Fórum témák
» Több friss téma |
Most csináld úgy, hogy bedugod a gépbe a kábelt. Akkor mit mérsz?
Ez a monitor régebben tökéletesen működött, igaz?
A 105V-ot és a 13V-ot megkapja a videovégfok IC? A G2 (screen) poti nincs nagyon letekerve?
Hát nemtudom, én ugy kaptam h nem csinált sermmit, kicseréltem azt a fetet és működik csak a színekkel van gond.. a G2 poti kb. felénél van, a videovégfok a 303-as ic ugye? hányas lábán kell mérni ezeket a feszkókat?
Mellékeltem rajzot! Ennél cincogott a táp, nem?
ez nem az a monitor amivel annyit kínlódtunk a múltkor, ez is LG, de ez más, ez egy Lg flatron ez T710B ez semmit nem csinált...csak villogott a power led...
Akkor bocs, rajzot kellene keresni hozzá, de a tápfeszültségek megléte akkor is fontos!
háát van róla valami ha segít...
Na, ez az! A végfokon a 80V és 15V meglétét kell ellenőrizni. És persz az összes többi feszültséget is.
Tehát a 303-as ic tápfeszültségét mérjem? mit értesz az "összes többit" alatt?
Összes többi tápfeszültség. A táptrafóról, sortrafóról lejövő feszültségak. Az még érdekes, hogy videojel nélkül miért nem kapcsol készenlétibe. A FET vetérlését is nézd meg (Q720).
Hali!
Elkezdtem méregetni ahogy írtad, de szemmellátható hibába ütköztem, méghozzá a videovégfok lábánál a forrasztás megtörött, ezeket megforrasztottam rendesen aztán hadszóljon ![]() ![]()
Örülök a sikernek! Legalább ez jó lett :yes:
Háát igen! Pedig erősen azon gondolkodtam, ha ez sem lesz jó kidobom a 2.emeletről
![]() ![]()
Üdv
Most irok a először a témában. Az lenne a problémám hogy a fujitsu lcd monitorom gondol egyet és elkezd ki-be kapcsolgatni. Azt addig fojtatja még ki nem húzoma konektorból. Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baja és azt házilag lehet-e javítani. Köszönöm előre is.
Kiszáradt, púpos elektrolitkondenzátorra kell ilyenkor gondolni. Szedd szét, nézz bele.
Köszönöm szépen a választ a kondikat a tápban nézzem inkább igaz?
Sziasztok.
Van egy Fujitsu siemens x178-as monitorom, a baj az, hogy jobb oldala zöldül, ez már mondjuk régi hiba nem nagyon foglalkoztam vele (nagyjából a monitor 1/3-tól balról jobb elkezd zöldülni a kép igazából csak fehérnél látványos, de ha mondjuk wordben vagyok és végigírok egy sort akkor az a sor visszafehéredik) A jelentősebb baja ma kezdődött, a másik fele ami eddig nem zöldült elkezdett hományosodni nem éles rajta a kép olyan mintha egy kicsit el lenne kenve ez eddig még csak szövegnél nagyon zavaró, de a kérdésem érdemes e megjavíttatni/esetleg megjavítani vagy már menthetetlen vagy nem éri meg?
Sziasztok!
Adott itt a melóhelyen egy Samu SyncMaster 550b CRT monitor, amely két napja ha bekapcsolom, teljesen vakít, kivilágítja a szemem, és aztán idővel (3-5 perc), elkezd stroboszkóp módjára villanni, majd szép lassan beáll a normál fényerő, és elmaradnak a villanások. Mindeközben a legelejétől van kép végig (csak alig lehet látni...) Hétfőn jött elő először ez a probléma. Mi lehet a hiba?
Sziasztok!
LG Studioworks 575e -hez keresek szerviz menüt, csak nem találok használtam a google-t is. Tud valaki hozzá? köszi előre van kép normálisan csak sötét
Hali!
Igaz, nem vagyok szakembere a témának, (nekem is itt az oldalon segítettek), de ha csak a fényerővel van a gond próbálj állítani a sorkimenő trafó oldalán lévő SCREEN potin...
Sziasztok!
Kb. 2 éve vettem kettő monitort használtan. A fenti két típust. Az egyik még pár hónaposan tönkrement a másik most adta meg magát . Mindkettőnek a hibajelenségei ugyan azok. Hibajelenség: A bekapcsolás után a narancssárga Led zöldre vált, ekkor kattan egyet, aztán még egy kattanás és narancssárgára vált vissza. Majd ezek ismétlődve folyamatosan ez megy. A képernyő nem kapcsol be. Nem vagyok nagymester, csak alapismereteim vannak, pedig szakmám szerint ekekrónikai műszerész vagyok, csak már jó pár éve teljesen más területen dolgozok. A kattanást természetesen a relé adja, gondolom, valami beterhel valamit és leoldhat a védelem. Eddig a végfok tranyot forrasztottam ki, az talán jó! Továbbá az alaplapon és a képcsőnyakon forrasztottam újra egy jó pár forrpontot. Kérem a segítséget mindenkitől, aki tapasztaltabb a témában, mint én! Sajnos sok mindent elfeledtem már, úgyhogy ha lehet, úgy írja már meg a választ , mint egy kezdőnek. Pár kép : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rendelkezem egy Samsung,Sync Master 793DF monitorral. Hibája nem volt kép de viszont bekapcsolta monitor, részben sikerült megoldanom mivel a LM1237 ic hibás volt (forrósodót), most pedig vízszintesen csíkodzik a képernyő néhány csatolt kép.
![]()
Sziasztok!
Nekem ugyan az a baj a monitorommal mint pocok2000-nek . Nálam is kattog a relé folyamatos jelleggel és nem kapcsol be ![]() Üdv : Dávid
Üdv
Van egy Lg Flatron ez T710b típusú monitorom amivel eddig semmi gond nem volt,de egyszer csak használat közben fogta magát és elkezdett füstölni.Rögtön kikapcsoltam,aztán megpróbáltam bekapcsolni és a monitor nem kapcsol be csak ilyen kattogás hallatszik.Szétszedtem és nem látszik benne semmi égésnyom vagy bármi,csak egy kondi(160V 47uF) van felpuffadva.A kérdésem,hogy vajon mi füstölhet(elég rendesen)?Valószínű,hogy új monitor lesz a vége a dolognak,de azért megpróbálnám megjavítani ha nem lenne bonyolult és érdemes lenne.A videókártya megölheti a monitort vagy fordítva??Tudom,hogy nem sok az info,de ha valaki esetleg tudna segíteni valamit az jó lenne.Előre is köszi
A Te esetedben valoszinu az az ominozus 47u/160V-os szallt el, de nem biztos, hogy csak az. Rengetegszer fordul elo az a tipushiba, -gyartotol fuggetlenul- amikor a sorvegtranzisztor elszall, ilyenkor a halozati tapegyseg vedelme ki-be kapcsol, probal elindulni, de latvan a rovidzarat -kivetel nelkul mindig ez fordult elo sorvegtranyo-hiba eseten- ujbol leold. Ha megfelelo tipussal lecserelt hibas sorvegtranyo ujra eldurran, nyugodtan elofordulhat a sorkimeno trafo menetzarlata mint kiindulasi hibaforras, de az is elofordulhat, hogy ideig-oraig menni fog ha "csak" reszleges menetzarlatos. Ilyenkor arulkodo szokott lenni a sorvegtranyo hutofelulete hamar felmelegszik.
(Egy idoben monitorjavitassal foglalkoztam. Ha nem lenne olyan draga a szallitas, erdemesebb lenne innen odajuttatni CRT monitorokat, mivel itt az esetek 95%-aban ingyen odaadjak, de ha valaki tajekozatlan, akkor is max 10EUR, ami szinte semmi egy 17"-ert. Bővebben: Link )
Hali!
Nekem is pont ilyen monitorom szállt el a múltkor... Ha egy oldalt visszaolvasol megtalálod hozzá a service manual-t.. Kadarist-acdc hozzászólásokból meríthetsz hasznos infókat ezel a típussal kapcsolatban... Sok sikert a javításhoz...
És hogyan tudom ellenőrizni,hogy ezek közül melyik rossz?A tranzisztor és a sorkimenő trafó működőképességét hogyan tudom ellenőrizni?Elég amatőr vagyok,ami gondolom látszik.Bocs ha hülye kérdéseket teszek fel.
Sziasztok!
Projektorhoz szétszedtem egy tft monitort. Béna voltam és a tft panelről leszakadt az egyik szalagkábel. Hogyan lehet zt visszaoperálni? Esetleg ismertek valakit aki képes rá?
Sziasztok!
Szereztem ingyen egy Benq p992 monitort (ugyan ezt forgalmazza még a dell és a siemens is sajátjaként). Tudtam jól, hogy van baja, de abban reménykedtem, hogy könnyen javítható. Hibajelenség: A monitor bekapcsol, laptop helyesen felismeri, sorvégtrafó fűt, nagyfesz van. Viszont képe nincs. A bekapcs gomb mellett szép zölden világít a visszajelző led. Eddigi próbálkozások: Szétszedtem, hogy szemrevételezzem az alkatrészeket. Fizikai sérülést nem találtam benne sehol, a kondik nem púposak, nincs megégve sehol, a tranzisztorok sem sérültek. Ezután a forrasztásokat vizsgáltam át, hátha valahol elengedett valami. Ezzel sem jártam sikerrel, viszont észrevettem, hogy a sorvégfok már volt cserélve, mert a forrasztás alatt a vezetőréteg fel volt szakadva. Újraforrasztottam a 3 lábat, de ugyan úgy nincs kép. Gondoltam zárlatos, ezért kicserélem. Gyárilag nem tudom mi volt benne, mert pontos kapcsrajzot nem sikerült kerítenem. Viszont amit benne találtam: TT2062 (1500V 18A 85W) egy FJL6920(1700V 30A 200W)-ra cseréltem. Sajnos még mindig ugyan olyan állapotban van, mint mikor elhoztam. Se nem romlott, se nem javult a helyzet. Mit kellene következőként megnéznem? Csatoltam a kapcsrajzot. A kérdéses alkatrész a Q402 pozíció alatt lehet megtalálni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |