Fórum témák
» Több friss téma |
Szia ! Nálam a proci hűtő visekedett igy,én a következő képpen jártam el:
1 A fet leirtak alapján kiszereled,aztán matricát le. 2 Valamilyen tisztító szer lehetőleg zsíroldó ami nem oldja a műanyagot.(pl sebbenzin) 3 Kitakarítani megszárítani. 4Varrógép olaj (fegyver olaj),és hőálló zsír keverékéből olyan állagú kenőanyagot keverni ami nem is nagyon folyik de nem is gél állapotú.Addig kell az emulziót kutyulgatni, hogy amikor a venti tengelyere rákened épp hogy ne cseppenjen le róla.A tengelyt a helyére téve szemből lágyan ráfújva a ventillátornak pörögnie kell. 5 A műanyagot alkohollal letakarítva, a matricát (ha még jó de ha nem akkor valamilyen öntapadó matricából raksz oda egy darabot) vissza rakod Nálam 1 éve kifogástalanul működik. az anyagok beszerezhetőek a kereskedelemben (kerékpár bolt vegyi árúk STB. kb 500ft de bármikor megismételhető az eljárás ) Amennyiben golyós csapágy van a ventiben úgy óvatosan " púposan túl kell tölteni "a csapágy házat majd a két ujjad között enyhén megnyomni.A felesleget kifújni a beépítést már tudod.
Bocs nem tudhattam.
Bánom ,hogy nem fotóztam le a világ legpiszkosabb gépét. Mert nemrég nálam járt... :bummafejbe: A kártyáról le kell venni a bordát is , és alatta a szilikont frissre cserélni. Vagy inkább új hűtőt venni , nagyobb borda nagyobb ventivel ,és stabil lesz. Milyen kártya is ez?
Sziasztok!
Van egy neonom számítógépbe. 12V-ról működik és elvileg 600V-ot csinál, arról világít a cső. A trafó kivezetésein meg szerettem volna mérni a fesz.-t egy multiméterrel. (Output 600V DC) így a multimétert 1kV-ra állítottam egyenfesz.-re. Mikor hozzáérintettem az érzékelőket a kijelzőn minden szám elkezdett villogni össze-vissza (itt voltam a gép mellett) hallottam h mikor hozzáérintem az érintkezőt (elég volt az egyiket) a gép érzékeli, hogy az ipodot "ki-be húzogatom" a csatlakozóból. furcsállottam de nem zavart, nem gondoltam, hogy ettől van. Elkezdtem volna írni gépen, mire a billentyűzet gombjai felcserélődtek. (pl: enter:á backspace: $). Újra akartam indítani a gépet, de bármire kattintottam nem lehetett bezárni/megnyitni. Ezt hogyan csináltam? o.O
Szia!
Sajnos én is ebben hibában voltam. Ennek a megoldása teljessen tiszta új telepítés! Menteni adatot nem tudsz, már ilyenkor, ezért 2 db partícíót kellene létrehozni, hogy ha ilen adódik, akkor a személyes fájlok a másikon megmaradnak! Másnak ilyenesetben ugyanezt a meoldást ajánlom, teljes sikkerrel!
Hellosztok.
Van egy AsRock K8NFG4-VSTA alaplapom ami a bekapcsoló vezetékére véletlenül 12V ot kapott és nem hajlandó bekapcsolni. ![]()
Szerintem csak egy felhúzóellenállás van és utána megy az IC re. A zöld PWRON jelet húzza földre egy kis FET már meg is találtam. Ez pedig azt jelenti hogy az az alaplapomnak annyi
![]()
Ha a ventik pörögnek akkor a pwron rész jó. Ha van kedved esetleg kondizd meg, pl a kisebb kondikat cseréljed ,mert van olyan is ami nem 16V-os.Hátha...
Az lehet a baj ,hogy nem értesz hozzá. Lehet ,hogy az a gép 90%-a kukába kerül.
Az lcd kijelző inverterén sem szokták soha megmérni a feszt. Szerintem jóval több az 600 V -nál. Biztosan tanulságos lesz , majd meglátod... ![]()
Miért nem lehet adatot menteni? DVD vagy CD -ről kell indítani egy külső rendszert, és bármit meg lehet tenni. Lehet menteni külső egységre, de megfelelő programmal át lehet particionálni a winyót is, félre pakolni az adatokat, és utána újratelepíteni.
Az, hogy a multiméter esetleg tönkremegy, még nem jelenti a számítógép tönkremenetelét. (Mint ahogy nem is lett baja, - gondolom - arról írta a hozzászólását is.)
Nagyfeszt is meg lehet mérni, - miért gondolod, hogy azt nem szokták? Ott csak találgatnak? Az nem biztos, hogy minden multiméter alkalmas rá.
Kicsit összevissza írt a srác , nehéz kibogozni. A lényeg az , hogy a méricske után , a gép nem jó. A multiméterről nem esett szó.
Sziasztok!
Egy új számítógép tápot hogy lehet életre kelteni? Volt egy nagyon régi tápom ami még úgy működött, hogy bekapcsoltam (a kapcsolón 220 ment át) és akkor lejött rajta a 12V. Kaptam egy új tápot de ez így nem megy. Alaplap nélkül hogy lehet elindítani? ![]()
De csak úgy pörögnek ha a táp zöld vezetékét letestelem. A bekapcsológombra nem reagál.
![]()
Hello
segitseget kerek ,hogy mi lehet a baj,a kepen lathato,hogy mit ir ki a gep.
Túl alacsonyra van véve a képfrissítési frekvencia.
Szia!
Ezt a monitor írja ki. Az a baj, hogy a gép nagyon kis képfrissítési frekvenciát használ, amit a monitor nem képes feldolgozni. Lehet, hogy videokártya-hiba van a háttérben.
Sziasztok.Egy kerdesem lenne.Van egy ATI 256 os videokartyam,nem kapcsolja be a monitrt,vent. megy:Kuka?
PS-ON-t a földre(fekete) kell kötni. Azt hiszem a zöld az, most nincs kéznél táp.
Próbálj meg valami boot cd-ről (floppyról) bebootolni így kiderülhet , hogy talán talán jó-e a videokártya, azaz talán működik, és lehet hogy "csak" a windows-ban állítódott el valami, akár csak úgy meghülyült...
A windows-t csökkentett módban próbáld meg elindítani, ha esetleg eddig nem tetted volna (bootoláskor őrölt F8 nyomkodás és el kell kapni az indítómenüt és ott kiválasztani)
Szia!
Nekem is volt egy ilyen problémám egy videókártyával. Máig sem tudom mi volt a baja, a szervízben azt mondták, hogy semmi baja. ![]() ![]()
Most nem értem ,mi volt a rossz?
A videókártyám. De hogy azon belül mi, azt nem tudom.
![]()
Sziasztok!
Elméleti kérdés. Láttam mostanában pár hibás, de elég jó tulajdonságokkal rendelkező alaplapot ugyanolyan hibával eladót. A hiba mindegyiknél, hogy bekapcsol, de nem ad képet. Abból kiindulva, hogy nekem a P2-es alaplapommal, amikor nem tetszett neki a memória, akkor csinált ilyet, mennyi lehet a valószínűsége, hogy itt is ez állhat fent? ![]()
HA CSIPOGNAK AKKOR VALÓSZÍNÜ HA NEM AKKOR AKÁRMI LEHET.
40 IJEN ALAPLAP UTÁN MÁR CSAK TUDOM MONDJUK EBBŐL 2 KUKÁZVA IS LETT MERT NEM REAGÁLTAK SEMMIRE. EEPROMOT KELLET A LEGTÖBBE CSERÉLNI AMI NEM CSIPOGOTT A TÖBBI MEM HIBÁS VOLT. A NAGYBETŰKÉRT BOCS ROSSZ A CAPSLOCK BILLENTYŰM ÉS NEM TUDOM KIKAPCSOLNI. ![]() ![]() ![]()
Szia ! A tápok alaplap nélküli indításánál nagyon oda kell figyelni mert a tápok terhelés nélkül hajlamosak a "megfutásra."Minden táp ágat, (12V 3,3V 5V) terhelni kell.(műterhelés és nem túlterhelés) Az áramok fel vannak tüntetve a táp oldalán.A műterhelések lehetnek pl gépkocsi izzók(12V az 5 volthoz ha találsz jó a 6V-s gk izzó de jó a kerékpár első izzó is a 3,3V nak jó a zseblámpa izzó 4,5V . Egy 250W-os tápnál ez a javasolt műterhelés:
+3,3V narancs max 10W +5V piros max 10W +12V sárga max 15W +5v vsb bíbor max 5W -5 fehér ha van 1W -12v kék 1W Indításhoz zöld a feketéhez. Oda kel figyelned a zárlat elkerülésére mert nem biztos hogy a védelem működik már ha van. Sok sikert
Sziasztok!
Nem mondhatnám, hogy elektronikai kérdés amit tudni szeretnék, viszont számitógéppel kapcsolatos, számomra hiba, és probléma is. Vannak bizonyos programok, jelen esetben MSN(néha muszáj használnom) amit ha bezárok, mert mi mást is lehet vele csinálni azon kivül hogy eszi a memóriát?Ott marad a folyamatoknál (ha nem állitom le kézzel)kb. 1.5 percig és dolgoztatja a vinyót és a processzort. Tudtok- e valami módszert arra, hogy ezek a folyamatok (msnmsgr.exe, wlcomm....)amint kilépek leálljanak maguktól? A válaszokat előre is köszi
Ha csak kényszerből használod az msn-t és a hang/video hívást nem használod benne, akkor használd helyette a Pidgin nevű programot amivel az msn, chat része használható és ez egy nyílt forrású program, egész hatékonynak tűnik ezzel hátha nincs ilyen probléma... én kb 2-3x használtam eddig, ha beválik neked, azért számolj be róla...
Egyébként a kérdésedre nem sok ötletem van, ha egyébként más programok nem csinálnak ilyet a gépeden és egyébként is "tempósan" működik a géped/windowsod...
Hali! Az MSN bezárása helyett lépj ki! A tálcán az óra mellet a "kis emberke "ikonra jobb klikk és kilép.A kilépés után 1-2 mp múlva eltűnik a feladatkezelőből. Amennyiben nálad nem így van akkor valami "fogja"a géped.Egy megbízható registry takarítóval csinálj nagy takarítást de a vírus fertőzés sem kizárható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |