az enyém meg csak döcög Sajna ihlet hiányom van az előlappal kapcsolatban. Mindegy, a doboz még úgy is bőrözésen van.
Jó lenne nekünk is egy találkozó, ahol megleshetnénk egymás cuccait, hangmesteren szerveznek ilyet, remélem most áprilisban eljutok mesteremmel, a szakma nagy neveinek a cuccai mellett majd megjelenik az én kis tróger gépem is talán...
Még egyszer gratula, tényleg csúcs ízléses!
Kérdésem a legnagyobb alázattal, elárulod a betűtípust, amivel feliratoztad az előlapot? nagyon megtetszett, szeretném én is ezzel gravíroztatni az előlapomat. Persze csak ,ha nem titok

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Hali!

Hát köszi mégegyszer, örülök hogy ekkora tetszést nyert a cuccos.
A fotón lévő betűtipus, azt hiszem talán "Magneto", de lehet hogy valami más retro betű. Majd a "munkagépemen" megnézem hogy pontosan micsoda. Ha kell, akkor @-ben tudnék esetleg küldeni néhány hasonló stílusú betűt.
Szerintem inkább döcögős tempóban építs, mint hogy elkapkodd a munkát Sajna nekem is most szúrt csak szemet, hogy hosszú lett a kombó fiókja és hátul kilóg a borda a síkból :csodalk: (eredetileg ventillátorosra terveztem, belső bordával) ... szedhetem szét, eshetek neki a flex-szel, rámegy pluszban minimum három szabad órám ... szóval semmit nem érdemes elsietni.
(#) EcoPityu válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Hinnye de szép lett!
És jól muzsikál a 7294 a kapcsi tápról?
A magasad piezo, avagy tölcséres dóm?
(#) Bassmester válasza EcoPityu hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Köszi! Igen, nagyon jól szól a kapcsitápról, a tápzajt nem ismeri. Egy tök kommersz 800 Ft-os piezó van benne (jobb híjján), 3,3 µF -os kondival és 10 Ohm/5W ellenállással van leváltva. Bass-gitárhoz ez is megfelelő, a jelentősége csupán annyi, hogy jobban hallatszik a húrok csengése. A piezó egyébként az előlapon ki/be kapcsolható.
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Hali!
Megnéztem a betűt. "Fleeting MF" a neve, de sok hozzá hasonló van.
(#) csoka69 hozzászólása Márc 21, 2010 /

Sziasztok!

Az a 8010 előfok nem szereti a nagy bemenő jelet, a gitárom hangja túlvezéreli, ha elékötök valami effektet akkor már nem lesz tiszta a hangja... a bemenetre mekkora ellenállást rakjak?
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Hello!

Mekkora a tápfeszültséged?

Zsolti
(#) csoka69 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Még nem építettem meg, csak megvan nekem eredetiben a Marshall 8010, és azon torzít, és ha megépítem nem szeretném ha azon is torzítana már a gitár hangjától.
+/-15V lesz a tápfesz.
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

A bemeneten ne ossz, az nem a legjobb ötlet, az érzékeny pont. Az opampok visszacsatoló ellenállásán vennék vissza inkább.
Egyébként meg nem feltétlenül az előfokod vezérlődik túl szerintem, mivel a végfokozat FDD-s, ezért relatíve nagy tápfeszültség tartomány kellene neki, hogy torzítatanul ki tudja rajzolni a feszültséget a hangszóró impedancia csúcsoknál. Nálam egy lm3876 megy ugyanígy, csak +/-30V al, és attól sem szabad többet várni 10W nál. Ez az áram visszacsatolás már csak ilyen.

Zsolti
(#) ZSozsóó hozzászólása Márc 21, 2010 /

Elgondolkodtató egyébként ennek a végfokozata!
A kimeneti ellenállása jóval 20Ohm felett van.
Az opampok maximum feszültsége 18V+/- ban, tehát ha ezt nagyon ki is élezték, a soros 1,5kOhmon 2-3V esik, ami azt jelenti, a végfokozat tápfeszültsége 20-21V, a valóságban az IC csak +/-18V ot kaphat, ha jól tudom. Tehát az IC-k akkor olyan +/-15V körüli feszültségről járnak.
A végfokozatunk +/-18V os feszültségével szerintem jó esetben is maximum 15V -os csúcsok jöhetnek ki jelentősebb torzítás nélkül. Az azt jelenti, hogy az effektívben 10,6V körüli érték. Ugyan nem tudom, hogy hány ohmos a hangszórója, de ha 8Ohmos, akkor ezzel a 20Ohm feletti kimeneti ellenállással, még közepes frekvencián (400Hz körül) sem jön ki néhány wattnál több. Magyarán, ha "hangosítani" akarsz ,mert nem elég a hangerő, akkor eljutsz a vég IC határokig és elkezd limitálódni, attól függetlenül, hogy nem olyan hangos. Hát ez ilyen. 10W...ha teljesen ráadsz minden kakaót és atom torz minden..

Zsolti
Következő: »»   85 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem